ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Καλύτερα να ... Μασάς, παρά να Μι(ρα)λάς!


Ο ρεαλισμός, η αντικειμενικότητα και η επαφή με την πραγματικότητα δεν είναι σε καμιά περίπτωση τα συνηθέστερα
χαρακτηριστικά που συναντά κανείς στον Έλληνα οπαδό. Μια ... τάση προς την υπερβολή και την ακραία (είτε με τη θετική είτε με την αρνητική έννοια) αντιμετώπιση των πραγμάτων, τουναντίον, τη βλέπουμε ξεκάθαρα στις αντιδράσεις των περισσότερων φιλάθλων.

Κι όταν κυκλοφορούν τόσα δημοσιεύματα στον τύπο που οδηγούν την κοινή γνώμη προς μια τέτοια κατεύθυνση, η κατάσταση περιπλέκεται ακόμα περισσότερο. Πώς είναι δηλαδή δυνατόν να γράφεται με τέτοια βεβαιότητα ότι ο Κέβιν Μιραλάς είναι μια ανάσα από το να επιστρέψει στον Ολυμπιακό;

Προσοχή, δεν θέλω να πω ότι δεν υπάρχουν πιθανότητες να συμβεί η μεγάλη αυτή μεταγραφή ή ότι δεν διεκδικούν οι Ερυθρόλευκοι τον Βέλγο. Όμως άλλο αυτό, κι άλλο το να παρουσιάζεται ο Μιραλάς κλεισμένος στον Ολυμπιακό και έπειτα οι φίλοι της ομάδας να θεωρούν δεδομένη την απόκτησή του.

Πρόκειται για μια πολή ιδιαίτερη περίπτωση, την οποία χειρίζεται προσεκτικά εδώ και καιρό η πλευρά του Ολυμπιακού, ενώ το θετικό είναι πως (τουλάχιστον μέχρι πρότινος) οι ερυθρόλευκοι είχαν σύμμαχο τον παίκτη. Όμως η Έβερτον διαπραγματεύεται σκληρά για τον διεθνή επιθετικό, αξιώνει ένα ποσό κοντά στα 10.000.000 ευρώ και δεν επιθυμεί να μπει σε άλλου είδους συζητήσεις, αφού παρουσιάζεται σίγουρη πως θα έλθει πρόταση με αυτό το ποσό. Η Γουέστ Χαμ άλλωστε του Ντέιβιντ Μόγιες είναι γνωστό πως θέλει να τον κάνει κάτοικο Λονδίνου...

Κι ο Ολυμπιακός δεν μπορεί επ'ουδενί να ακολουθήσει αγγλικές ομάδες στις χρηματικές προσφορές, ούτε ποτέ δαπανούσε τέτοια ποσά (τουλάχιστον στα χρόνια που διοικεί ο Βαγγέλης Μαρινάκης). Αντιθέτως, αυτό που ήξερε καλά η ομάδα του Πειραιά ήταν να αγοράζει φθηνά και να εισπράττει τεράστια ποσά όταν πωλούσε παίκτες, τα οποία ποσά σε συνδυασμό με τα έσοδα από το Champions League έδιναν μεγάλη οικονομική δύναμη στο σύλλογο.

Μεταγραφικές κινήσεις που έχουν καταστήσει τον Ολυμπιακό πετυχημένο οικονομικά και διαπραγματευτικά, στον Ευρωπαϊκό χάρτη, είναι τέτοιες όπως του Μαζουακού, του Σάμαρη, του Φέισα παλιότερα, αλλά και του Σισέ.
Σε τέτοια, γνωστά μονοπάτια θέλει να κινηθεί εκ νέου ο Ολυμπιακός, με τον Φρανσουά Μοδεστό να έχει εντοπίσει σύμφωνα με πληροφορίες την πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση του 21χρονου Γάλλου μέσου, Ζινεντίν Μασάς, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από την Τουλούζ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code