ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Μπουχαλάκης: «Προκατάληψη αν σκέφτονται ότι είναι πισωγύρισμα η Championship»

Ήρθαμε σε επικοινωνία με τον Ανδρέα Μπουχαλάκη, τον νυν ποδοσφαιριστή της Nottingham Forrest και πρώην ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού.
Ο Δημήτρης Κουϊμτσίδης μίλησε με τον Κρητικό μέσο και τον ρώτησε σχετικά με τις πρώτες του εμπειρίες από την Αγγλία αλλά και την ιδιαιτερότητα της φετινής Superleague.Όπως ο ίδιος τονίζει , το να πηγαίνεις σε μία δεύτερη κατηγορία οποιαδήποτε χώρας δεν είναι πισωγύρισμα αλλά είναι μία προκατάληψη που έχει ο κόσμος. Επίσης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο μελλοντικής του επιστροφής στον Ολυμπιακό, προκειμένου να δείξει περισσότερα από όσα είχε προλάβει να δείξει.

Αναλυτικά η συνέντευξη :

Αρχικά θα ήθελα να ξεκινήσουμε από την τωρινή σου ομάδα, την Nottingham Forrest. O Απόστολος Βέλλιος είχε δηλώσει πως ο στόχος της ομάδας είναι να πάει ψηλά. Βλέποντας πως είστε στην 13η θέση του βαθμολογικού πίνακα, πόσο ψηλά πιστεύεις μπορείτε να φτάσετε;
Από την αρχή που ήρθα στην ομάδα ο στόχος και αυτό που θα μας άφηνε ευχαριστημένους θα ήταν να ήμαστε μέσα στην δεκάδα. Νομίζω είμαστε μια νέα ομάδα, τα περισσότερα παιδιά είναι νεαρά στην ηλικία, δεν έχουμε και το τρελό μπάτζετ όπως άλλες ομάδες που έχουν κάνει μεταγραφές και έχουν πάρει παίκτες για να μπουν στα play-offs και να ανέβουν. Έτσι όπως έχω δει όλες τις ομάδες πιστεύω πως έχουμε τη δυνατότητα να τερματίσουμε μέσα στις πρώτες οχτώ θέσεις και αυτό θα ήταν και το σημαντικό για εμάς και θα ήταν μια πολύ καλή κατάταξη στο τέλος της χρονιάς. Αν αυτή η ομάδα μείνει η ίδια και του χρόνου με μία-δύο προσθήκες, θα είναι τελείως διαφορετικά τα πράγματα. Αν τερματίσουμε μέσα στη δεκάδα θα είναι μια καλή χρονιά γενικά. Στο βάθος μπορεί να υπήρχαν τα play-offs, το οποίο είναι ακόμα εφικτό, γιατί το πρωτάθλημα είναι τρελό, μπορείς να κάνεις τρεις συνεχόμενες νίκες και να βρεθείς κατευθείαν στις θέσεις αυτές, αλλά ξαναλέω, αν τερματίσουμε μέσα στη δεκάδα θα είναι μια καλή χρονιά για την ομάδα.

Είσαι ικανοποιημένος από το επίπεδο της Championship; Μπορεί να γίνει κάποια σύγκριση ανάμεσα σε αυτή και τη Superleague;

Από θέμα ρυθμού, έντασης, δυνάμεων, νομίζω ότι είναι πολύ πιο δύσκολα τα πράγματα εδώ πέρα. Στην Ελλάδα υπάρχουν κάποιες ομάδες που παίζουν πολύ αμυντικά, εδώ δεν είναι έτσι. Υπάρχουν και εδώ βέβαια 4-5 ομάδες οι οποίες παίζουν με το κλασσικό αγγλικό τρόπο με τις βαθιές μπαλιές, αλλά οι περισσότερες ομάδες έχουν αρχίσει και προσπαθούν να παίξουν ποδόσφαιρο. Υπάρχουν και άνθρωποι που προσπαθούν να κρατήσουν τα επίπεδα του ποδοσφαίρου όσο πιο ψηλά ώστε όταν έρθει η στιγμή να ανέβει μια ομάδα στην Premier League, να αντεπεξέλθει, όπως φαίνεται και από τις ομάδες που ανεβαίνουν οι οποίες τα πάνε μια χαρά ειδικά στις πρώτες χρονιές. Τα επίπεδα δεν είναι και τόσο τεράστια, σε θέμα ποιότητας είναι, αλλά σε θέμα ρυθμού και έντασης δεν είναι, μπορεί να είναι και δυσκολότερα στην Championship. Δεν το περίμενα έτσι να σου πω την αλήθεια, δεν ήξερα ότι είναι τόσο ψηλά το πρωτάθλημα στα μάτια των ανθρώπων του ποδοσφαίρου εδώ. Μακάρι να το είχα καταλάβει νωρίτερα, είναι πολύ καλή εμπειρία και έχει πολύ καλές προδιαγραφές, τα βήματα που μπορείς να κάνεις εδώ πέρα είναι πολύ καλά.

