ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

ΑΕΚ μπορείς, μπορείς να προκριθείς!


Η ημέρα της ρεβάνς του 1-1 με τη Ντιναμό Κιέβου στο ΟΑΚΑ έφτασε. Με χρονική απόσταση μόλις μιας εβδομάδας, η Ένωση
καλείται να αντιμετωπίσει (20:00, Cosmote Sport 2HD) εκ νέου την Ουκρανική ομάδα για τη φάση των "32" του UEFA Europa League. Με τα εμπόδια, συγκριτικά με τον πρώτο αγώνα, να έχουν δυστυχώς αυξηθεί για την ελληνική ομάδα.

Το αποτέλεσμα του ΟΑΚΑ (1-1) ευνοεί ελαφρώς του Ουκρανούς, η χαμηλή θερμοκρασία και το χιόνι που πέφτει στο Κίεβο είναι παράγοντες σημαντικοί για την οικονομία του αγώνα και γνώριμοι στη γηπεδούχο ομάδα, ενώ για κερασάκι στην τούρτα των δυσκολιών έρχονται να προστεθούν δύο νέες απουσίες που προέκυψαν από το πρώτο ματς, αυτές των Λιβάγια και Βράνιες λόγω τιμωρίας από κάρτες.

Παρόλα αυτά, η φετινή ΑΕΚ δε δείχνει να καταλαβαίνει από κακουχίες και αντιξοότητες. Είναι η πιο refuse to lose ομάδα των Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων (είναι αήττητη για 24 αγώνες σε Ελλάδα και Ευρώπη), ενώ άπαντες στην ομάδα δηλώνουν την πίστη τους για θετικό αποτέλεσμα! Χιμένεθ και Τσιγκρίνσκι τόνισαν μεταξύ άλλων ότι η επίτευξη της πρόκρισης εξαρτάται από την ίδια την ΑΕΚ και από το αν θα κατορθώσει να κάνει το παιχνίδι της.

Αυτή η αυτοπεποίθηση και ο δυναμισμός στις δηλώσεις των ανθρώπων της ΑΕΚ δεν είναι προϊόντα έπαρσης, αντιθέτως δημιουργούνται από την εξαιρετική αγωνιστική εικόνα που παρουσιάζει η Ένωση το τελευταίο διάστημα. Λόγοι για να φοβηθεί η ΑΕΚ τη Ντιναμό δε συντρέχουν, άλλωστε στον αγώνα της Αθήνας είδαμε ότι η ΑΕΚ ήταν συνολικά καλύτερη από την αντίπαλό της, την πίεσε ασφυκτικά στο δεύτερο ημίχρονο και θα μπορούσαμε να πούμε ότι το τελικό 1-1 την αδικεί, αφού οι Ουκρανοί πέτυχαν γκολ στη μοναδική τους φάση στο 90λεπτο (που κι αυτή προήλθε από λάθος της άμυνας).

Στο κυρίως αγωνιστικό κομμάτι, η ΑΕΚ διεκδικεί την πρόκριση και τη συνέχιση του ευρωπαϊκού της ταξιδιού χωρίς πληθώρα ενδεκαδάτων παικτών. Εκτός από τους προαναφερθέντες σημερινούς απόντες, λείπουν φυσικά οι μακροχρόνια τραυματίες Μάνταλος και Γιόχανσον, οι Λόπες, Κονέ και Τσόσιτς που επίσης αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών, καθώς και οι Χουλτ, Μοράν που δεν έχουν δηλωθεί στην ευρωπαϊκή λίστα.

Δεδομένο είναι λοιπόν ότι ο Μανόλο Χιμένεθ δε διαθέτει τις λύσεις που θα επιθυμούσε για να διαχειριστεί ιδανικά για εκείνον τη ρεβάνς. Ίσως ο Σεβιγιάνος τεχνικός επιλέξει και πάλι τη "συνταγή ΟΑΚΑ", δηλαδή να ξεκινήσει με έναν εκ των Κλωναρίδη και Γιακουμάκη, ενδεχομένως και με τους δύο, προκειμένου να κουράσει τη Ντιναμό κι έπειτα να φέρει από τον πάγκο τα πιο "βαριά" επιθετικά του όπλα (Λάζαρο, Αραούχο, ενδεχομένως και Μασούντ εάν ο Ιρανός δεν ξεκινήσει).

Κι επειδή έχουμε να κάνουμε με ... Μανόλο Χιμένεθ, η πρόβλεψη για τη σημερινή αρχική ενδεκάδα μπορεί να γίνει μόνο μετά από αρκετή σκέψη και με μεγάλη επιφυλακτικότητα. Περιμένουμε λοιπόν, σε σχηματισμό 4-2-3-1, τους Μπάρκα, Γκάλο, Τσιγκρίνσκι, Λαμπρόπουλο, Μπακάκη, Σιμόες, Γαλανόπουλο, Μπακασέτα αριστερά, Κλωναρίδη δεξιά και τον Μασούντ πίσω από τον Αραούχο. Γιακουμάκης και Χριστοδουλόπουλος "χτυπούν" επίσης την πόρτα της ενδεκάδας, ωστόσο θεωρούμε ότι ο Χιμένεθ θα προτιμήσει να τους ρίξει στη μάχη στο δεύτερο ημίχρονο.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code