ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Όμορφα , απλά , όπως έπρεπε

 


Η Ένωση το μεσημέρι της Κυριακής είχε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι απέναντι στην ΑΕΛ . Μπορεί να έπαιζε εντός έδρας  με μια ομάδα που βρίσκεται χαμηλά στην βαθμολογία , αλλά πάντα δυσκολευόταν σε τόσο πολυπρόσωπες άμυνες.

Το πρώτο ημίχρονο έληξε στο 0-0 αλλά κανένας δεν μπορεί να πει ότι η ΑΕΚ δεν ήταν καλή και ''παραγωγική'' . Ο Μάσιμο Καρέρα επέλεξε να πάει τον Μάνταλο πίσω από τον επιθετικό και προς την αριστερή πλευρά για να δημιουργήσει τα ''ρήγματα'' από την πλευρά του Μπέρτου με αυτόν αλλά και με τους Μαχαίρα - Λόπεζ .  Ο Σάκχοφ στο πρώτο ήταν κλεισμένος αλλά στο δεύτερο ανέβηκε στο γήπεδο η Ένωση , άρα πήρε μέτρα και ο ''καθοριστικός''  Ουκρανός  χαφ. Ο Σιμόες σε ρόλο ''σκούπας'' ''απελευθέρωσε'' τα χαφ της Ένωσης ,τα οποία όμως στο πρώτο δεν μπορούσαν να διασπάσουν από τον άξονα, την πολυπρόσωπη άμυνα της ΑΕΛ. Αλλά ακόμα και  έτσι ο ''δικέφαλος'' με το κέντρο του να μην μπορεί να παίξει κάθετα είχε τις στιγμές του και θα μπορούσε να είχε πάει προηγούμενος στο ημίχρονο.

Το δεύτερο μέρος ήταν απάντηση σε όσους κατάκριναν τον Ιταλό τεχνικό για τις  επιλογές του. Ο Μαχαίρας σκόραρε με γκολάρα ,  ο Αλμπάνης απάντησε γιατί  πρέπει να ανήκει στο ρόστερ της ομάδας και η ΑΕΚ χωρίς να φτάσει στο 100% της , αλλά αντίθετα  ελαφρώς μουδιασμένη , πήρε μια ευρεία νίκη με 4-1 , έχοντας πρωταγωνιστές παίχτες που δεν το περιμέναμε.

ΤΙ ΕΙΔΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ

Οι  ''κιτρινόμαυροι'' ακόμα δεν έχουν φορτσάρει και αυτό φαίνεται από το ρυθμό που έχουν στα παιχνίδια τους . Αυτό βέβαια δεν είναι κακό, το αντίθετο, γιατί τα κρίσιμα ακόμα δεν έχουν φτάσει. Αλλά ακόμα και έτσι καταφέρνει και παράγει φάσεις . Δεν πανικοβλήθηκε σήμερα από το 0-0 και το 1-1 αλλά έδειξε πίστη στο πλάνο της και στο πλάνο του προπονητής της. Το ότι έκανε φάσεις σε τόσο κλειστή και πολυπρόσωπη άμυνα είναι στα συν της . Ξεκίνησε το παιχνίδι χωρίς τον Λιβάι , τον Τάνκοβιτς , τον Λιβάγια  και κατάφερε να βρει γκολ με τον Μαχαίρα. Ο Χρήστος Αλμπάνης  απείλησε 3 φορές και  ήταν ιδιαίτερα καλός και δραστήριος. Ο Καρίμ  Ανσαριφάρντ μπήκε αλλαγή και σκόραρε , ενώ όταν πετύχει και ο Νέλσον το πολυπόθητο τέρμα και ξεμπλοκάρει ,θα έχει δύο πολύ αξιόπιστους φορ  για την κορυφή της επίθεσης. Γενικά η ΑΕΚ έχει λύσεις αλλά πλέον παίζει και ωραίο ποδόσφαιρο.

ΤΙ ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΙ ΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ

Αυτά τα παιχνίδια για να τα απλοποιήσεις πρέπει να κλέψεις μπάλες στο μισό του αντιπάλου σου , για να καταφέρεις να βγεις με υπεραριθμία στην επίθεση. Η ΑΕΚ δεν το έκανε αυτό, το μεσημέρι της Κυριακής , ή μάλλον το πέτυχε δύο φορές , την πρώτη δόθηκε φάουλ μέσω VAR στον Σάκχοφ και την δεύτερη ο Ιρανός επιθετικός πέτυχε το 2-1.Η γηπεδούχος  έχει καλά στατιστικά σε αυτόν τον τομέα αλλά με την ΑΕΛ  δεν το είδαμε . Με αυτά τα πλάγια μπακ ,με τα μέτρια έως κακά παιχνίδια που κάνουν. οι ''κιτρινόμαυροι''  χάνουν πάρα πολλά στην επιθετική τους λειτουργία από τα άκρα και σήμερα φάνηκε πόσο τους είχαν ανάγκη.

Δεν γίνεται σε κάθε ματς να τρως γκολ .Απλά δεν πρέπει να γίνεται . Η Ένωση ένα γκολ θα καταφέρνει εύκολα ή δύσκολα να το πετύχει , αλλά κάθε ματς ξεκινάει γνωρίζοντας ότι θα δεχθεί τουλάχιστον ένα τέρμα.

Σε τεράστιο πρόβλημα για την ΑΕΚ έχουν μετατραπεί τα αμυντικά στημένα .Ο ''δικέφαλος'' από φέτος έχει ψηλά και αθλητικά κορμιά αλλά με κάποιον τρόπο συνεχίζει να ''παγώνει'' σε τέτοιες φάσεις .Την Κυριακή από τύχη δεν το πλήρωσε .

ΥΓ Στον άξονα με την επιστροφή Σιμάνσκι θα έχει πολλές λύσεις ο Καρέρα  που θα τον βοηθήσουν να ανεβάσει την ένταση σε μαρκαρίσματα και στην πίεση ψηλά

ΥΓ2 Μεγάλη χαρά για αυτό το παιδί τον Γαλανόπουλο, που πέρασε τόσα φέτος  και  πέτυχε αυτή τη γκολάρα.

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code