ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Lewis Hamilton-Sebastian Vettel: H πορεία των δύο διεκδικητών μέχρι τη στιγμή που κρίθηκε ο τίτλος..


Ο Lewis Hamilton κέρδισε τον τέταρτο τίτλο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος οδηγών όταν τελείωσε 9ος στο Grand Prix του Μεξικού. Λίγο πριν το φινάλε του πρωταθλήματος στον αγώνα του Abu Dhabi, σας παρουσιάζουμε μια ανασκόπηση, κάθε αγώνα-
βήμα βήμα, των δύο μονομάχων του τίτλου, Sebastian Vettel και του οδηγού της Mercedes προς το θρίαμβο του φετινού τίτλου:

Αυστραλία, 26 Μαρτίου
Ο Lewis Hamilton ξεκίνησε τη σεζόν από την pole position με ρεκόρ πίστας, αλλά ο Sebastian Vettel έβαλε τη Ferrari στην πρώτη γραμμή μετά τα pit stops. Ο Vettel κέρδισε 9,9 δευτερόλεπτα, 43η νίκη στην καριέρα του, με τον Hamilton δεύτερο.
Vettel 25, Hamilton 18

Κίνα, 9 Απριλίου
Ο Hamilton πήρε άλλη μια pole και πάλι με τον ταχύτερο γύρο-ρεκόρ πίστας, μένοντας στην κορυφή στην αρχή, συνέχισε χωρίς προβλήματα μέχρι την καρό σημαία. Ο Vettel εκκίνησε  δεύτερος και τελείωσε δεύτερος, 6.2 δευτερόλεπτα πίσω. Η νίκη ήταν η πέμπτη θέση του Hamilton στη Σαγκάη. -Οι δύο μονομάχοι ισόπαλοι..
Hamilton 43, Vettel 43

Μπαχρέιν, 16 Απριλίου
Ο Φινλανδός Valtteri Bottas, τελείωσε το σερί pole position του ομόσταυλου του, Lewis Hamilton, που είχε έξι στη σειρά, με την παρθενική του. Ο Hamilton ήταν 2ος δίπλα του, ενώ ο Vettel ήταν τρίτος. Ο Γερμανός ανέτρεψε τα προγνωστικά με την καλύτερη απόδοση των ελαστικών του στην αρχή του αγώνα, κερδίζοντας την πρωτιά με undercut στον Bottas και τον Hamilton να μένει 2ος και 6,6 δευτερόλεπτα πίσω. -Η Ferrari αρχίζει να δείχνει τη δυναμική της..
Vettel 68, Hamilton 61

Ρωσία, 30 Απριλίου
Ο Vettel τερμάτισε το σερί των Mercedes με 18 σερί pole positions, με την πρώτη για τη Ferrari από το 2015. Ο έτερος πιλότος της Scuderia, Kimi Raikkonen έκανε το lock out της πρώτης σειράς της εκκίνησης. Ο Bottas όμως, έκανε ότι δεν κατάφερε ένα αγώνα πριν, κέρδισε τον αγώνα μετά μια φανταστική εκκίνηση, περνώντας της δυο Ferrari στην αρχή. Ο Vettel ήταν ο 2ος, ο Hamilton 4ος με προβλήματα στο set up.
Vettel 86, Hamilton 73

Ισπανία, 14 Μαΐου
Ο Hamilton ήταν και πάλι pole man, η 250η από έναν βρετανό οδηγό στη Formula 1, με τον Vettel να βρίσκεται δίπλα του στην πρώτη γραμμή. Ο τερματισμός τους βρήκε στις ίδιες θέσεις, αλλά με μια οριακή μάχη ρόδα με ρόδα να προηγείται μετά τις στάσεις στα pits. O Hamilton παίρνει την καρώ σημαία 3,4 δευτερόλεπτα διαφορά.
Vettel 104, Hamilton 98



Μονακό, 28 Μαΐου 
Ο Raikkonen πήρε την πρώτη του pole από το 2008, με τον Vettel να είναι 2ος. Ο Hamilton  ξεκίνησε 13ος έχοντας θέματα στο Q1. Ο Vettel με undercut, πέρασε τον Kimi στα pits και έγινε ο πρώτος οδηγός της Ferrari από τον Michael Schumacher το 2001, που κερδίζει στο Μονακό. Ο Hamilton τερμάτισε 7ος.
Vettel 129, Hamilton 104

Καναδάς, 11 Ιουνίου
Ο Hamilton πήρε την pole, ήταν η νο 65, ίδια με του ήρωα του, Ayrton Senna, του οποίου η παιδική ηλικία του βρετανού ήταν συνυφασμένη. Η στιγμή του βρετανού ήταν το δώρο που εξέλαβε εμβρόντητος μπροστά στο κοινό, ένα κράνος του αείμνηστου Senna. Ο Hamilton κέρδισε τον αγώνα για έκτη φορά στον Καναδά με τον Bottas 2ο. Ο Vettel τερμάτισε 4ος αφού μετά από σύγκρουση βρέθηκε να μάχεται από τελευταίος.
Vettel 141, Hamilton 129

Αζερμπαϊτζάν, 25 Ιουνίου
Ο Hamilton πήρε άλλη μια pole με τον Bottas να ολοκληρώνει το 1-2 για τη Mercedes. Ο Vettel παρατάχθηκε τέταρτος. Σε έναν επεισοδιακό αγώνα, ο Γερμανός χτύπησε το πίσω μέρος της Mercedes  πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας και στη συνέχεια στο πλάι(κίνηση που συζητήθηκε πολύ) και ο Ντάνιελ Ricciardo κέρδισε για την Red Bull. Ο Vettel τερμάτισε 4ος μετά από ποινή που δέχθηκε και ο Hamilton, ο οποίος είχε πρόβλημα με το προσκέφαλο, 5ος.
Vettel 153, Hamilton 139


