ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ελλάδα - Σενεγάλη 87-64

Ποδαρικό με το δεξί για την Εθνική ομάδα στο Μουντομπάσκετ της Ισπανίας. Με πίεση στην άμυνα, γρήγορο τέμπο στην επίθεση και ευστοχία από το τρίποντο, η επίσημη αγαπημένη ξέφυγε από νωρίς προτού φτάσει στο 87-64 επί της Σενεγάλης στην πρεμιέρα της στον 2ο όμιλο.

H εξέλιξη του αγώνα

Το μπάσκετ που έπαιξε η Εθνική στο πρώτο ημίχρονο είναι ακριβώς αυτό που θέλει ο Φώτης Κατσικάρης. Μεγάλη πίεση στη άμυνα, συχνά σχεδόν σε όλο το μήκος και το πλάτος του παρκέ, γρήγορο, αλλά όχι βιαστικό τέμπο, ελεγχόμενο ρίσκο στην επίθεση. Με τον Γιάννη Μπουρούση ενεργό και στις δύο άκρες του γηπέδου, η επίσημη αγαπημένη δεν είχε κανένα πρόβλημα να προηγηθεί με 13-4 και 18-9. Ο ρυθμός δεν έπεσε ούτε και μετά τις πρώτες αλλαγές του Κατσικάρη από τις οποίες πήρε θέση στο τερέν ο Κώστας Καϊμακόγλου κάνοντας θραύση από το τρίποντο.

Αν σε όλα αυτά προσθέσει κανείς και τη φρεσκάδα του Γιάννη Αντετοκούνμπο, έχει όλο το μείγμα που που οδήγησε την Εθνική στο 29-11, στο 39-13 και στο 42-17, σε κολοσσιαίες δηλαδή διαφορές κόντρα βέβαια σ' έναν αντίπαλο που δεν έδειχνε ικανός να απειλήσει.

Η άμυνα σ' όλο το γήπεδο (η οποία κατέληγε σε ζώνη) που εφάρμοσε η Σενεγάλη στο τρίτο δεκάλεπτο έβγαλε την Εθνική από το ρυθμό της με αποτέλεσμα η διαφορά να μειωθεί (λέμε τώρα) στους 20 πόντους, όμως η τάξη αποκαταστάθηκε μετά από λίγο με τη δράση του Καϊμακόγλου και του Αντετοκούνμπο. Η νίκη πάντως είχε εξασφαλιστεί όπως και να έχει, απλώς στο τελευταίο δεκάλεπτο η Εθνική φρόντισε να διατηρήσει τη σοβαρότητά της και να μη δώσει δικαιώματα στον αδύναμο αντίπαλο.
Η καλύτερη πεντάδα

1. Ο Κώστας Καϊμακόγλου καθώς με το μακρινό του σουτ, η διαφορά άνοιξε και το βράδυ έγινε πιο εύκολο.

2. Ο Γιάννης Μπουρούσης έδωσε την πρώτη φλόγα στην Εθνική ομάδα με το ξεκίνημα του αγώνα τόσο στην επίθεση όσο και στην άμυνα.

3. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο που χάρισε φρεσκάδα, έκρηξη και μερικές στιγμές σπουδαίου θεάματος.

4. O Kώστας Βασιλειάδης που πήρε τα σουτ που του αναλογούσαν και σκόραρε αρκετά χωρίς να εκβιάσει προσπάθειες.

5. Ο Κώστας Σλούκας που ήταν ο πιο παραγωγικός Ελληνας γκαρντ και στο σκοράρισμα και στη δημιουργία.
Το φύλλο αγώνα

Η πρεμιέρα πάντα κρύβει κινδύνους και γι' αυτό η Εθνική φρόντισε να παίξει σοβαρά μέχρι το τέλος για να μην προβληματιστεί. Σίγουρα ουδείς μπορεί να εξάγει ασφαλή συμπεράσματα από την αναμέτρηση, αλλά μία τάση για το που πάει το πράγμα από πλευράς τακτικής την είδαμε και η αλήθεια είναι ότι άρεσε. Το εμπόδιο των Φιλιππίνων την Κυριακή θα είναι σαφώς πιο υψηλό, έτσι η αντίδραση των παικτών του Κατσικάρη στις προκλήσεις που θα βάλουν οι Ασιάτες αναμένονται με ενδιαφέρον.

Τα δεκάλεπτα: 18-9, 45-17, 64-36, 87-64

Ελλάδα: Μάντζαρης 8(2), Μπουρούσης 7(7ρ), Ζήσης, Βασιλειάδης 13(3/6τρ), Καλάθης 4(5ρ), Γλυνιαδάκης 4, Παπανικολάου 5(1), Σλούκας 10(2), Καϊμακόγλου 17(5/7τρ, 8ρ), Αντετοκούνμπο 11(5ρ), Βουγιούκας 3, Πρίντεζης 5

Σενεγάλη: Νιανγκ, Νταλμέιδα, Τόμας, Μαμ.Εντόι, Ντιόπ 6(1), Μαλ.Εντόι 11, Φαγέ 2, Εντούρ 4, Εντιάιγ 6, Ντιένγκ 21(14ρ), Μπατζί 14

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code