ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Με άριστα το δέκα, δεκατέσσερα!


Ναι μεν σε ένα φιλικό ματς κόντρα στη Σιλφόλντε, μόνο αξιόπιστα συμπεράσματα δεν μπορούν να προκύψουν, αλλά ο ΠΑΟΚ του Βλάνταν Ίβιτς εκτός από τη σοβαρότητα που δείχνει και το τελικό 14-0, έδειξε ξεκάθαρα αγωνιστικά στοιχεία που θέλει να περάσει στην ομάδα του ο Σέρβος τεχνικός.

Με γρήγορη εναλλαγή στις πάσες του, βάζοντας στο δημιουργικό παιχνίδι και τους επιθετικούς μπακ που διαθέτει στη «φαρέτρα» του και έχοντας εσωτερική μεταγραφή τον Φακούντο Περέιρα, που δεδομένα προσφέρει το κάτι παραπάνω σε ποιοτικό επίπεδο, ο ΠΑΟΚ έδειξε ξεκάθαρη φιλοσοφία και προσανατολισμό για τη σεζόν που αρχίζει σε λίγες εβδομάδες.



Στα κέρδη του Δικεφάλου πρέπει να προσμετρηθεί και ο «αέρας» που έβγαλε ο Ευθύμης Κουλούρης, φανερώνοντας ότι ο περσινός δανεισμός του στην Ανόρθωση μόνο καλό του έκανε, ο «φρέσκος» Λέοβατς στην αριστερή πλευρά της άμυνας (δύο ασίστ), αλλά και η παρουσία του Σακχόφ, που κατάφερε να βάλει και γκολ, ενώ και ο Λέο Μάτος έδειξε ότι πρόκειται για ένα μπακ, που μπορεί να βοηθήσει με τις προωθήσεις του. Σε εξαιρετική κατάσταση και ο Αθανασιάδης που επίσης πέτυχε χατ-τρικ, ενώ σε καλή κατάσταση είναι και ο Πέλκας, που πέτυχε δύο γκολ. Σε ό,τι αφορά τον Κρέσπο, όπως γίνεται αντιληπτό, δεν είναι δυνατό να κριθεί για την παρουσία του στο πρώτο φιλικό κόντρα σε μια ομάδα ερασιτεχνών της Ολλανδίας.



Το ματς

Από την αρχή της αναμέτρησης φάνηκε ότι η Σιλφόλντε θα χρησίμευε ως ένας σάκος του μποξ για τις ορέξεις των παικτών του Βλάνταν Ίβιτς, που ήθελαν να ξεσπάσουν από τη ρουτίνα των συνεχόμενων διπλών προπονήσεων και της προετοιμασίας.

Μόλις από το 2’ ο Κουλούρης άνοιξε το χορό των γκολ και μάλιστα με εξαιρετικό τρόπο, καθώς δέχθηκε τη σέντρα του Λέοβατς από αριστερά και με το στήθος άνοιξε το σκορ. Κάθε «κατεβασιά» προς τα καρέ των Ολλανδών ήταν και ευκαιρία για γκολ και το αν θα γράψει το κοντέρ εξαρτιόταν από τη σοβαρότητα που έδειχναν οι παίκτες του ΠΑΟΚ. Ο Φακούντο Περέιρα, λοιπόν, δεν έχει όρεξη για αστεία, καθώς ήθελε να πετύχει γκολ.

Στο πρώτο ημίχρονο που αγωνίστηκε, κατάφερε να βρει δίχτυα τρεις φορές (5’, 31’, 33’) ολοκληρώνοντας μάλιστα το αυθεντικό χατ-τρικ (γκολ με το δεξί, το αριστερό και με κεφαλιά), δείχνοντας ότι θα αποτελέσει μια σούπερ-ενίσχυση για το ρόστερ του «Δικεφάλου», σε μια περίοδο μάλιστα τον είχαν ξεγραμμένο.



