ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Κούγιας:«Ήρθε όταν έπρεπε ο Φυντάνης»





Ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας μίλησε στο gazzetta.gr για την φετινή πορεία της ΑΕΛ,για το κάστρο AEL FC ARENA,για το πρωτάθλημα αλλά και για τους οπαδούς της ομάδας.


Ο Αλέξης Κούγιας αναφέρθηκε και για τον πρώην τεχνικό της ομάδας, Αντρε Πάους, ενώ μίλησε και για τον λόγω που χάλασε ο "γάμος" της ΑΕΛ με τον Άκη Μάντζιο.





Αναλυτικά η συνέντευξη του Αλέξη Κούγια:

Πρόεδρε η ομάδα μετά από ένα κακό ξεκίνημα έχει φτάσει να βρίσκεται στην 7η θέση. Είσαι ικανοποιημένος από την συγκομιδή αυτή;
«Φυσικά και είμαι ικανοποιημένος. Ο στόχος μας από το ξεκίνημα ήταν να βρισκόμαστε από την 5η έως την 10η θέση και όπως βλέπεις είμαστε μέσα σε αυτόν. Και μην ξεχνάμε πως θα μπορούσαμε να ήμασταν μέσα στην πεντάδα αν είχαμε κερδίσει τον Παναθηναϊκό. Αν σκεφτείς πως πριν την έλευση Φυντάνη τι εικόνα είχε η ομάδα στα πέντε πρώτα ματς όπου η συγκομιδή ήταν μόλις 2 πόντοι και τέρματα 3-13, καταλαβαίνεις τι έχει κάνει η ομάδα από τότε».

Αυτό το ξεκίνημα σε άγχωσε; Πίστεψες πως τα πράγματα δεν θα πάνε όπως τα περίμενες; Υπήρξε φόβος;
«Όχι σε καμία περίπτωση δεν υπήρξε φόβος. Μετά την βαριά ήττα από τον Πανιώνιο μάζεψα τους παίκτες και τους είπα για την κακή εικόνα που δείχνουν. Από την πλευρά τους μου είπαν πως δεν φταίμε εμείς αλλά ο τρόπος που παίζαμε. Όλοι οι παίκτες είναι έμπειροι έχοντας παίξει σε μεγάλες ομάδες. Έβλεπα το ρόστερ το δικό μας και των αντιπάλων μας και έλεγα πως εμείς δεν υστερούμε σε τίποτα. Αυτό είπα και στον Άκη τον Μάντζιο ο οποίος μάλλον δεν είχε εικόνα, είχε παρασυρθεί από την την πορεία και έχασε μεγάλη ευκαιρία να γίνει προπονητής από το πάνω ράφι. Η ΑΕΛ δεν είναι ομάδα που αυτή και οι προπονητές περιορίζονται στην σωτηρία. Είναι ομάδα που παλεύει για τη νίκη, δεν παίρνει δανεικούς και δεν κάνει συμβιβασμού».

Και μετά τα όσα έγιναν με τον Μάντζιο, την τεχνική ηγεσία ανέλαβε ο Φυντάνης. Σκέφτεσαι με δεδομένη την πορεία της ΑΕΛ, αν θα έπρεπε να είχε αναλάβει πιο νωρίς ο συγκεκριμένος προπονητής;
«Όχι πιστεύω πως ήρθε όταν έπρεπε. Αν έφερνα τον Φυντάνη πιο νωρίς που η τελευταία ομάδα που είχε προπονήσει ήταν ο Ιάλυσος Ρόδου που έφυγε μετά από πέντε παιχνίδια και έλεγα πως μετά τον Αναστασιάδη και τον Τσιώλη προπονητής θα είναι ο Φυντάνης, αυτοί οι τύποι στην Λάρισα που έχουν ξεχάσει που είχαν φτάσει την ΑΕΛ μαζί με τους προηγούμενους ιδιοκτήτες και πόσες φορές είχε υποβιβαστεί και είχε κινδυνέψει η ομάδα θα μας κρεμούσαν στα μανταλάκια. Και προτίμησα να πάρω έναν άλλον προπονητή και κύριο τον Πάους που ήταν όντως κύριος».

