ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ντένμον: '' Η άμυνα μας έδωσε τη νίκη''


Ο Αμερικανός γκαρντ του Παναθηναικού μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ την επομένη της νίκης της ομάδας του κόντρα στην Μπαρτσελόνα. Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:



- Πιο ήταν το σημείο «κλειδί» στην ανατροπή και τη νίκη επί της Μπαρτσελόνα για το «9 στα 9» στο ΟΑΚΑ;

«Κάναμε εξαιρετική δουλειά στην άμυνα. Εκεί βασιστήκαμε. Μείναμε πιστοί στο αμυντικό πλάνο του coach Πασκουάλ, δε χάσαμε τη προσήλωση μας και εκεί φάνηκε η διαφορά μας με την Μπαρτσελόνα. Επίσης, πολύ σημαντικό ήταν το γεγονός ότι αγωνιστήκαμε και στα 40 λεπτά του αγώνα σαν πραγματική ομάδα και σε κανένα σημείο δε χάσαμε τη συνοχή μας. Τέλος, είχαμε για ακόμη ένα βράδυ σε... κέφια τον Νικ Καλάθη, ο οποίος με τις εμπνεύσεις του σε εκτέλεση και δημιουργία μας έβαλε σε θέση οδηγού».

- Με μόλις 4/22 τρίποντα απέναντι στην Μπαρτσελόνα ο Παναθηναϊκός απέδειξε ότι μπορεί να κερδίσει και χωρίς την ευστοχία του από τα 6.75;

«Κάποιες βραδιές θα σου μπουν τα τρίποντα και κάποιες όχι... Στις βραδιές, λοιπόν, που δεν μπορείς να βασίσεις το παιχνίδι σου από τα 6.75 θα πρέπει να βρεις λύσεις και εμείς τις βρήκαμε. Με κατάθεση ψυχής και προσήλωση στην άμυνα πετύχαμε το στόχο μας και αποδείξαμε ότι δεν είναι τα πάντα η επίθεση... ». 

- Η αμυντική σου προσφορά απόψε ήταν πολύτιμη. Τελικά ο Μάρκους Ντένμον δε διακρίνεται μόνο για τις επιθετικές ικανότητες του;

«Φυσικά και μπορώ να προσφέρω στην άμυνα. Από εκεί άλλωστε αρχίζουν τα πάντα. Πολλοί είναι αυτοί που μένουν στην επιθετική προσφορά και τα στατιστικά μου, προσπερνώντας την αμυντική μου προσπάθεια. Δίνω τα πάντα σε κάθε αγώνα και στις δύο πλευρές του παρκέ και προσπαθώ να κάνω χαρούμενη την ομάδα μου είτε μέσω άμυνας, είτε μέσω επίθεσης».

- Και τώρα Πόλη και Φενερμπαχτσέ. Πόσο εφικτός στόχος είναι το «διπλό» στην έδρα της πρωταθλήτριας Ευρώπης;

«Όλοι γνωρίζουμε πόσο καλή ομάδα είναι η Φενέρ. Από αύριο θα μπούμε στην προπόνηση με το μυαλό σε αυτή. Γνωρίζουμε πόσο καυτή είναι η έδρα της και τι ατμόσφαιρα δημιουργούν εκεί οι φίλαθλοι της. Είναι ένα εξαιρετικά δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι, αλλά νομίζω ότι με τη σωστή προετοιμασία θα φτάσουμε στο στόχο μας».

- Μετά τη Φενέρ ακολουθούν δύο εντός έδρας δοκιμασίες για τον Παναθηναϊκό στην Euroleague. Ευκαιρία για κορυφή;

«Δεν κοιτάμε ακόμα τόσο μακριά. Έτσι όπως είναι η δομή της Euroleague δεν υπάρχει το πλεονέκτημα να κοιτάζεις δύο-τρία παιχνίδια μπροστά. Θα πρέπει να είμαστε προσηλωμένοι στη Φενέρ και μόνο και μετά βλέπουμε... ».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code