ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

GP Abu Dhabi_Ο Bottas τελείωσε τη σεζόν με στυλ, δείτε τις τελικές βαθμολογίες του 2017


Η W08 EQ Power+ της Mercedes, θύμισε σε όλους μας γιατί τελικά αναδείχθηκε φέτος πρωταθλήτρια στους κατασκευαστές. Ο τελευταίος αγώνας της χρονιάς παίχτηκε ανάμεσα στους πιλότους της ομάδας από το Brackley, με τελικό νικητή τον Valtteri Bottas.
O πρωταθλητής Lewis Hamilton προσπάθησε, πίεσε, αλλά δεν κατάφερε να εμποδίσει τον ομόσταυλο του να πανηγυρίσει την 3η φετινή του νίκη.
Το φινάλε του αγώνα(που ίσως ήταν πιο ενδιαφέρον) είχε πολλά πυροτεχνήματα και βεγγαλικά, αλλά και.. ντονατς με τους οδηγούς της Mercedes σε παράταξη.
Δίπλα τους, ο Felipe Massa, ο οποίος θέλησε και αυτός να χαιρετήσει για τελευταία φορά το κοινό με τον ίδιο τρόπο. Παράλληλα, με το πέρας της τελετουργίας στο βάθρο παρουσιάστηκε το νέο λογότυπο της F1, βάζοντας μας σε μια νέα εποχή.

Με δεδομένη της δυσκολία του προσπεράσματος στην συγκεκριμένη πίστα, το μόνο αξιόλογο της εκκίνησης ήταν το λάθος του Magnussen. Το ενδιαφέρον στη συνέχεια εστιάστηκε στην ανοικτή ακόμα 4η θέση των οδηγών, που μετά την εγκατάλειψη του Daniel Ricciardo στον 20ο γύρο, o Kimi Raikkonen, πέρασε στη βαθμολογία για 5 βαθμούς μπροστά. Αντίστοιχα στους κατασκευαστές ο Nico Hulkenberg κράτησε ψηλά τη σημαία για τη Renault καθώς με την 6η θέση που κατέλαβε, οι γάλλοι πέρασαν στην 6η θέση των κατασκευαστών, πέρασαν μόλις για 3 βαθμούς την Toro Rosso και φυσικά θα πάρουν και το ανάλογο μεγαλύτερο χρηματικό ποσό.

Οι περισσότεροι πιλότοι πέρασαν μια φορά από τα πιτς για αλλαγή ελαστικών, πλην του Stroll. Οι δύο πρωτοπόροι μπήκαν για αλλαγή ελαστικών με τρεις γύρους διαφορά, με πρώτο τον Bottas, χωρίς καμία αλλαγή στις θέσεις όμως παρά το μεγαλύτερο stint, ο Hamilton επιδιώκει στη συνέχεια να προσπεράσει μέσα στην πίστα, χωρίς αποτέλεσμα τελικά. Ο Sebastian Vettel και ο Kimi Raikkonen, της Ferrari βρέθηκαν στις θέσεις 3 και 4, αλλά πολύ μακριά από τους πιλότους της γερμανικής ομάδας. Ο Max Verstappen τελειώσε στην 5η θέση, ακολουθούμενος από τη Renault του Hulkenberg. Πιο πίσω σε παράταξη και πάλι οι Force India, με τον Perez μπροστά από τον Ocon, κλείνοντας μια πολύ επιτυχημένη χρονιά, ενώ πιο πίσω, στους βαθμούς ήταν ο Alonso, 9ος, και ο Felipe Massa βαθμολογήθηκε με έναν βαθμό στον τελευταίο αγώνα της πλούσιας καριέρας του.

Δείτε τα τελικά αποτελέσματα του αγώνα, και την τελική βαθμολογία των οδηγών και κατασκευαστών:



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code