Τι δεν πήγε καλά με τον Πάους;
«Ο συγκεκριμένος προπονητής έχει άλλη φιλοσοφία που άλλοτε σου κάθεται και άλλοτε όχι. Και στο Καραϊσκάκης θα μπορούσαμε να κάνουμε το 2-2 και μετά δεχθήκαμε τα δύο γκολ. Μετά στο ματς με την ΑΕΚ μας άφησε 60 λεπτά με δέκα παίκτες και άφησαν τον Βράνιες να χτυπάει τους αντιπάλους του, κάτι που κάνει σε κάθε ματς. Μετά παίξαμε με τον Πανιώνιο και δεν ξέρω τι έκαναν ο Ματάισεν και ο βοηθός του και άφησαν στην εξέδρα, Ζίζιτς, Γιοβάνοβιτς και έβαλαν κάτι παιδάκια από την under 20. Διασυρθήκαμε και έδωσαν το δικαίωμα στον Γρηγορίου να κάνει μια δήλωση που μόνο εγώ κατάλαβα πως η ομάδα μου έδωσε θεατρική παράσταση».

«Χέστηκε επάνω του ο Μάντζιος»

Με τι ακριβώς είχε να κάνει η δήλωση και γιατί τελικά χάλασε η συμφωνία με τον Μάντζιο;
«Ήταν απάντηση σε εμένα που μετά τον διασυρμό της Κέρκυρας είχα βγει και είχα πει πως αντί να παραιτηθεί κάνει δηλώσεις. Και γιαυτό ο Ματάισεν δεν μπήκε καν στο λεωφορείο και έφερα τον το Μάνζτιο και τον Φυντάνη. Όμως παραμονές του αγώνα με τον ΠΑΟΚ λόγω της κωμικής δικαιολογίας του Μάντζιου που είχε συμφωνήσει να είναι βασικός προπονητής με βοηθό τον Ηλία για το σχολείο με το παιδί του υπήρξε νέα αλλαγή.

Ουσιαστικά ο Μάντζιος χέστηκε επάνω του. Θεώρησε την ΑΕΛ πεσμένη και έχασε την μεγάλη ευκαιρία να ανέβει επίπεδο. Εγώ του είπα από την αρχή πως έχουμε καλούς παίκτες και είναι νικητές. Είχες τον κορμό και φέρνεις μια φουρνιά καλών παικτών. Πέρσι την ομάδα την έσωσαν οι Γκόλιας, Φάρκας, Φατιόν, Θεοδωρόπουλος, Ναζλίδης και Ντέλετιτς και σου λέω πως έχουμε πάρει καλούς παίκτες πρέπει να με εμπιστευτείς αφού γνωρίζεις πως ξέρω μπάλα, αλλιώς μην ασχολείσαι με το ποδόσφαιρο. Εκτός αν θέλεις να είσαι σε ομάδες χωρίς στόχους ή μόνο για να σωθείς. Έχεις την ευκαιρία να γίνεις μάγκας και εσύ χάνεις την ευκαιρία».

Κάθε εμπόδιο όμως για καλό…
«Ναι δεν το συζητώ καν αυτό. Με τον Ηλία παίξαμε καλό ποδόσφαιρο, ήρθε η ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ και ακολούθησε το διπλό με τον Πλατανιά. Ένας αγώνας που θεωρώ πως ήταν εξαιρετικά σημαντικός. Σκέψου πως έως τώρα έχουμε νικήσει τον αήττητο ως εκείνη την ημέρα Λεβαδειακό, έχουμε πάρει Χ με τον ΠΑΟΚ, ισοπαλία και την επόμενη Κυριακή στην Κέρκυρα όπου και ισοφαριστήκαμε με κωμικό πέναλτι. Κερδίσαμε τον Απόλλωνα, στο Αγρίνιο διεκδικούσαμε την ισοφάριση με πολλές ελλείψεις ως το τέλος. Έρχεται ο ΠΑΣ Γιάννινα στην Λάρισα μας ισοφαρίζει ενώ έπρεπε να έπαιζε με δέκα παίκτες. Και μετά έρχεται κολλητά η Ξάνθη και κερδίζουμε και μετά πάμε στην Λαμία να κερδίσουμε που ήταν αήττητη μέσα στο σπίτι τους».

