ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ferrari: Το 2018 θα είναι η τελευταία ευκαιρία του Raikkonen-Leclerc o πιθανότερος υποψήφιος


Ο πρόεδρος της Ferrari, Sergio Marchionne θέλει τον Kimi Raikkonen να κάνει ένα βήμα εμπρός στην απόδοση του το επόμενο έτος ή για να μην ‘ρισκάρει’ την θέση του στην Scuderia.

O Kimi δεν ήταν στην καλύτερη δυνατή απόδοση από τότε που επανήλθε στη Ferrari το 2014. Υπήρξαν περιστασιακές αναλαμπές του Raikkonen που ξέραμε, αλλά γενικά ήταν κατώτερος των περιστάσεων και από τους team mates του, μένοντας πολλά Σαββατοκύριακα στην αφάνεια.

Ο πρόεδρος της Ιταλικής ομάδας δήλωσε:
"Η προσωπική μου άποψη είναι ότι εάν βρούμε το σωστό στήσιμο, ο Raikkonen οδηγεί σαν Θεός, αλλά πρέπει να το βρούμε. Όταν τα πράγματα πάνε σωστά, είναι υπέροχο να τον δούμε να οδηγεί. Έχει απίστευτη ψυχρότητα. Διαφορετικά, σε άλλες στιγμές φαίνεται ότι παίρνει κάνει διάλειμμα’’.

Ο 38χρονος Κίμι δεν είναι πια και νεαρός, και ο Marchionne έχει πει ότι αν θέλει να κρατήσει τη θέση του πέρα από το 2018, θα πρέπει να βρει έναν τρόπο να είναι πιο συνεπής:
"Χρειάζεται περισσότερη συνέπεια όσον αφορά τις επιδόσεις, αλλά είναι σημαντικό να βρούμε το σωστό κλειδί για να έχουμε απόδοση όπως του Μονακό και σε άλλες πίστες. Πιθανώς αυτή είναι η τελευταία σεζόν για να βρούμε τις ιδανικές συνθήκες και πρέπει να το κάνουμε. Νομίζω ότι θα ήταν κρίμα να αφήσει την F1 χωρίς να δείξει τις πραγματικές του δυνατότητες ".

Παρόλο που αρκετοί οδηγοί κυκλοφορούν στην αγορά για το 2019, ο Marchionne δήλωσε ότι η ομάδα θα προσπαθήσει να κάνει μια κίνηση αντίθετη με την φιλοσοφία της Ferrari, και να πάει για έναν νέο οδηγό αντί για ένα καθιερωμένο όνομα, πράγμα που δεν έκανε πραγματικά από τότε που απέκτησε το Felipe Massa το 2006.

"Βλέπουμε τους Leclerc, [Max] Verstappen και τον [Antonio] Giovinazzi, οδηγούς με μεγάλες επιδεξιότητες, που μπορούν να φέρουν μια μεγάλη αλλαγή στην αγορά των οδηγών. Είμαι ακόμα ευτυχής που επέλεξα τον Leclerc. Νομίζω ότι αν δεν βρούμε το σωστό κλειδί για το Raikkonen, η επιλογή θα πέσει σε έναν νέο οδηγό."

Ο Verstappen έχει συμβόλαιο με την Red Bull μέχρι το τέλος του 2020, οπότε δεν θα είναι αυτός και με τον Giovinazzi να μην συμμετέχει αυτό το έτος θα ήταν δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι η Ferrari θα υπογράψει με κάποιον που θα είναι βασικά rookie.

Ο Leclerc από την άλλη πλευρά θα έχει ένα χρόνο εμπειρίας στην κορωνίδα των μηχανοκίνητων σπορ με την Sauber και έχει ήδη εξαιρετικά υψηλά στάνταρ. Έτσι, είτε δεν βγάλει τη χρονιά ο Raikkonen λόγω απόδοσης, είτε κάνει εμφανίσεις ανάλογες του 2005, φαίνεται αρκετά πιθανό ότι η σεζόν του 2018, θα μπορούσε να είναι η τελευταία χρόνια του στην F1.

Πηγή: wtf1.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code