ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

3 + 1 Προτάσεις για Θέατρο το Σαββατοκύριακο

Αφού, λοιπόν, παρακολουθήσουμε τους αγώνες της 17ης αγωνιστικής της Superleague, τι καλύτερο από το να αξιοποιήσουμε τα βράδια του Σαββατοκύριακου για ψυχαγωγία και χαλάρωση.
Το εξαιρετικά πλούσιο θεατρικό γίγνεσθαι της πόλης μας προσφέρει διάφορες δυνατότητες για όλα τα γούστα. Τι λέτε, πάμε θέατρο;


        "Δεν μπορώ να μείνω μόνη μου" ( ΘΕΑΤΡΟ ΓΚΛΟΡΙΑ)



"Δεν μπορώ να μείνω μόνη μου" γράφει η Δήμητρα Παπαδοπούλου και σε σκηνοθεσία Φωκά Ευαγγελινού εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια των θεατών μια κωμωδία-θρίλερ με πρωταγωνιστές τη Μαρία Λεκάκη, τον Κώστα Αποστολάκη, το Λεωνίδα Καλφαγιάννη και πέντε ακόμη ταλαντούχους ηθοποιούς. 
Η παράσταση σατιρίζει βασικά ένα από τα χαρακτηριστικά της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας, τον φόβο της μοναξιάς και τις επιπτώσεις του στην ανθρώπινη καθημερινότητα. Έτσι, η Μαρία Λεκάκη μετά από χρόνια απουσίας στην Ινδία, κληρονομεί ένα παλιό αρχοντικό κι έρχεται να ζήσει μόνη της στην Ελλάδα, όπου αποφασίζει να απαλλαγεί από τα βάρη της ( το σύζυγο και το στοιχειωμένο, φαινομενικά, σπίτι της ). Επηρεασμένη από τον φόβο της και αδύναμη να τον αντιμετωπίσει στρέφεται στην κινεζική φιλοσοφία και μπλέκεται χωρίς να το καταλάβει σε μια σειρά ευτράπελων μαζί με έναν Κρητικό παλικαρά, έναν ροκά φίλο της, τη Ρουμάνα υπηρέτρια, έναν σεναριογράφο ταινιών τρόμου, ένα μέντιουμ και τον ψυχίατρό της. 
Πρόκειται για μια παράσταση που έχει λάβει ανάμεικτες κριτικές με ορισμένους θεατές να ενθουσιάζονται κι άλλους να απογοητεύονται, γεγονός που επιβεβαιώνει πως ίσως το θέατρο να είναι θέμα γούστου. Δεν μένει παρά να το δοκιμάσετε!
Παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 13/1 στις 18:00 και στις 21:00 και την Κυριακή 14/1  στις 19:00. Εισιτήρια από 12Ε-20Ε. Διάρκεια 120'.

     "Παράξενο ζευγάρι"  (ΘΕΑΤΡΟ ΖΙΝΑ) 


Το αστείο και συνάμα συγκινητικό κείμενο του Νήλ Σάιμον σκηνοθετεί ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης, ο οποίος και πρωταγωνιστεί στην παράσταση μαζί με το Γιάννη Ζουγανέλη. Μαζί τους οι: Βάσω Γουλιελμάκη, Πάνος Σταθακόπουλος, Γιώργος Χατζής, Ντίνος Σπυρόπουλος, Ιωάννα Ασημακοπούλου και Ερμόλαος Ματθαίου.
Ο Όσκαρ είναι ένας καλοπληρωμένος αθλητικός συντάκτης σε εφημερίδα της Νέας Υόρκης, όμως εξαιρετικά σκορποχέρης, άστατος, ξενύχτης, τσαπατσούλης, γοητευτικός κι ως συνάρτηση αυτών... χωρισμένος. Το ίδιο κι ο αδελφικός του φίλος, Φέλιξ, ο οποίος ωστόσο είναι ένας ήρεμος άνθρωπος, νοικοκύρης, οικονόμος, μονογαμικός και σπιτόγατος. Οι δυο τους αποφασίζουν να συγκατοικήσουν κι η συμβίωσή τους θα έχει, όπως φαντάζεστε, ξεκαρδιστικά αποτελέσματα!
Παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 13/1 και την Κυριακή 14/1 στις 18:00 και στις 21:00. Εισιτήρια από 15Ε-20Ε. Διάρκεια 120'.