Ο δεύτερος διακριθείς σε αυτό το α’ ημίχρονο ήταν ο Κουλούρης, που έδειξε πολύ ώριμος και με μεγάλη αυτοπεποίθηση σκοράροντας δύο φορές (2’, 42’), δείγμα ότι ο περσινός του δανεισμός στην Ανόρθωση του έκανε πολύ καλό. Πέραν των πρωταγωνιστών, η ομάδα του Ίβιτς φάνηκε ότι έχει ήδη αυτοματισμούς στο παιχνίδι της (χωρίς να θεωρείται αξιόπιστο το σημερινό δείγμα), μέσω του παιχνιδιού της εκμεταλλεύεται τα πολύ επιθετικά μπακ που διαθέτει, βγάζοντας συνεχώς έξτρα παίκτες στην επίθεση. Σκόρερ στο α’ ημίχρονο ήταν και ο Σακχόφ, που έδειξε πολύ απλός με την μπάλα στα πόδια του, ενώ με το γκολ που πέτυχε φάνηκε ότι μπορεί να βοηθήσει στις στημένες φάσεις.

Στο β’ ημίχρονο, όπως ήταν δεδομένο, ο Βλάνταν Ίβιτς άλλαξε όλη την ενδεκάδα και μάλλον υπήρχε ένας εσωτερικός ανταγωνισμός, να ξεπεραστούν τα 7 γκολ που πέτυχαν στο α’ ημίχρονο με αποτέλεσμα οι επιλογές του Σέρβου τεχνικού να μην χαλαρώσουν ούτε λεπτό. Τα βλέμματα όλων έπεσαν στον Λέο Μάτος, που έκανε ντεμπούτο στο δεξί άκρο της άμυνας, φανερώνοντας πτυχές κυρίως του επιθετικού του ταλέντου, ενώ του πιστώνεται και μία ασίστ στο γκολ του Αθανασιάδη στο 89’, με το οποίο διαμορφώθηκε το 14-0.



Ο «Κλάους», μάλιστα, έδειξε ότι είναι σε πολύ κατάσταση, καθώς όπως και ο Φακούντο Περέιρα πέτυχε τρία γκολ (59’, 66’, 89’) σε αυτό τον άτυπο διαγωνισμό σκοραρίσματος, δείχνοντας απόλυτη συνέπεια στην τροφοδότηση που είχε από Ζάιρο (πολύ ορεξάτος), Πέλκα και Μάτος.

Εξαιρετικός και σε σύνδεση με τα δίχτυα ήταν και ο Πέλκας, που πέτυχε δύο γκολ, οργάνωσε το παιχνίδι από τον άξονα, ενώ είχε και ασίστ στον Αθανασιάδη. Σε γενικές γραμμές, οι παίκτες του Ίβιτς έδειξαν μεγάλη όρεξη, με τις μεταγραφές να δείχνουν ότι μπορούν να ενισχύσουν άμεσα σε θέσεις που έχει ανάγκη ο «Δικέφαλος», ωστόσο πάντα σε τέτοιου είδους φιλικά, τα όποια συμπεράσματα δεν μπορούν με ακρίβεια την αλήθεια.

Η ενδεκάδα του α' ημιχρόνου

ΠΑΟΚ: Μελίσσας, Κίτσιου, Πούγγουρας, Κρέσπο, Λέοβατς, Χαρίσης, Σακχόφ, Κοροβέσης, Ροντρίγκες, Περέιρα, Κουλούρης

Η ενδεκάδα του β' ημιχρόνου

ΠΑΟΚ: Σιαμπάνης, Γιαννούλης, Μαλεζάς, Χατζηισαΐας, Μάτος, Δημητριάδης, Τσίμιροτ, Πέλκας, Μυστακίδης, Αθανασιάδης, Ζάιρο


Οι σκόρερ:


1-0: Κουλούρης (2’)
2-0: Περέιρα (5’)
3-0: Κοροβέσης (12’)
4-0: Σακχόφ (26’)
5-0: Περέιρα (31’)
6-0: Περέιρα (33’)
7-0: Κουλούρης (42’)
8-0: Πέλκας (56’)
9-0: Αθανασιάδης (59’)
10-0: Πέλκας (63’)
11-0: Αθανασιάδης (66’)
12-0: Δημητριάδης (75’)
13-0: Δημητριάδης (88’)
14-0: Αθανασιάδης (89’)

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code