ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Τα αυτοκίνητα LMP1 είναι καταπληκτικά στην οδήγηση -Fernando Alonso


Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, Fernando Alonso, έγινε και πάλι rookie για μια μέρα, και συγκεκριμένα εχτές, πήρε μέρος  σε δοκιμές με το αγωνιστικό αυτοκίνητο της Toyota
για το παγκόσμιο πρωτάθλημα αντοχής σε ένα τεστ νέων οδηγών, που θα μπορούσε να οδηγήσει στην συμμετοχή του στις 24 ώρες του Le Mans τον επόμενο χρόνο.

Μετά τη νίκη της Toyota στις 6 ώρες Bapco του Μπαχρέιν το Σάββατο, η 5η νίκη της στη σεζόν, η ομάδα επέστρεψε στην πίστα του Μπαχρέιν για να συμμετάσχει στην ετήσια δοκιμασία WEC νέων οδηγών.

Οι κανονικοί οδηγοί της TS050 HYBRID, Mike Conway και Sébastien Buemi, συμμετείχαν στη δοκιμασία μαζί με τον δύο φορές παγκόσμιο πρωταθλητή της Formula 1, Fernando Alonso και τον ανερχόμενο αστέρι των αγώνων αντοχής, Thomas Laurent.

Αυτό το τεστ ήταν η ιδανική ευκαιρία για τον Alonso, ο οποίος ενδιαφέρεται για το Le Mans, καθώς και για γενικούς αγώνες αντοχής, για να οδηγήσει ένα υπερσύγχρονο αυτοκίνητο LMP1. Ολοκληρώσε συνολικά 113 γύρους στο # 8 TS050 HYBRID, και συνολικά 611 χιλιόμετρα.

"Ήταν μια μεγάλη μέρα. Η δοκιμή ενός αυτοκινήτου LMP1 (Le Mans top tier) είναι πάντα ένα ωραίο πράγμα για οποιονδήποτε οδηγό αγωνιστικών αυτοκινήτων, επειδή αυτά τα αυτοκίνητα είναι καταπληκτικά στην οδήγηση ", δήλωσε ο Alonso σε εκδήλωση της Toyota.
"Είναι πολύ συνεπή(το αγωνιστικό) σε όλη τη διάρκεια ενός stint που είναι ένα θετικό πράγμα. Ήθελα να δοκιμάσω ένα αυτοκίνητο όπως αυτό εδώ και πολύ καιρό και σήμερα κατάφερα να το πετύχω έτσι είμαι χαρούμενος ", πρόσθεσε ο Ισπανός.

Ο Alonso, ο οποίος θα αγωνιστεί το επόμενο Σαββατοκύριακο στο Abu Dhabi για τον τελευταίο αγώνα της φετινής F1, έκανε τον ταχύτερο γύρο του με 1.43.013 που σε σύγκριση με ένα γρήγορο γύρο του ‘βασικού’ οδηγού, Mike Conway με 1: 42.38.
Παράλληλα ο Ισπανός είχε επισκεφτεί το εργοστάσιο της Toyota στην Κολωνία στη Γερμανία στις 7 Νοεμβρίου για τα μέτρα του καθίσματος του, ενώ συμπλήρωσε γύρους και σε προσομοιωτή.

Με τη McLaren που μέχρι πρότινος συνεργάζεται με την Honda, τους μεγάλους αντιπάλους της αυτοκινητοβιομηχανίας της Toyota, και αυτή η συνεργασία να φτάνει στο τέλος αυτή τη σεζόν - ο Alonso δεν έχει άλλο εμπόδιο για να αγωνιστεί για την Toyota στο Le Mans χωρίς ουσιαστικά  προβλήματα εάν εξασφαλίσει μια θέση.
Το Le Mans τον Ιούνιο δεν πέφτει σε αγωνιστικό διήμερο Formula 1, οπότε τα πάντα είναι ανοιχτά για την πραγματοποίηση των φιλοδοξιών του Fernando.

Η Toyota δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει τη συμμετοχή της στο πρωτάθλημα αντοχής, με τους πρωταθλητές της Porsche να αποχωρούν, αλλά αναμένεται να παραμείνουν και ως φαβορί μάλιστα για να κερδίσουν το Le Mans.

Πηγή: gptoday.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code