ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Αστέρας Τρίπολης: Στο χέρι του η Ευρώπη!


Με τις 4 πρώτες θέσεις να είναι καπαρωμένες από ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακό και Ατρόμητο, η μάχη για την 5η προνομιούχο θέση που οδηγεί στην Ευρώπη έχει πάρει φωτιά.


Ο Πανιώνιος (31 βαθμοί), η Ξάνθη (29), ο ΠΑΣ Γιάννινα (28) και ο Αστέρας Τρίπολης (28) είναι οι ομάδες που αυτή την στιγμή διεκδικούν την έξοδο τους στο Europa League. Από κοντά βρίσκεται ο ελλιπής Παναθηναϊκός (27), ο Παναιτωλικός που ξύπνησε αργά (26) και ο υποδεέστερος Λεβαδειακός (25).

Ο Αστέρας Τρίπολης είναι αυτός που μπορεί να ελέγξει την κατάσταση αν δείξει τον καλό του εαυτό.

Ξεκινώντας αυτή την τοποθέτηση και παρατηρώντας ότι την περυσινή χρονιά ο Αστέρας σώθηκε αγωνιστικά λόγω της νίκης της ΑΕΚ επί του Λεβαδειακού αλλά και των εξωαγωνιστικών προβλημάτων του Ηρακλή, είναι λοιπόν εμφανές πως φέτος λίγο πριν μπει η άνοιξη, έχουν γίνει σημαντικά βήματα προόδου και οι προσδοκίες είναι εντελώς διαφορετικές. Οι ποιοτικοί παίκτες που προστέθηκαν στο ρόστερ των Αρκάδων δεν έχουν απλά στόχο να κρατούν την ομάδα στην κατηγορία αλλά θέλουν να πετύχουν το κάτι παραπάνω, βάζοντας την ανάμεσα στις καλύτερες της Super League.

Βέβαια, τα τελευταία 5 αποτελέσματα χωρίς νίκη (3 ήττες με Λαμία, ΑΕΚ και Ατρόμητο) και (2 ισοπαλίες με Ολυμπιακό και Ξάνθη) έχουν αφήσει βαθμολογικά, αρκετά πίσω την ομάδα. Ενώ το πρόγραμμα που υπάρχει μπροστά μόνο εύκολο δε μπορεί να χαρακτηριστεί (Πανιώνιος, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός). Όλα αυτά θα δοκιμάσουν την αντίδραση του συλλόγου που έχει βρεθεί σε δύσκολη θέση και ίσως "λυγίσουν" την αξιόλογη προσπάθεια που γίνεται στην Τρίπολη.

Όμως, οι μέχρι τώρα εμφανίσεις των "κιτρινομπλέ" είναι σχετικά καλές με τους μεγάλους αντιπάλους ακόμα και αν δεν συνοδεύτηκαν με νίκη. Ενδεικτικά παραδείγματα, η ισοπαλία με τον Ολυμπιακό αλλά και η ήττα από την άσπρη βούλα με την ΑΕΚ. Την ίδια στιγμή που οι άμεσοι ανταγωνιστές τους, Πανιώνιος και Ξάνθη ηττήθηκαν την τελευταία αγωνιστική από εκείνους με κάτω τα χέρια. Οι μεν «κυανέρυθροι» έχασαν από τον Ολυμπιακό που είχε σχεδόν 70% κατοχή μπάλας και 26 τελικές ενώ οι δε Ακρίτες δέχτηκαν 4 γκολ σε ένα ημίχρονο από την ΑΕΚ.

Έτσι, οι παίκτες του Σάββα Παντελίδη με ενδεχόμενο "διπλό" στη Νέα Σμύρνη κόντρα στον Πανιώνιο το Σάββατο (24/2, στις 17:15) αυξάνουν σημαντικά τις πιθανότητες τους για την εκπλήρωση του στόχου που έθεσαν από την αρχή της σεζόν. Άλλωστε υπάρχει μεγαλύτερη πρόκληση από το να αποδείξεις την αξία σου κόντρα στον ανταγωνιστή σου;

 Ο δρόμος στο πρωτάθλημα είναι μακρύς και τίποτα δεν έχει τελειώσει αλλά 1-2 σερί νικηφόρα αποτελέσματα θα φέρουν τον Αστέρα εκεί που του αξίζει.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code