ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Θάνατος σημάδεψε τον 34ο μαραθώνιο του Σικάγου

Ένα τραγικό γεγονός σημάδεψε τον 34ο μαραθώνιο του Σικάγου καθώς έχασε τη ζωή του ένας από τους χιλιάδες συμμετέχοντες που τρέχουν για τη χαρά του αθλητισμού.

Σύμφωνα με την επίσημη τοποθέτηση των διοργανωτών ο πυροσβέστης, στο επάγγελμα, από τη Βόρεια Καρολίνα λιποθύμησε 450 μέτρα πριν τον τερματισμό! Αμέσως του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, αλλά δεν μπόρεσε να κρατηθεί στη ζωή.
"Έχουμε ένα θανατηφόρο συμβάν στον αγώνα. Ένας άνθρωπος ο οποίος λιποθύμησε 450 μέτρα πριν τον τερματισμό. Καταφέραμε να ανακτήσουμε τον σφυγμό του αλλά δυστυχώς άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο, έπειτα από περίπου μία ώρα και 45 λεπτά", δήλωσε ο επικεφαλής των διοργανωτών. 
Όπως είναι λογικό, το αγωνιστικό κομμάτι πέρασε σε δεύτερη μοίρα. Στους Άνδρες νικητής αναδείχθηκε ο Κενυάτης, Μόζες Μόσοπ ο οποίος ξέφυγε από τους αντιπάλους του στα τελευταία 10 χιλιόμετρα και πέρασε τη γραμμή τερματισμού σε 2 ώρες 5 λεπτά και 37 δευτερόλεπτα, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ αγώνα. το προηγούμενο κατείχε από το 2009 ο επίσης Κενυάτης, Σάμουελ Βαντζίρου με 2:05:41.
Το βάθρο συμπλήρωσαν άλλοι δύο Κενυάτες, ο Ουέσλι Κορίρ και ο Μπέρναρντ Κιπιέγκο.
Στις Γυναίκες την πρώτη θέση για τρίτη συνεχόμενη χρονιά κατέλαβε η Λίλια Σομπούκοβα τερματίζοντας σε 2:18:20. Δεύτερη κατετάγη η Εζεγκαγέχου Ντιμπάμπα από την Αιθιοπία η οποία πραγματοποίησε το ντεμπούτο της σε μαραθώνιο. Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε η Γιαπωνέζα, Καγιόκο Φουκίσι.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code