ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Θρίαμβος στις εξέδρες, χαμόγελα για τους "μπέμπηδες"

Έχει δίκιο ο Λίνεν όταν εκρήγνυται με τη λέξη "πλέι οφ". Στην ΑΕΚ υπάρχουν άλλες προτεραιότητες τούτη τη στιγμή, πιο σημαντικές από το κυνήγι της εισόδου στην πεντάδα.
Για την οποία, ακόμα κι αν γίνει η υπέρβαση ουδείς εγγυάται ότι αυτό που κερδήθηκε στα γήπεδα με τον κόπο των ποδοσφαιριστών δεν θα χαθεί όπως πέρσι (στα χαρτιά) επειδή παραμένει απλήρωτος ο λογαριασμός.Ο Γερμανός το έθεσε πολύ σωστά. Δεν χρειάζεται να πάρεις τη "ντουντούκα" και να λες ποιος είναι ο στόχος σου. Όταν μέχρι πριν από ένα μήνα, η ομάδα ήταν με το ένα πόδι στον τάφο, καλό είναι να χαμηλώνουν οι τόνοι και η προσπάθεια να επικεντρώνεται σε άλλα βασικά πράγματα.
Όπως για παράδειγμα, στην οριστικοποίηση της παραμονής - σωτηρίας. Κι αυτό μπορεί να συμβεί (ουσιαστικά όχι τυπικά) την επόμενη Κυριακή με νίκη στα Χανιά. Όσο μικρή είναι η απόσταση προς τα πάνω (είσοδο στα πλει-οφ), άλλο τόσο κοντινή είναι (ακόμα) και προς τα κάτω.
Το Σαββατόβραδο η ΑΕΚ ήταν αυτή που ουσιαστικά νίκησε και ας έφερε 0-0 με τον ΠΑΟΚ. Όταν έχουν ανοίξει οι ουρανοί και ρίχνει τουλούμια (νερό, χαλάζι, κρύο) και στο γήπεδο πηγαίνουν 20.000 και πλέον φίλοι της ομάδας, τραγουδάνε, εμψυχώνουν, χειροκροτούν, τότε μιλάμε για θρίαμβο. Δείτε πόσα εισιτήρια κόβονται κάθε αγωνιστική. Οι Παναθηναϊκοί έχουν εξαφανιστεί από το ΟΑΚΑ, με το ζόρι πάνε 4-5.000 στο γήπεδο. Ο Ολυμπιακός με το ρόστερ του, το δικό του γήπεδο, τις Ευρώπες του και τη σιγουριά ότι κάθε χρόνο (πρέπει να) παίρνει το πρωτάθλημα, εμφανίζει τούτη τη στιγμή ένα Καραϊσκάκη με πληρότητα 53% στα ματς πρωταθλήματος. Το μισό είναι άδειο. Και δεν είναι δα κανένα "Μπερναμπέου". "Τριαντάρι" γήπεδο είναι.
 