«Φέτος το βήμα παραπάνω στο πρωτάθλημα και ό,τι καλύτερο στο Κύπελλο»

Τι έχει αλλάξει και η εικόνα της ΑΕΛ είναι τόσο διαφορετική;
«Οι παίκτες έχουν καταλάβει τις δυνατότητές του. Γνωρίζουν τον προπονητή, ο ίδιος έχει καταλάβει τι θέλει από τους παίκτες του. Έτσι έχουμε επαναπροσδιορίσει τους στόχους μα που μην ξεχνάμε πως είναι να βρεθούμε στις θέσεις 5-10, κάτι που είχαμε από την αρχή. Επίσης κοιτάζουμε και το Κύπελλο που πάντα η ΑΕΛ κοιτάζει το τρόπαιο αυτό και θέλει να διακριθεί. Μην ξεχνάμε πως στη πρώτη χρονιά στην superleague είχαμε δύο στόχους. Αρχικά να μείνουμε και το καταφέραμε κόντρα σε όλους με καταγγελίες και ομάδες που έγιναν Μπαρτσελόνα. Και συγχρόνως να πάρουμε αδειοδότηση που την πήραμε και φέτος είπαμε να κάνουμε το βήμα παραπάνω».

«Να γίνει και πάλι κάστρο το γήπεδό μας»

Τι να περιμένουμε από την ΑΕΛ στον δεύτερο γύρο;
«Συνεχίζουμε να κρατάμε χαμηλούς τόνους. Εμείς θα προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε την εικόνα μας. Να κρατήσουμε την έδρα μας αήττητη και να γίνει και πάλι κάστρο σε ένα γήπεδο που θεωρούσα καταραμένο γιατί με τον Πηλαδάκη δεν είχε νίκη η ΑΕΛ. Θέλουμε επίσης να κερδίσουμε όλες τις μεγάλες ομάδες ή να πάρουμε θετικά αποτελέσματα και θέλουμε η ομάδα να αποκτήσει ένα στυλ. Να έχει μια ποδοσφαιρική προσωπικότητα μέσα στον αγωνιστικό χώρο».

Πάμε λίγο στο κεφάλαιο κόσμος. Ένα κεφάλαιο που έχει πολλά επεισόδια, καθώς έχει υπάρξει κριτική στο μέλλον.
«Σε αυτό θέλω να πω πως η συντριπτική πλειοψηφία των Λαρισαίων είναι περήφανοι για τον Κούγια. Για έναν πρόεδρο που έχει επάγγελμα, που ότι κάνει το κάνει με μεράκι, που δεν παίρνει δανεικούς, που δεν θέλει να χάνει από κανέναν. Πάντα όμως υπάρχουν και οι μειοψηφίες, επειδή όλα αυτά τα χρόνια με τις αποτυχίες το περιβάλλον της ομάδας ήταν γεμάτο καταστροφές, υποβιβασμούς και οικονομικά προβλήματα. Κοιτάξτε πόσα χρόνια η ΑΕΛ ήταν στην σούπερ λίγκα και πόσα στις μικρές κατηγορίες.

Αυτοί ζούσαν από τις αποτυχίες. Είτε ήταν άνθρωποι της Ερασιτεχνικής, είτε οπαδοί που είχαν άλλα θέματα. Όπως είπα αυτοί ζούσαν με τις αποτυχίες. Όταν αυτή η ομάδα δεν μπορούσε να πάρει αδειοδότηση και στην πρώτη συγκέντρωση μου έβριζαν την μάνα καταλαβαίνεις πως υπάρχει θέμα. Εδώ είχαν ετοιμάσει πανό για τον υποβιβασμό στο ματς με την Ξάνθη πέρσι. Περίμεναν να πέσουμε. Το ίδιο έκαναν και στο ματς με τον ΠΑΟΚ. Τους στεναχωρεί που έχουν έναν πρόεδρο χωρίς μπράβους που πάω γήπεδο και σε κάθε ματς σε διαφορετική θύρα. Έχω την άποψη πως δεν πρόκειται να αλλάξουν, αλλά αν το κάνουν είναι ευπρόσδεκτοι».

