ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Το... τρίτωσε ο Αραούχο στη Νέα Σμύρνη κι η ΑΕΚ επέστρεψε στις νίκες, 0-1 τον Πανιώνιο

Σε ένα παιχνίδι από το οποίο δεν έλειψε η ένταση κι η νευρικότητα, η ΑΕΚ έδειξε χαρακτήρα και πήρε σπουδαίο διπλό στη δύσκολη έδρα του Πανιωνίου, χάρη σε γκολ του "δήμιου" των κυανέρυθρων Σέρχιο Αραούχο στο 81ο λεπτό. Αγωνία στην Ένωση για τους τραυματισμούς των Τσόσιτς και Μάνταλου.

Το πρώτο ημίχρονο ανήκε σχεδόν ολοκληρωτικά στην Ένωση. Οι παίκτες του Χιμένεθ κυκλοφόρησαν εξαιρετικά τη μπάλα, αναπτύχθηκαν ιδιαίτερα από πίσω αλλά και από τις πτέρυγες, με το Μάνταλο να παίρνει πρωτοβουλίες κινούμενος σε ελεύθερο ρόλο και βγαίνοντας αρκετά συχνά προς τα αριστερά για να ξεμαρκαριστεί. Από την πλευρά του ο Πανιώνιος αφοσιώθηκε στην ανασταλτική του λειτουργία, περίμενε την ΑΕΚ στο αμυντικό του τρίτο και σε γενικές γραμμές αμύνθηκε αποτελεσματικά, δίχως όμως να δημιουργήσει κλασσική ευκαιρία στα καρέ του Ανέστη.

Οι φιλοξενούμενοι λοιπόν, παρότι κυριάρχησαν για 45 λεπτά στον αγωνιστικό χώρο, έδειξαν για ακόμα ένα παιχνίδι να μην έχουν καθαρό μυαλό στην τελική πάσα ή προσπάθεια. Οι καλύτερες ευκαιρίες που σπατάλησε η ΑΕΚ σημειώθηκαν στο 8', με την άστοχη εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου από κοντά, στο 20' όταν ο Αραούχο έπιασε "αέρα" στο καλό γύρισμα του Λόπες, στο 35' με το δυνατό αριστερό σουτ του Λιβάια που εξουδετέρωσε ο Κότνικ και στο 36', όταν ο γκολκίπερ του Πανιωνίου έδιωξε την κοντινή προβολή του Σιμόες.

Η πρώτη κίνηση του Γρηγορίου με την έναρξη του β' μέρους ήταν να περάσει στο παιχνίδι τον Κάργα στη θέση του Λάμπρου και να αλλάξει το σύστημα της ομάδας του σε 3-5-2, θέλοντας να αντιμετωπίσει την ΑΕΚ με τον ίδιο σχηματισμό. Κι όσο μονοδιάστατο ήταν το πρώτο μέρος, τόσο εντυπωσιακό σε ρυθμό και εξέλιξη κατέστη στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Πανιώνιος φάνηκε να ανταποκρίνεται καλύτερα στην αλλαγή συστήματος και σημείωσε τις πρώτες του ευκαιρίες με Μπανανά και Σιώπη στο 53' και το 60' αντίστοιχα.

Το σημαντικότερο ήταν ότι οι γηπεδούχοι είχαν στο πρώτο τέταρτο της επανάληψης τον έλεγχο στο χώρο του κέντρου, κάτι που διόρθωσε ο Χιμένεθ περνώντας τον Γιόχανσον αντί του Γαλανόπουλου στο 63'. Η ΑΕΚ σταδιακά πήρε και πάλι μέτρα στο γήπεδο και εμφανώς έψαχνε το γκολ. Λίγο έλειψε να το πετύχει ο Μάνταλος στο 73', όταν βρέθηκε σε θέση βολής στη μικρή περιοχή του Κότνικ, όμως ο τερματοφύλακας του Πανιωνίου απέκρουσε και πάλι εντυπωσιακά με το δεξί χέρι.

Ο αρχηγός της ΑΕΚ πάντως έδωσε στην ομάδα του αυτό που έψαχνε σε όλο τον αγώνα, έστω και με έμμεσο τρόπο στο 80ο λεπτό. Κερδίζοντας μια μονομαχία στη μεσαία γραμμή εξασφάλισε μεν την αντεπίθεση που έφερε το 0-1, όμως έπεσε άτσαλα και χτύπησε άσχημα το αριστερό του γόνατο, αποχωρώντας στη συνέχεια. Στην εξέλιξη της φάσης πάντως ο Μπακασέτας συνδυάστηκε όμορφα με τον Αραούχο κι ο Αργεντίνος "εκτέλεσε" με το αριστερό τον Κότνικ, πετυχαίνοντας το τρίτο του γκολ σε τρεις αναμετρήσεις στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης!

Στα εναπομείναντα λεπτά η Ένωση, αναγκαζόμενη να αγωνιστεί με δέκα ποδοσφαιριστές λόγω της αποχώρησης του Μάνταλου και της ολοκλήρωσης των αλλαγών, κλείστηκε στα μετώπισθεν και διαφύλαξε το προβάδισμά της. Ο Πανιώνιος δεν κατάφερε να απειλήσει ουσιαστικά τον Ανέστη και η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ πήρε τη σημαντική νίκη, την πρώτη της για το μήνα Οκτώβριο στο πρωτάθλημα, η οποία την ξαναβάζει σε τροχιά πρώτης θέσης.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code