ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

GP Mεξικού_Θα κάνει φιέστα τίτλου στην εξέδρα ο Lewis Hamilton;


Στο Mexico City μεταφέρεται το προσεχές Σαββατοκύριακο η Formula 1, μετά τον συναρπαστικό αγώνα που έγινε στο Austin.
Ένας αγώνας που ανέδειξε για 4η συνεχόμενη χρονιά πρωταθλήτρια την Mercedes και τον Lewis Hamilton αποφασιστικά να παίρνει την νίκη θέλοντας να κλειδώσει και τον τίτλο των οδηγών.

Εννέα βαθμοί του αρκούν για να κατακτήσει τον  4ο τίτλο του, και να ανακηρυχθεί ο πρωταθλητής για δεύτερη φορά στην ιστορία της F1, στο Μεξικό.

Η πίστα-Autodromo Hermanos Rodriguez 
Σε 2.229 μέτρα από τη επιφάνεια της θάλασσας βρίσκεται η πίστα του Μεξικού, στο μεγαλύτερο υψόμετρο που φιλοξενείται αγώνας F1. Αυτό το γεγονός και μόνο καθιστά τον αγώνα πολύ ιδιαίτερο για τους κινητήρες που αναμένεται να είναι αρκετά.. επώδυνος. Η πίστα που φέρει το όνομα των αδερφών Rodriguez(Ricardo και Pedro) οι οποίοι αγωνίστηκαν στην F1 και αποτελούν εθνικό σύμβολο των Μεξικανών, βρέθηκε ξανά στο προσκήνιο από το 2015 όπου και ανακατασκευάστηκε και ξαναδιοργανώνει Grand Prix, ενώ στο παρελθόν φιλοξένησε αγώνες από το 1963 μέχρι το 1970 και από το 1986 έως το 1992. Το 1964 ανακηρύχθηκε πρωταθλητής σε αυτή την πίστα ο John Surtees κατακτώντας τον μοναδικό του τίτλο στην F1 με τη Ferrari.(Στους 2 τροχούς είχε πιο πολύ έφεση!) Στην ίδια πίστα επίσης, το 1992, κατέκτησε το πρώτο βάθρο από τα πολλά που θα έφερνε το μέλλον στον Μ. Schumacher. Χαρακτηριστική είναι η στροφή peraltada, μια από τις πιο απαιτητικές στο πρωτάθλημα, αν και έμεινε τμήμα από την αρχική στροφή, οι μεξικανοί τροποποιήσανε την χάραξη ώστε να περνάει μέσα από την υπάρχουσα εξέδρα σταδίου(!)χωρητικότητας 30.000 χιλιάδων θέσεων, ένα θέαμα που απογειώνει την ατμόσφαιρα που δίνουν οι έτσι και αλλιώς θερμόαιμοι fans.

Χαρακτηριστικά Πίστας
Η πίστα είναι μήκους 4,304 χιλιομέτρων, και οδηγοί πρέπει να καλύψουν σε 71 γύρους τα 305.541 χιλιόμετρα συνολικά που απαιτούνται. Μια αρκετά γρήγορη χάραξη που αποτελείται από 2 μεγάλες ευθείες, ένα σύμπλεγμα γρήγορων στροφών και με το αργό κομμάτι του σταδίου. Οι περισσότεροι οδηγοί επιλέξανε τα ultra soft ελαστικά της Pirelli ως κυριότερη γόμα.

Ο πολυνίκης του Μεξικανικού Grand Prix είναι ο αείμνηστος Jim Clark, με 3, ενώ στους κατασκευαστές η Lotus με 4. Στις μέρες μας, ο Lewis Hamilton κέρδισε πέρυσι ενώ ο Nico Rosberg το 2015.

Ο Sergio Perez, θα είναι ο οικοδεσπότης σε αυτόν τον αγώνα. Ο Μεξικανός της Force India, ελπίζει σε ένα καλό αγώνα στην έδρα του θέλοντας να κάνει του συμπατριώτες του ευτυχισμένους, ειδικά μετά τα γεγονότα του περασμένου μήνα και το μεγάλο σεισμό που έπληξε την χώρα(ο ίδιος μάλιστα είχε ξεκινήσει και καμπάνια προκειμένου να συγκεντρωθεί χρηματικό ποσό).

O Μεξικανός, Sergio Perez

Οι ωρές διεξαγωγής θα είναι και πάλι απογευματινές -βραδινές καθότι βρισκόμαστε στην απέναντι ήπειρο με τις πρώτες ελεύθερες δοκιμές να αρχίζουν αύριο στις 18:00.
Δείτε τις επιλογές ελαστικών των πιλότων και τα χαρακτηριστικά της πίστας από την pirelli:


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code