ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Στράτος Αποστολάκης (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι ουρανοί έχασαν έναν... πιλότο, και το ποδόσφαιρο κέρδισε ένα κορυφαίο παίκτη! Με δύο λέξεις, αυτή είναι η ουσία της καριέρας του σπουδαίου Στράτου Αποστολάκη! 
Βλέπετε, ο έξοχος αμυντικός ουδέποτε είχε τη φιλοδοξία να γίνει ποδοσφαιριστής!
Πιλότος ήθελε να γίνει, να γυρνά στους αιθέρες. Τον έπεισε ο γυμναστής του στο σχολείο του Αγρινίου που φοιτούσε, όμως, να στραφεί στο ποδόσφαιρο, παρακολουθώντας τον να παίζει. Ήταν η αρχή μιας μεγάλης καριέρας.
Σήμερα, 30 χρόνια από εκείνη την ημέρα, ο Στράτος Αποστολάκης ασχολείται με επιχειρηματικές δραστηριότητες. Όχι ότι δε διατηρείται... ακμαίος ποδοσφαιρικά! Κάθε άλλο! Μάλιστα, στην πρόσφατη φιέστα τίτλου του Παναθηναϊκού, έπαιξε 45’ ολόκληρα λεπτά!
Γυρίζουμε πάλι 30 χρόνια πίσω. Στον Παναιτωλικό, την ομάδα της πόλης του, ξεκίνησε. Συμπλήρωσε 106 συμμετοχές (με 11 γκολ) με τη φανέλα του, και φαινόταν ότι δεν τον χωρούσε ο τόπος. Το 1985, λοιπόν, του δόθηκε η μεγάλη ευκαιρία να δείξει την αξία του, όταν τον απέκτησε ο Ολυμπιακός. 
Με τους «ερυθρόλευκους» έπαιξε 127 παιχνίδια (5 γκολ). Κέρδισε πρωτάθλημα (1987) και Κύπελλο (1990), έγινε αρχηγός του Ολυμπιακού και, μεγαλουργώντας, ένας απ’ τους κορυφαίους παίκτες του.

Γρήγορος, αποτελεσματικός, έσπρωχνε την ομάδα και στην επίθεση, ηγετική φυσιογνωμία. 
Το καλοκαίρι του 1990, όμως, αποφάσισε να πάει στον Παναθηναϊκό! Κίνηση που συζητήθηκε, και προκάλεσε «τριγμούς» ανάμεσα στους «αιώνιους» αντιπάλους... Μέχρι κι ο μεταξύ τους αγώνας για το Σούπερ Καπ αναβλήθηκε, εκείνη τη χρονιά, απ’ το φόβο των επεισοδίων... Η ιστορία όμως είχε διαλέξει τον Αποστολάκη για να τον κάνει ένα παίκτη που μεγαλούργησε με τη φανέλα αμφότερων των «αιωνίων αντιπάλων» του ποδοσφαίρου μας!

Εννιά χρόνια έμεινε στο «τριφύλλι» ο «Τούρμπο» (αυτό ήταν το παρατσούκλι του, λόγω της ταχύτητάς του). Κατέκτησε τρία πρωταθλήματα και ισάριθμα Κύπελλα, άλλα δύο Σούπερ Καπ, καθώς και την τιμή να είναι ο αρχηγός της ομάδας. Όλα αυτά, έχοντας παίξει σε 250 ματς (με 21 τέρματα). Έφτασε στους «4» του Τσάμπιονς Λιγκ το 1996, ενώ έπαιξε και στη Μικτή Κόσμου.
Η Εθνική Ελλάδος ήταν το άλλο μεγάλο κεφάλαιο της καριέρας του. Οι 96 διεθνείς συμμετοχές του αποτελούσαν για χρόνια... απλησίαστη επίδοση για πολλούς παίκτες μας! Συμμετείχε στο Μουντιάλ των ΗΠΑ με την Ελλάδα το καλοκαίρι του 1994, και αγωνίστηκε εναντίον των Αργεντινών και των Βούλγαρων.
Ακολούθησε καριέρα προπονητή αφότου κρέμασε τα παπούτσια του. Εργάστηκε για λίγο ως πρώτος προπονητής στον Παναθηναϊκό το 2001, κατόπιν απασχολήθηκε στο πόστο του βοηθού προπονητή της ομάδας, ενώ κατόπιν του ανατέθηκε η τεχνική ηγεσία της Ολυμπιακής Εθνικής ομάδας, που συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας (2004). 
Και σίγουρα θα παρακολούθησε με περηφάνια την εθνική μας ομάδα και τα κατορθώματα της στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής. Οι επίγονοι ξεπέρασαν τους "δασκάλους", τη δική του γενιά, που πρώτη έζησε τη "μουντιαλική περιπέτεια"!!!




Panathinaikos-Olympiakos 1-1 (1994-1995) από bane27

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code