Όλα ωραία για τους στόχους, αλλά με τον δεύτερο γύρο να αρχίζει σε λίγες μέρες το ερώτημα είναι ένα. Μεταγραφές θα υπάρξουν;
«Ανάλογα με το ποιοι παίκτες θα φύγουν θα υπάρξουν και μεταγραφές. Και ξεκαθαρίζω πως δεν θα φύγει κανείς αν δεν βρεθεί πρώτα αντικαταστάτης. Το ρόστερ μας είναι μαζεμένο έχει μόλις 25 παίκτες. Στις μεταγραφές Ιανουαρίου δεν βρίσκεις εύκολα παίκτες και προπονητές. Πρέπει να μας κάτσει ένας παίκτης όπως ο Αγκάνοβιτς. Θέλουμε να πάρουμε μέσο καθώς λόγω καρτών του Φατιών υπάρχει θέμα, αλλά ο Λαγός όπως βλέπεις ανεβαίνει και σίγουρα θα βρεθεί στην Εθνική ομάδα. Συνολικά έχουμε παίκτες σε όλες τις κατηγορίες των Εθνικών και έχουμε αρκετούς διεθνείς με τις χώρες τους όπως οι Μπόζοβιτς και Γιοβάνοβιτς και άλλους παίκτες που στις χώρες του ήταν διεθνείς σε μικρές κατηγορίες. Υπάρχει το υλικό και είναι καλό».

«Οι μεγάλες ομάδες λογικά θα πάρουν τους δανεικούς από τον Ατρόμητο»

Και όταν λέμε για την ΑΕΛ και την συνέχεια, πιστεύεις πως μπορεί να γίνει η υπέρβαση;
«Όλα εξαρτώνται τον Γενάρη. Αν εμείς με Αστέρα εκτός και Ολυμπιακό εντός καταφέρουμε να κερδίσουμε κάτι, θα φανεί ποιος θα είναι ο στόχος μας. Δε νομίζω να μπορούμε να χτυπήσουμε την ΑΕΚ τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό, αλλά και τον Ατρόμητο αν μείνει με το ρόστερ αυτό. Γιατί φοβάμαι πως οι καλοί παίκτες έχουν γυαλίσει στις ομάδες τους και επειδή βλέπουν και τον Ατρόμητο ανταγωνιστικά πλέον, λογικά θα τους πάρουν πίσω. Γι’ αυτό δεν παίρνω δανεικούς. Δεν θα γίνω προπονητήριο των μεγάλων ομάδων. Θα βγάλω δικούς μου παίκτες».

«Φαβορί ο Ολυμπιακός μετά τις… αυτοκτονίες των ΑΕΚ και ΠΑΟΚ»

Όσον αφορά το πρωτάθλημα συνολικά, ποια ομάδα πιστεύεις πως έχει προβάδισμα για τον τίτλο;
«Κοίτα, μετά τις… αυτοκτονίες του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ βλέπω πρώτο φαβορί τον Ολυμπιακό. Η ΑΕΚ βρίσκει τον χειρότερο Αστέρα και χάνει, χάνει από τον Ατρόμητο στην έδρα της, δεν μπορεί να κερδίσει τον Απόλλωνα. Είναι 8 πόντοι που πέταξε.

Ο ΠΑΟΚ είχε πολύ καλό πρόγραμμα και δεν έκανε κάτι φοβερό. Και δεν είναι αποτέλεσμα σημαντικό αυτό με τον Παναθηναϊκό. Σκέψου πως εμείς ουσιαστικά κερδίσαμε τον Παναθηναϊκό όταν ήταν καλός και λέω πως τον κερδίσαμε γιατί μας ακύρωσε καθαρό γκολ. Με τόσο εύκολο πρόγραμμα θα έπρεπε να ήταν μπροστά, αλλά είναι αργή ομάδα, όπως και η ΑΕΚ. Η ΑΕΚ είναι προβλεπόμενη ομάδα. Γι’ αυτό λέω πως ο Ολυμπιακός δεν πρόκειται να παίξει χειρότερα και τον βάζω στην θέση του φαβορί.

Ο ΠΑΟΚ δεν έχει προσωπικότητα στον άξονα. Ούτε τερματοφύλακα, ούτε στόπερ, ούτε αμυντικό χαφ, ούτε σέντερ φορ. Η ΑΕΚ έχασε τις προσωπικότητες όπως ο Μάνταλος που για εμένα είναι ο καλύτερος Έλληνας παίκτης στην θέση του, ενώ ο Ολυμπιακός έχει παίκτες. Ο Τάκης Λεμονής έδεσε την άμυνα αν και πάλι έχει πρόβλημα. Έχει εξαιρετικούς αμυντικούς χαφ και τους καλύτερους σέντερ φορ και δεν βλέπω να έχει κάποιο θέμα. Είναι το φαβορί για εμένα».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code