        "Ο γάμος της Μαρίας Μπράουν"

       ( ΘΕΑΤΡΟ ΟΔΟΥ ΚΥΚΛΑΔΩΝ "ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ" )





Το έργο "Ο γάμος της Μαρίας Μπράουν" αποτέλεσε τη μεγαλύτερη κινηματογραφικά επιτυχία του Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ, ενός από τους κορυφαίους σκηνοθέτες του Γερμανικού θεάτρου και σινεμά. Σε μετάφραση, διασκευή και σκηνοθεσία του Γιώργου Σκεύα ,λοιπόν, το έργο λαμβάνει θεατρική σάρκα στο θέατρο Οδού Κυκλάδων, με τη εξαιρετική, κατά την προσωπική μου κι όχι μόνο άποψη, Λένα Παπαληγούρα να ερμηνεύει τη Μαρία Μπράουν, την οποία εφάμιλλα πλαισιώνουν οι Μάξιμος Μουμούρης, Γιάννης Νταλιάνης, Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη, Γιώργος Συμεωνίδης και Νίκος Γεωργάκης.
Το έργο μας ταξιδεύει στη Γερμανία του Β' Παγκοσμίου πολέμου , όπου η Μαρία Μπράουν μιάμιση μέρα μετά το γάμο της θα μείνει μόνη, αρχικά γιατί όπως νομίζει η ίδια ο άντρας της είναι νεκρός, έπειτα όμως επειδή εκείνος φυλακίζεται κατηγορούμενος για έναν φόνο που έχει διαπράξει η ίδια.
Υπόθεση του έργου είναι η μετέπειτα πορεία της κυνικής και αριβίστριας Μαρίας, η οποία προκειμένου να επιβιώσει και να ανελιχθεί επαγγελματικά δεν δισταζεί να μεταχειριστεί ''βρώμικα'' μέσα και να συνάψει ερωτικές σχέσεις, παραμένοντας ωστόσο πάντοτε πιστή με θρησκευτική αφοσίωση στον άνδρα της.
Πρόκειται για μια παράσταση που παρόλο το δραματικό χαρακτήρα της λαμβάνει διθυραμβικές κριτικές και την οποία προτείνω ανεπιφύλακτα.

Παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 13/1 στις 21:00 και την Κυριακή 14/1 στις 19:00. Εισιτήρια : 12Ε (φοιτητικό-ανέργων-ΑΜΕΑ) και 18Ε (κανονικό). Διάρκεια 140'.

Αξίζει να σημειωθεί πως η παράσταση επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού!


   "Πέερ Γκυντ"  (ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ, ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ)  





Ο λόγος που ξεχώρισα τη συγκεκριμένη θεατρική παράσταση από τις υπόλοιπες τρεις είναι επειδή, κατά την άποψη μου, δεν αποτελεί ένα mainstream θεατρικό δρώμενο. Είναι ένα εξαίρετο έργο, ένα αριστουργηματικό δραματικό ποίημα του Χένρικ Ιψεν(1867), που απαιτεί από τον θεατή προσήλωση και βαθιά αγάπη για την ποίηση, το θέατρο, την τέχνη!
Η Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, λοιπόν, θέλοντας να επαναλάβει την επιτυχημένη απόπειρα του 1935 και του 2002, παρουσιάζει -ξανά- τον "Πέερ Γκυντ", σε μετάφραση Γιώργου Δεπάστα και σκηνοθεσία του προσωπικού μου αγαπημένου Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος ερμηνεύει και τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Πρωταγωνιστούν επίσης οι: Μιχάλης Αφολαγιάν, Στεφανία Γουλιώτη, Ιερώνυμος Καλετσάνος, Δημήτρης Μοθωναίος, Νάνσυ Μπούκλη, Ζωή Μυλωνά, Πάνος Παπαδόπουλος, Κατερίνα Πατσιάνη, Βαγγέλης Ρωμιός, Γιούλικα Σκαφίδα, Σπύρος Τσεκούρας, Γιάννης Τσουμαράκης, Γιωργής Τσουρής. Πρόκειται επομένως για μια παράσταση με,αν μη τι άλλο, πολυπληθή και ταλαντούχο θίασο.
Επηρεασμένος από τα λαϊκά νορβηγικά παραμύθια ο Ιψεν ''ζωντανεύει'' τον Πέερ Γκυντ, έναν ήρωα που παλεύει με το όνειρο και τον πειρασμό θέλοντας να ζήσει την ζωή του όπως επιθυμεί ο ίδιος ( << Ως αυτοκράτωρ του εαυτού του>> ), μέχρι να συνειδητοποιήσει πως σε όλη του την ζωή υποκρινόταν πως ήταν κάποιος άλλος. Η αγκαλιά της ιδανικής γυναίκας, αυτής που τον αγαπά γι' αυτό που είναι και τον περιμένει ως το τέλος, είναι αυτή που θα ''σώσει'' τον Πέερ από την οδυνηρή κατανόηση της ματαιότητας της περιπλάνησής του.
Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 13/1 και την Κυριακή 14/1 στις 20:00 ( και με αγγλικούς υπέρτιτλους). Εισιτήρια από 10Ε-22Ε. Διάρκεια 120'.

Αυτές, λοιπόν, ήταν οι προτάσεις μας για τις πιο συζητημένες παραστάσεις που θα παιχτούν το Σαββατοκύριακο. Επιλέξτε ποια σας ταιριάζει και ικανοποιεί τις ανάγκες σας και πηγαίνετε ανεπιφύλακτα να τις παρακολουθήσετε. Ευχόμαστε να περάστε υπέροχα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code