ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Μονομαχία με φόντο την κορυφή της βαθμολογίας απόψε στη Νέα Σμύρνη

Δεν μπορούμε να το κατατάξουμε στα παραδοσιακά ντέρμπι της Superleague, όμως ένα ματς ανάμεσα σε Πανιώνιο και ΑΕΚ κρύβει πάντα ιδιαιτερότητες και
διεξάγεται κάτω από κλίμα δυναμιτισμένο, λόγω και της κόντρας των οπαδών των δύο ομάδων. Τα τελευταία χρόνια δη, με τον Πανιώνιο να παρουσιάζεται άκρως ανταγωνιστικός και την Ένωση να έχει επιστρέψει δυνατότερη στην πρώτη κατηγορία, τα μεταξύ τους παιχνίδια αποκτούν και βαθμολογικό ενδιαφέρον.

Οι κυανέρυθροι, ειδικά όταν αγωνίζονται στην έδρα τους, έχουν τον πρώτο λόγο και παίρνουν κατά κανόνα θετικό αποτέλεσμα. Για την κανονική διάρκεια της Superleague μάλιστα, ο Πανιώνιος παραμένει αήττητος ως γηπεδούχος κόντρα στην ΑΕΚ από το 2011. Στο τελευταίο τότε παιχνίδι του Μανόλο Χιμένεθ στον κιτρινόμαυρο πάγκο, για την πρώτη θητεία του, ο Κώστας Μανωλάς είχε δώσει τη νίκη με κεφαλιά από εκτέλεση κόρνερ, στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων του αγώνα.

Από τότε έχουν μεσολαβήσει άλλες τρεις αναμετρήσεις, στις οποίες ο Πανιώνιος μετρά μία νίκη και δύο ισοπαλίες (μετά την άνοδο της ΑΕΚ και με το ίδιο σκορ πέρσι και πρόπερσι, 1-1). Βεβαίως η ΑΕΚ πέτυχε τον περασμένο Μάιο στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης τη σημαντικότερη ίσως νίκη της, για την τελευταία αγωνιστική των play-off. Με γκολ των Μάνταλου και Αραούχο η ομάδα του Χιμένεθ είχε ανατρέψει το αρχικό προβάδισμα των γηπεδούχων και είχε κατακτήσει την πρώτη θέση στο μίνι πρωτάθλημα, η οποία της έδωσε τη δυνατότητα να αγωνιστεί στα προκριματικά του Champions League.

Επιστρέφοντας στο παρόν, οι δύο ομάδες αναμετρώνται για την 9η αγωνιστική της φετινής Superleague, με αποκλειστικό στόχο και στα δύο στρατόπεδα τη νίκη. Ο Μιχάλης Γρηγορίου θα στερηθεί των υπηρεσιών του Σπιριντόνοβιτς, την ίδια στιγμή που επιστρέφει στην αποστολή ο Ντουρμισάι. Η ενδεκάδα που θα επιλέξει ο Έλληνας τεχνικός, αν δεν μας επιφυλλάξει κάποια έκπληξη της τελευταίας στιγμής, θα αποτελείται από τους Κότνικ, Βλάχο, Μπανανά, Οικονόμου, Χατζισαφί, Σιώπη, Κόρμπο, Μασούντ, Λάμπρου, Μασούρα και Γεσίλ, σε σχηματισμό 4-2-3-1.

Ο Χιμένεθ από την πλευρά του δε συμπεριέλαβε στην αποστολή τους ανέτοιμους Τσιγκρίνσκι και Κονέ, αλλά και τους Αϊντάρεβιτς, Πατίτο, Τρόιστασον για λόγους τακτικής. Από ό,τι φαίνεται θα επιλέξει το επιτυχημένο για τη φετινή ΑΕΚ σύστημα 3-5-2, με τους Ανέστη, Βράνιες, Τζανετόπουλο, Τσόσιτς, Μπακάκη, Λόπες, Γιόχανσον, Σιμόες, Μάνταλο, Λιβάια και Χριστοδουλόπουλο ή Αραούχο στην κορυφή της επίθεσης.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code