ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ώρα για αποδείξεις στο γήπεδο, σ'ένα ντέρμπι διαφορετικό από τα άλλα!


Δεν είναι λίγοι που ισχυρίζονται πως στη σημερινή (19:30, Novasports 1HD) αναμέτρηση ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και
Ολυμπιακό κρίνεται σε μεγάλο βαθμό ο τίτλος του πρωταθλητή! Μπορεί μια τέτοια προσέγγιση να μοιάζει βιαστική καθώς απομένουν άλλες εφτά αγωνιστικές, όμως εάν δούμε και την εικόνα των δυο ομάδων στο βαθμολογικό πίνακα, αντικειμενικά γίνεται αντιληπτό πως τουλάχιστον για τον έναν από τους δυο μονομάχους το αποψινό ντέρμπι είναι...τελικός.

Στον Ολυμπιακό κατόρθωσαν μέσα σε λίγες ημέρες να μείνουν εκτός κυπέλλου και να χάσουν πολύτιμο έδαφος στην κούρσα του πρωταθλήματος. Ας όψεται η ΑΕΚ, που παρεμπιπτόντως βρίσκεται στο -2 από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ και είναι έτοιμη να εκμεταλλευτεί τυχόν στραβοπάτημά του. Η ουσία πάντως για τους Πειραιώτες είναι πως, έχοντας επιδείξει κάκιστη εικόνα για μεγάλο χρονικό διάστημα, έμειναν χωρίς νίκη για περίπου ένα μήνα (!), έχασαν το βαθμολογικό προβάδισμά τους και τη δεδομένη στιγμή ελάχιστοι πιστεύουν ότι ο φετινός τίτλος θα καταλήξει στο Φάληρο.

Με τη διαφορά από ΠΑΟΚ και ΑΕΚ να είναι στο -6 και το -4 αντίστοιχα (εάν επικυρωθεί η αφαίρεση βαθμών από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ θα είναι στο -9 και -7), το σημερινό ντέρμπι ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός είναι τελικός για τους ... φιλοξενούμενους. Και το γράφουμε με μια δόση έκπληξης καθώς σε ελάχιστες περιπτώσεις τα τελευταία χρόνια βρισκόταν ο Ολυμπιακός με την πλάτη στον τοίχο. Μια άλλη ιδιαιτερότητα; Ο Ολυμπιακός λογίζεται από τη φίλαθλη κοινή γνώμη ως το αουτσάιντερ της σημερινής αναμέτρησης. Με την εικόνα που παρουσιάζουν άλλωστε οι δυο ομάδες, είναι το μόνο λογικό αυτό, ωστόσο είναι ακόμα μια ασυνήθιστη συνθήκη για οποιοδήποτε ελληνικό ντέρμπι.

Όλα συνηγορούν λοιπόν πως σήμερα είναι η βραδιά του ΠΑΟΚ, αφού για την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου το ματς θα γίνει στην έδρα της, στη φλεγόμενη Τούμπα, μπροστά σε περίπου 30.000 κόσμο. Αποτελεί το σημερινό ντέρμπι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για το Δικέφαλο του Βορρά να "τελειώσει" τον Ολυμπιακό και να παραμείνει πρώτος, περιμένοντας τυχόν στραβοπάτημα της ΑΕΚ αύριο με τον Ατρόμητος ή τουλάχιστον διατηρώντας το πάνω χέρι για τη μεταξύ τους σύγκρουση σε δυο βδομάδες. Επειδή ο σημερινός αντίπαλος όμως είναι ο Ολυμπιακός, με τη μεγάλη παράδοση στο ελληνικό πρωτάθλημα και το ειδικό βάρος της φανέλας, τυχόν αλαζονική αντιμετώπιση εκ μέρους του ΠΑΟΚ είναι τουλάχιστον επιπόλαιη και ενδεχομένως να στοιχίσει.

Επειδή λοιπόν πρόκειται για ντέρμπι, από τη στιγμή που θα σφυρίξει ο διαιτητής τα φαβορί και τα προγνωστικά πάνε περίπατο. Εκτιμησή μας πως το παιχνίδι θα το πάρει αυτός που το θέλει περισσότερο, η ομάδα δηλαδή που θα παλέψει, θα "ματώσει" για τη φανέλα μας. Είναι άλλωστε απαραίτητο στοιχείο, και συνήθως καθοριστικό για οποιοδήποτε ντέρμπι του κόσμου, το πάθος.

Όσον αφορά τις εντεκάδες που περιμένουμε, για τον ΠΑΟΚ ο Λουτσέσκου δε μας συνηθίζει σε αλχημείες κι εκπλήξεις, οπότε μπορούμε να προβέψουμε με μεγαλύτερη βεβαιότητα τις επιλογές του. Σε σχηματισμό 4-2-3-1 λοιπόν, στο τέρμα θα βρίσκεται ο Πασχαλάκης, στην άμυνα από δεξιά οι Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο και Βιεϊρίνια, στον άξονα οι Σάχοβ και Μαουρίτσιο, δεξιά θα παίξει ο Κάμπος, αριστερά ο Μακ και ο Πέλκας θα βρίσκεται πίσω από τον Πρίγιοβιτς.

Στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού, αν και ο Όσκαρ Γκαρσία έχει κρατήσει κλειστά τα χαρτιά του εν όψει του αποψινού αγώνα, υπάρχουν κάποιες επιλογές που μοιάζουν δεδομένες. Το σύστημα θα είναι το ίδιο με του ΠΑΟΚ και στην εντεκάδα θεωρούνται κλεισμένες οι 8 από τις 11 θέσεις. Στο τέρμα θα βρίσκεται ο Προτό, από δεξιά στην άμυνα οι Ομάρ, Σισέ, Μποτία και ο Κούτρης ή ο Εχσάν Χατζισαφί αριστερά, με προβάδισμα του πρώτου. Στο κέντρο θα ξεκινήσουν οι Ρομαό και Ταχτσίδης, αριστερά θα είναι ο Μιραλάς, δεξιά ένας εκ των Μάριν ή Πάρντο και επιτελικός μέσος ο Φορτούνης ή ο Οφόε. Σέντερ φορ θα παίξει ο πρώτος σκόρερ της Superleague, ο Καρίμ Ανσαριφάρντ.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code