Κάποιοι στην Ελλάδα θεωρούν πισωγύρισμα να βρεθούν από την πρώτη κατηγορία μιας χώρας στη δεύτερη κατηγορία κάποιας άλλης χώρας, ακόμα και αν αυτή η δεύτερη χώρα είναι η καλύτερη ποδοσφαιρική χώρα της Ευρώπης. Εσύ γιατί πήγες στην Championship;

Το πιο σημαντικό για μένα είναι ότι είχαν πάρα πολλά παιχνίδια και εγώ ήθελα να κάνω μια γεμάτη χρονιά και να πάρω παιχνίδια στα πόδια μου, ώστε να γίνω καλύτερος. Και δεύτερον, η παραπάνω κατηγορία είναι η Premier League και λογικά όπως και σε όλες τις χώρες κοιτάνε την από κάτω κατηγορία και έχουμε τόσα παραδείγματα σε βάθος χρόνου παικτών που ήρθαν από την Championship και κάνανε την διαφορά στην Premier League. Αυτό είναι προκατάληψη αν το σκέφτονται κάποιοι στην Ελλάδα, γιατί το να έρθει κάποια αγγλική ομάδα, έστω και από την Championship και να δει κάποιον Έλληνα, ειδικά από τις πιο μεσαίες ομάδες είναι κάτι πολύ δύσκολο.

Προτού πάρεις μεταγραφή στη Nottingham Forrest, συμβουλεύτηκες κάποιων από τους Βέλλιο, Abdoun ή Djebbour;

Δεν είχα επαφή με τα δυο παιδιά στο τέλος. Mίλησα με τον Τόλη όταν είχα αυτή την προοπτική στα χέρια μου, ειδικά μια εβδομάδα πριν τελειώσει όλο το θέμα μιλούσα πολύ μαζί του για το πως είναι τα πράγματα, πως συμπεριφέρονται, πως είναι η ομάδα στο χώρο που αγωνίζομαι εγώ. Είχα και τον Μαυρία που έπαιζε στη Sunderland και μου είπαν και οι δύο πως είναι καλύτερα εδώ και μόλις ήρθα και εγώ το κατάλαβα. Όταν πρωτομπήκα στο αεροπλάνο σκεφτόμουν ‘πού πάω τώρα’, αλλά μόλις ήρθα εδώ νομίζω ότι μου άρεσε και μακάρι να το είχα κάνει πολύ νωρίτερα.

Πώς ένιωσες στο πρώτο σου ματς στη Championship; Ήταν αυτό που περίμενες;
Δούλευα στην προετοιμασία με τα παιδιά από την ομάδα, έτοιμος ήμουν, είχα κάνει και προετοιμασία με τον Ολυμπιακό στο πρώτο στάδιο, έκανα και εδώ πέρα, όλα μια χαρά. Ένιωθα και την εμπιστοσύνη του προπονητή, οπότε απλά περίμενα να έρθει η στιγμή να αγωνιστώ και να δείξω τι μπορώ να κάνω και πια είναι τα προσόντα μου. Πήγε πολύ καλά το πρώτο παιχνίδι, δόξα τω θεώ.

Το ελληνικό πρωτάθλημα πιστεύω το παρακολουθείς. Πώς το βλέπεις μέχρι στιγμής; H αλήθεια είναι πως είναι αρκετά πιο ανταγωνιστικό από ότι το έχουμε συνηθίσει.

Ναι, αυτό ακριβώς. Νομίζω είναι πολύ διαφορετικό και νομίζω ότι πολύ δύσκολα δεν θα κριθεί στις 2-3 τελευταίες αγωνιστικές, πιστεύω θα πάει έτσι μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Νομίζω πως για οποιαδήποτε οπαδό ομάδας πως είναι πολύ πιο ενδιαφέρον από ότι τα προηγούμενα χρόνια. Έχουν δυναμωθεί και οι άλλες ομάδες και δείχνουν ότι μπορούν να πρωταγωνιστήσουν και ότι έχουν καλά ρόστερ. Ο ανταγωνισμός μόνο καλό μπορεί να κάνει και στον Ολυμπιακό και στις υπόλοιπες ομάδες γενικά. Νομίζω ότι είναι πολύ καλό και μακάρι να συνεχίσει και για τα επόμενα χρόνια.

Θα ήθελες να επιστρέψεις στον Ολυμπιακό κάποια στιγμή στο μέλλον; Πιστεύεις ότι θα είχες πολλά ακόμα να δώσεις και να αποδείξεις στους ερυθρόλευκους; 

Νομίζω πως ναι, δεν πρόλαβα να δείξω και πολλά γενικά, οπότε σίγουρα θα το σκεφτόμουν να γυρίσω στην Ελλάδα και στον Ολυμπιακό. Αλλά από τη στιγμή που ήρθα εδώ, νομίζω πως το μέλλον μου για τα επόμενα χρόνια γενικά θα είναι στο εξωτερικό και πρώτος μου στόχος είναι η Αγγλία και μακάρι να έχω την υγεία μου και να έχω την ευκαιρία να αγωνιστώ στην Premier League.

