Τσιγκρίνσκι: «Είμαι ευτυχισμένος στην ΑΕΚ – Δεν ανησυχώ για τις συζητήσεις»

Σε συνέντευξη του στην  «Ώρα των Σπορ»
ο Ουκρανός στόπερ της Ένωσης δήλωσε μεταξύ άλλων ευτυχισμένος στην ΑΕΚ,απολαμβάνει την παρουσία του στην ομάδα και δεν σκέφτεται τις συζητήσεις για το μέλλον του καθώς το συμβόλαιο του λήγει στο τέλος της σεζόν.Τέλος εξέφρασε ότι η ΑΕΚ θα παλέψει για όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια της σεζόν.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΣΑ ΔΗΛΩΣΕ:

Για την επιστροφή στις προπονήσεις: «Ήταν ένα καλό σημάδι και το πρώτο βήμα για να επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Έπρεπε να ξεκινήσει όλο αυτό από κάπου. Έστω και δουλεύοντας με μικρά γκρουπ και χωρίς προσωπική επαφή και χωρίς μαρκαρίσματα. Και φυσικά μετά από 45 μέρες, σχεδόν δυο μήνες, αισθανόσουν πολύ ωραία να μπαίνεις και πάλι στο γήπεδο. Μετά την απομόνωση είναι όμορφο να βλέπεις τους συμπαίκτες σου και τους ανθρώπους της ομάδας. Περνάμε όλο το χρόνο μαζί. Είναι η δεύτερη οικογένεια σου. Και είναι όμορφο να βλέπεις και πάλι τους συμπαίκτες σου».

Για το αν επιθυμεί την επανέναρξη του πρωταθλήματος: «Πρέπει να είμαι δίκαιος. Η ερώτηση είναι περίπλοκη. Δεν είναι μόνο η επιθυμία. Έχει να κάνει με πολλά ζητήματα. Όχι μόνο με την επιθυμία που έχουμε εμείς οι παίκτες για να παίξουμε. Έχει να κάνει συνολικά με το ποδόσφαιρο και τα οικονομικά προβλήματα που έχουμε προκύψει από την πανδημία. Υπάρχουν δικαιώματα τηλεοπτικά, υπάρχει το μάρκετινγκ. Και πρέπει να αντιληφθούμε πόσο θα επηρεαστεί η επόμενη σεζόν. Η επόμενη σεζόν θα έχει πολύ στενές ημερομηνίες. Θα ξεκινήσουμε τον Σεπτέμβριο, θα έχουμε πρωτάθλημα, κύπελλο, Ευρώπη, εθνικές ομάδες. Όλα αυτά θα πρέπει να τα συνυπολογίσουν. Σαν ποδοσφαιριστές θέλουμε πάντα να παίζουμε ποδόσφαιρο. Γι’ αυτό προπονούμαστε, γι’ αυτό δουλεύουμε. Ανησυχία πάντα υπάρχει. Δεν ανησυχώ για μένα, έχω ανησυχία για την οικογένεια μου και θέλω να είμαι ασφαλής. Μακάρι να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε και να συνεχίσουμε να παίζουμε ποδόσφαιρο. Υπάρχουν σημαντικά ζητήματα. Οι ειδικοί όμως, ξέρουν και μπορούν να πάρουν τις αποφάσεις».

Για το αν η ΑΕΚ θα έχει την ίδια καλή παρουσία μετά την διακοπή: «Η ΑΕΚ ήταν σε καλή κατάσταση πριν από τη διακοπή και παίζαμε καλά. Ακόμα και όταν συνεχίζεται το πρωτάθλημα, αυτό μπορεί να αλλάξει μέσα σε μια εβδομάδα. Τώρα αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να δουλέψουμε. Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε τι έγινε. Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε πως είχαμε διακοπή. Πρέπει να τα δώσουμε όλα και κοιτάξουμε μπροστά. Και ούτε να σκεφτόμαστε πως χάσαμε το καλό μομέντουμ με την διακοπή. Θα δουλέψουμε και θα μπούμε για να είμαστε και πάλι καλοί».

Για το ποιος από τους στόχους (δεύτερη θέση ή Κύπελλο) είναι πιο ελκυστικός: «Δεν μπορείς να διαλέξεις όταν είσαι στην ΑΕΚ. Τα θέλεις όλα. Έχουμε ευκαιρία για την 2η θέση και είναι κάτι που μας δίνει μεγάλο κίνητρο, ειδικά από την στιγμή που στο πρώτο μισό της σεζόν είχαμε χάσει πολλούς πόντους και είχαμε μείνει πίσω και νομίσαμε πως όλα είχαν χαθεί. Και φυσικά το κύπελλο, καθώς είναι πάντα όμορφο να παίζεις στον τελικό. Και ειδικά μετά από τους τρεις χαμένους τελικούς, θέλουμε να κερδίσουμε και πάλι το τρόπαιο. Δεν κοιτάμε όμως τόσο μακριά. Να προετοιμαστούμε αγωνιστικά αλλά και πνευματικά, για να καταφέρουμε να πετύχουμε τους στόχους μας».

Για το συμβόλαιό του: «Δεν έχουμε μιλήσει ακόμα με την ΑΕΚ. Ήταν έτσι κι αλλιώς μια δύσκολη κατάσταση με αυτή τη διακοπή λόγω του ιού. Ξέρω πως έχω εισπράξει πολύ σεβασμό από την ΑΕΚ και εγώ έχω απόλυτο σεβασμό για την ομάδα. Όταν θα έρθει ο καιρός, θα μιλήσουμε ειλικρινά για το τι είναι καλύτερο για το κλαμπ και καλύτερο για μένα. Δεν έχω καμία ανησυχία μ’ αυτό. Τώρα είμαι απολύτως συγκεντρωμένος στη δουλειά που κάνουν και στην προετοιμασία για να είμαι έτοιμος για το υπόλοιπο της σεζόν. Πιστεύω πως θα έχουμε το χρόνο για να συζητήσουμε για το συμβόλαιο μου».

Για το πότε σκέφτεται να αποσυρθεί κι αν θα ήθελε να το κάνει στην ΑΕΚ: «Όταν ακούω την φράση τέλος καριέρας, με στενοχωρεί και με πληγώνει. Δεν έχω σκεφτεί μέχρι πότε μπορώ να παίξω και φυσικά ούτε πότε θα σταματήσω. Είναι αλήθεια πως ήταν όμορφα αυτά τα τέσσερα χρόνια που έχω περάσει στην ΑΕΚ. Δεν είναι μυστικό, αγαπώ την ΑΕΚ και σέβομαι πολύ αυτή την ομάδα. Δεν προβλέπω όμως ποτέ τι θα γίνει. Δεν ξέρεις ποτέ. Όταν έρθει ο καιρός, πρέπει να διαλέξεις. Απολαμβάνω τα πάντα εδώ στην ΑΕΚ και είμαι ευτυχισμένος. Τι θα γίνει στο μέλλον, θα δούμε».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια