ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Δεν φαίνεται να έχασε τελείως το παιχνίδι για την F1, ο Kubica


Ο Robert Kubica βρίσκεται σε συνομιλίες για την ανάληψη υποστηρικτικού ρόλου με την ομάδα της Williams το 2018, όπως αναφέρει το Motorsport.com,
γεγονός που κρατά ζωντανή την επιθυμία του να επιστρέψει στην Formula 1.

Πλέον ο αγώνας δρόμου για την δεύτερη θέση του οδηγού στη βρετανική ομάδα, δείχνει να πλησιάζει προς το τέλος του. Έχουμε φαβορί πια για τη θέση, τον ρώσο Sergey Sirotkin, για να πλαισιώσει τον Lance Stroll, έχοντας ξεπεράσει τον ανταγωνισμό από τους Kubica, Daniil Kvyat(πρόσφατα εντάχθηκε στην Ferrari), Paul di Resta και Pascal Wehrlein.

Η Williams επέμεινε ότι όλη η διαδικασία για τη λήψη απόφασης, θα βασίζεται αποκλειστικά στην απόδοση και ο Sirotkin πιστεύεται ότι είναι η καλύτερη επιλογή.

Ο Kubica επικεντρώθηκε αποκλειστικά στο να βρεθεί πίσω από το τιμόνι μιας Williams και να επιστρέψει στην F1 αυτή τη σεζόν, αλλά όταν έγινε σαφές ότι ήταν απίθανο να συμβεί, ο ίδιος και η ομάδα, άρχισαν να σκέφτονται άλλες εναλλακτικές αξιοποίησης. Όπως ανέφερε και ο επικεφαλής της Pirelli, Mario Isola, ο Πολωνός οδηγός στα τεστ που συμμετείχε είχε θέματα προσαρμογής με τα ελαστικά, κάτι που όπως πρόσθεσε είναι απολύτως φυσιολογικό λόγω της μεγάλης αποχής του, και φυσικό επακόλουθο να μείνει πίσω και σε χρόνους από πιλότους που είχαν συνεχή επαφή με μονοθέσια.

Έτσι, οι συνομιλίες σχετικά με τις εναλλακτικές επιλογές ξεκίνησαν, με τον Kubica πρόθυμο να εμπλακεί με την Williams σε κάποιο πρόγραμμα δοκιμών ενώ οι συζητήσεις επικεντρώνονται γύρω από έναν υποστηρικτικό ρόλο, συμβάλλοντας στην απόδοση και την εξέλιξη του αυτοκινήτου, με δυνατότητες για περισσότερο χρόνο πίσω από το τιμόνι του μονοθεσίου.

Μια τέτοια κίνηση θα είχε νόημα και για τις δύο πλευρές, με την Williams να έχει έναν πεπειραμένο οδηγό για να υποστηρίξει ένα μάλλον άπειρο σχετικά οδηγικό δύδιμο.
Από την άλλη ο Kubica θα έχει περισσότερο χρόνο να προσαρμοστεί, να έχει άμεση επαφή, ώστε να αποδείξει ότι μπορεί να ανταγωνιστεί στο υψηλότερο επίπεδο ξανά.

Η Williams δεν έχει ανακοινώσει ακόμη το line up της για το 2018, κάτι που αναμένεται να γίνει σύντομα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code