Πιστεύεις πως στην νέα Εθνική ομάδα που θα φτιάξει ο Michael Skibbe για τα προκριματικά του Euro θα πρέπει να συμπεριλάβει και εσένα; Εσύ προσωπικά είσαι έτοιμος;

Εγώ είμαι σίγουρα έτοιμος, ξέρω τον εαυτό μου, νομίζω ότι μπορώ να ανταπεξέλθω, αλλά πάνω από όλα το σημαντικό είναι να αγωνιστώ στην ομάδα μου και από εκεί και πέρα αν αγωνίζομαι στην ομάδα μου, θα έχει την ευκαιρία ο κ. Skibbe να με δει πως είμαι αγωνιστικά και να με έχει στα πλάνα του για το επόμενο Euro. Εγώ είμαι έτοιμος από ότι σου είπα και μακάρι ο κ. Skibbe να έχει την ίδια άποψη με μένα, αλλά το πιο σημαντικό είναι να αγωνίζομαι στην ομάδα μου, από εκεί και πέρα αν αγωνίζομαι εδώ, όλα τα άλλα θα έρθουν. Το σημαντικό είναι να παίζεις καλά στην ομάδα σου και να έχεις ρυθμό. Μακάρι όμως γιατί είναι όνειρο για κάθε ποδοσφαιριστή και εγώ από μικρό παιδί ονειρεύομαι να αγωνιστώ για την Εθνική και να δώσω τα πάντα για τη χώρα μου.

Ας επιστρέψουμε και πάλι στο νησί. Πώς σου φάνηκε η ζωή αρχικά στην Αγγλία όταν πρωτοπήγες το καλοκαίρι;
Μεγάλες διαφορές σε σχέση με την Ελλάδα. Άλλες νοοτροπίες, άλλες παραδόσεις. Ήρθα με το σκεπτικό να συγκεντρωθώ στη δουλειά μου, στο ποδόσφαιρο, να βρω και μια ηρεμία από αυτή τη νοοτροπία του Έλληνα στην Ελλάδα, γιατί όσο και να μην το θες, σε παρασέρνει κάποιες φορές. Νομίζω ότι μου άρεσε γενικά και αν αγωνίζεσαι κιόλας το πρόγραμμα είναι τόσο γεμάτο που η ξεκούραση είναι το πιο σημαντικό. Σίγουρα έχει διαφορές, ο καιρός έχει τεράστια διαφορά γιατί έχω μεγαλώσει και στη Κρήτη που είναι εντελώς η άλλη πλευρά. Το Νότινγχαμ είναι μια πόλη ήσυχη αλλά έχει και πράγματα να κάνεις, δεν βαριέσαι.

Πώς περνάς τον ελεύθερο σου χρόνο στην Αγγλία;
Με τον Τόλη έχουμε βρει κάτι δραστηριότητες να κάνουμε όταν έχουμε ελεύθερο χρόνο, μπόουλινγκ, μπιλιάρδο, μίνι γκολφ, πάμε για καφέ, πάμε και καμιά βόλτα σε κάποια άλλη πόλη της Αγγλίας να δούμε καινούργια πράγματα.

Τι είναι το αγαπημένο σου πράγμα από την Αγγλία και τι σου λείπει περισσότερο από την Ελλάδα;

Προσωπικά εμένα μου αρέσει ο συγκεκριμένος καιρός για ποδόσφαιρο και νομίζω ότι με βοηθάει και στην απόδοσή μου. Το πιο κρύο, το πιο βροχερό, δεν έχει αυτή τη ζέστη της Ελλάδας. Επίσης μου αρέσει που όλα είναι μέσα στο πρόγραμμα και η αντιμετώπιση σου θα είναι πολύ καλή από τον κόσμο και γενικά, δηλαδή δεν είναι αυτή η τρέλα ότι πρέπει να κερδίζεις αναγκαστικά, ο κόσμος θα κάτσει να σε χειροκροτήσει και να χάσεις και να κερδίσεις και αυτό είναι πολύ σημαντικό για τον ποδοσφαιριστή. Όσο για την Ελλάδα μου λείπει σίγουρα το φαγητό, ένας καφές με τους φίλους μου, ο ήλιος κάποιες φορές μου λείπει και αυτός. Αλλά γενικά μου αρέσει η ζωή στην Αγγλία, μπορείς να πας και στο Λονδίνο να δεις περισσότερα πράγματα και δόξα τω θεώ θα πάμε την καλύτερη περίοδο στην Ελλάδα, το καλοκαίρι.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code