Αν ο Σαββίδης στα νιάτα του, διάλεγε τον δικέφαλο της ΑΕΚ και επένδυε τα ωραία του εκατομμύρια σε φόντο κιτρινόμαυρο και όχι ασπρόμαυρο, η ΑΕΚ θα μάζευε σε κάθε παιχνίδι 30 και 35.000 κόσμο. Στα ντέρμπι δεν θα έπεφτε καρφίτσα.
Ο κόσμος είναι εδώ, έτοιμος και να συμπαρασταθεί αλλά και να στείλει το μήνυμα σε κάθε ενδιαφερόμενο επενδυτή. Με και χωρίς εισαγωγικά, επενδυτή. Αν ως δια μαγείας, κάθονταν αύριο στο ίδιο τραπέζι μέτοχοι, Βιντιάδης και Μελισσανίδης και αποφάσιζαν να στηρίξουν οικονομικά την ομάδα, στις 3 Μαρτίου με τον Παναθηναϊκό θα πήγαιναν 60.000 ΑΕΚτζήδες στο γήπεδο. Έτσι για πλάκα. Τόσο απλά. Ένα σημάδι περιμένει ο κόσμος για να αγκαλιάσει την προσπάθεια που θα βγάλει την ομάδα απ' αυτό το θεοσκότεινο τούνελ. Κι ας μην του περισσεύει ευρώ, με τις απάνθρωπες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί.
Δεν μπαίνω στη διαδικασία να κάνω πρόβλεψη για τις μελλοντικές εξελίξεις. Ούτε καν εκτίμηση. Τα πάντα είναι ρευστά και η υπόθεση "επενδυτής στην ΑΕΚ" μπορεί να τραβήξει κι άλλους μήνες.
Εκείνο που όλοι εύχονται είναι να μην πάει στράφι η προσπάθεια με τους "πιτσιρικάδες". Η πιο βαθιά και πιο τολμηρή ανανέωση (έστω και εξ ανάγκης) που έγινε ποτέ σε ελληνική μεγάλη ομάδα περιμένει τη δικαίωση της. Ξεκίνησε πέρσι το καλοκαίρι, με όλα τα λάθη και τις αστοχίες στον σχεδιασμό και συνεχίστηκε τον χειμώνα. Και βλέπουμε μια ΑΕΚ να έχει έναν κορμό εξελίξιμων και ταλαντούχων ποδοσφαιριστών, από τους οποίους σίγουρα δεν θα "βγουν" όλοι, αλλά και οι μισοί να διαπρέψουν το κέρδος θα είναι τεράστιο (Αρκεί να μην πουληθούν για πενταροδεκάρες το καλοκαίρι, ελλείψει επενδυτή).
Παίζει το ενδεχόμενο τούτη τη στιγμή η ΑΕΚ να έχει την πιο νεανική άμυνα στην Ευρώπη! Ιδού: Μπουγαΐδης 20, Κουτρουμπής 22, Βλάχος 21, Τσουμάγκας 22. Δεν είναι απαραιτήτως καλό αυτό, με την έννοια ότι χρειάζονται σε μια άμυνα (και ιδίως στα στόπερ) παίκτες με εμπειρίες και παραστάσεις, αλλά ακόμα και "σφαλιάρες" να πέσουν, οι "μπέμπηδες" έχουν κάνει άλματα προόδου. Δουλεύουν, βελτιώνονται, σκίζονται στο γήπεδο.
 
Το δίδυμο Μπουγαιδη - Κουτρουμπή, αρχικώς μας φαινόταν ασύμβατο. Αταίριαστο. Μια χαρά, όμως, έχουν δέσει μεταξύ τους. Και ακόμα περιμένουμε φυσικά μια λογική εξήγηση από την τεχνική ηγεσία, για τον τρίμηνο παραγκωνισμό του "Μπουγα". Κι όταν λέμε παραγκωνισμό, μιλάμε για κανονικό ψυγείο. Πάγκο, εξέδρα και ...αριστερό μπακ στο Κύπελλο. Ο Κουτρουμπής και ο Βλάχος είναι μακράν οι καλύτερες προσθήκες νέων παικτών, πέρσι το καλοκαίρι. Ο Τσουμάγκας που τα πήγε περίφημα χτες, είναι ανακάλυψη του Κωστή.
Ο Μητρόπουλος βρίσκεται σε φάση εκτόξευσης, συνεχίζοντας την παράδοση της ΑΕΚ να βγάζει μεγάλα "6άρια". Ο Φέτσης δείχνει πως πατάει καλύτερα, τον Αναστασόπουλο θα έχουμε καιρό να τον κρίνουμε καλύτερα. Περιμένουμε Ανάκογλου και βέβαια την επιστροφή του Πετρόπουλου στο γκολ. Είναι και ο Φούντας που εξελίσσεται με ...κεκτημένη ταχύτητα, είναι και ο Κατίδης που ακόμα δεν τον έχουμε δει, είναι μια ΑΕΚ η οποία (για όσους δεν το πρόσεξαν) από το 79' (έξοδος Γκερέιρο) μέχρι το 90' (είσοδος Φουρτάδο) έπαιζε με 11 Ελληνόπουλα!
Χαλάει σε κανέναν; Δεν νομίζω. Καλοδεχούμενοι απ' έξω, αλλά μόνο αν κάνουν τη διαφορά...

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code