Αυστρία, 9 Ιουλίου
Ο Bottas πήρε τη 2η pole, με τον Vettel δίπλα του, αφού ο Hamilton είχε ποινή πέντε θέσεων για αλλαγή στο κιβώτιο ταχυτήτων, εκκινώντας 8ος. Ο Φινλανδός στη συνέχεια κατάφερε να μείνει μπροστά από τον Vettel κερδίζοντας, με τον Hamilton 4ο.
Vettel 171, Hamilton 151

Βρετανία, 16 Ιουλίου
Ο Hamilton ήταν πίσω στις pole στο σπίτι του, με τον Vettel να είναι 3ος. Ο Βρετανός οδήγησε φανταστικά μέχρι το τέλος, κερδίζοντας, ενώ ένα κλατάρισμα προς το τέλος του αγώνα,  μείωσε το προβάδισμα του Vettel στον βαθμό. Ο Γερμανός τερμάτισε 7ος.
Vettel 177, Hamilton 176


Ουγγαρία, 30 Ιουλίου
Με τη Ferrari να είναι φανερό πως είναι πιο ισχυρή σε αργές πίστες, ο Vettel πήρε την pole σε μια μπροστινή σειρά με δύο Ferrari, και τον Hamilton τέταρτο. Ο Γερμανός κέρδισε, ενώ ο οδηγός της Mercedes έδωσε την 3η θέση πίσω στον Bottas, τηρώντας το Fair play, αφού ο Φινλανδός τον άφησε νωρίτερα να κυνηγήσει τις Ferrari μπροστά.
Vettel 202, Hamilton 188


Μέχρι εδώ οι δύο αντίπαλοι είναι πολύ κοντά, ενώ μοιράζονται και από 4 νίκες..

Βέλγιο, 27 Αυγούστου

Ο Hamilton επέστρεψε από το διάλειμμα του Αυγούστου για να ισοφαρίσει το ρεκόρ όλων των εποχών του Michael Schumacher με 68 pole positions στον 200ο αγώνα του. Πήγε για τη νίκη με τον Vettel να προσπαθεί αλλά να μένει 2ος. -Από αυτό το σημείο ο βρετανός συνεχίζει αλάνθαστος και με άπιαστη απόδοση..
Vettel 220, Hamilton 213

Ιταλία, 3 Σεπτεμβρίου
Ο Hamilton έκανε το ρεκόρ όλων των εποχών με 69 pole positions και κέρδισε εμφατικά μέσα στην Monza, κερδίζοντας το προβάδισμα από το Vettel για πρώτη φορά φέτος. Η Mercedes ήταν στο 1-2, ο Vettel τελείωσε 3οςς.
Hamilton 238, Vettel 235

Σιγκαπούρη, 17 Σεπτεμβρίου
Ο Vettel εκκινούσε 1ος, αλλά οι δύο Ferrari συγκρούστηκαν στην εκκίνηση κάνοντας σάντουιτς το Max Verstappen της Red Bull. Ο Hamilton πέρασε 1ος από 5ος, στην 3η στροφή της πίστας για να πάρει μια ανέλπιστη νίκη.-Εκεί που Vettel μπορούσε να ανακτήσει το προβάδισμα, μένει πανηγυρικά πίσω, ενώ η κακοδαιμονία συνεχίστηκε για τον γερμανό..
Hamilton 263, Vettel 235



Μαλαισία, 1 Οκτωβρίου
Ο Χάμιλτον εκκίνησε στην pole position, με τον Vettel να μένει τελευταίος μετά από ένα πρόβλημα με την μονάδα ισχύος που τον περιόρισε στις κατατακτήριες. Ο Verstappen κέρδισε τον αγώνα με τον Hamilton 2ο και τον Vettel να μειώνει τη χασούρα, με την 4η θέση.
Hamilton 281, Vettel 247

Ιαπωνία, 8 Οκτωβρίου
Ο Hamilton πήρε άλλη μια pole και πήρε τη νίκη, ενώ ο Vettel αποχώρησε μετά από τέσσερις γύρους με ένα πρόβλημα στο μπουζί που εμφανίστηκε πριν από την έναρξη του αγώνα.
Hamilton 306, Vettel 247

Ηνωμένες Πολιτείες, Οκτ 22
Ο Hamilton στην 1η θέση, με τον Vettel 2ο και ο αγώνας τελείωσε με αυτόν τον τρόπο, αν και είχαμε και μάχη μεταξύ τους εντός πίστας. Η Mercedes εξασφάλισε τον τίτλο των κατασκευαστών για τέταρτη συνεχή χρονιά.
Hamilton 331, Vettel 265



Μεξικό, 29 Οκτωβρίου
Ο Vettel ανακάμψε, πήρε την pole, με τον Hamilton να στην τρίτη θέση, αλλά να χρειάζεται μόνο μια 5η  θέση για να πάρει τον τίτλο. Μια σύγκρουση στις πρώτες στροφές μεταξύ Hamilton και Vettel τους έριξε αμφότερους στο πίσω μέρος του grid. Ο Hamilton κατάφερε από την  τελευταία θέση να τελειώσει 9ος, ενώ ο Vettel ανέβηκε από το 19ος στην 4η θέση. Ο Max Verstappen της Red Bull κέρδισε τον αγώνα. Ο Hamilton εξασφαλίζει το τέταρτο παγκόσμιο πρωτάθλημα στην καριέρα του.
Hamilton 333, Vettel 277


Πηγή: gptoday.com
Επιμέλεια: Κώστας Νασιάκος 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code