ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

ANALYSIS: 9 αγώνες- ορόσημο για δύο χρονιές!



 Μπαίνοντας σιγά-σιγά στο τελευταίο κομμάτι του πρωταθλήματος, ο Παναθηναικός έχει πλέον οριοθετήσει τους στόχους του, κάτι που έγινε ξεκάθαρο μετά την αγχωτική νίκη με 1-0 το Σάββατο απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης. 

Στο στρατόπεδο της ομάδας του Γιώργου Δώνη μετά τη νίκη επί των Αρκάδων έφυγε και το παραμικρό άγχος σχετικά με την εύκολη παραμονή στην κατηγορία. Μπορεί να κακοφαίνεται σε πολλούς η σύνδεση του ονόματος του Παναθηναικού σε σενάρια παραμονής, ωστόσο η ωμή πραγματικότητα είναι πως μια ομάδα που έχει χτιστεί με στόχο να είναι βιώσιμη και έχει αποκομίσει ως ''προίκα'' το -6, ήταν αναγκασμένη εξ αρχής να έχει και αυτό στο πίσω μέρος το μυαλού της. Η προχθεσινή νίκη λοιπόν, σε συνδυασμό με την ισοπαλία του Άρη με τον Πανιώνιο και τις νέες απώλειες βαθμών της Ξάνθης και του Παναιτωλικού, αφενός έφεραν τους ''πράσινους'' σε απόσταση βολής από την 5η θέση, αφετέρου ''εξανέμισαν'' σε μεγάλο βαθμό τις ελπίδες τόσο των ''Ακριτών'' όσο και των Αγρινιωτών για έξοδο στην Ευρώπη. Το ''τριφύλλι'' ωστόσο, δεν θέλει την 5η θέση απλώς για να εκτίσει από φέτος την ποινή μονοετούς αποκλεισμού από την Ευρώπη, αλλά κυρίως για να μπορέσει να κάνει έναν πιο υγιή προγραμματισμό, να έχει έναν πιο ξεκάθαρο στόχο και να συσπειρώσει και τον κόσμο, για τον οποίο η απώλεια κινήτρου παίζει κι αυτή σημαντικό ρόλο, με αποτέλεσμα στα τελευταία ματς να υπάρχει μεγάλη πτώση της προσέλευσης στο ΟΑΚΑ. Για αυτό άλλωστε οι εννέα αναμετρήσεις που απομένουν αντιμετωπίζονται ως αγώνες- ορόσημο, τόσο για την κατάκτηση του φετινού μεγάλου στόχου, όσο και για του χρόνου. Το πρόγραμμα δε μπορεί να χαρακτηριστεί εύκολο, ωστόσο η ομάδα του Γιώργου Δώνη θα κληθεί να αντιμετωπίσει ακριβώς τις ίδιες με τον Άρη, τον οποίο μάλιστα υποδέχεται τρεις στροφές πριν το φινάλε, ενώ τελευταία αγωνιστική οι ''πράσινοι'' υποδέχονται τον Παναιτωλικό, σε μια ακόμα αναμέτρηση που ίσως αποδειχθεί κομβική. Από εκεί και έπειτα, ο αγώνας της Κυριακής στη Νέα Σμύρνη είναι ιδιαίτερα κρίσιμος, καθώς μετά από τη μάχη κόντρα στους ''κυανέρυθρους'' ακολουθούν τα τρία απανωτά ντέρμπι, με ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό εντός και ΑΕΚ εκτός έδρας.

                                   Η επιπλέον λύση του Άλτμαν  

Ένα από τα μεγάλα ζητήματα των ''πρασίνων'' στη σεζόν είναι τα συνεχόμενα προβλήματα τραυματισμού που παρουσιάζονται αρκετές φορές σε διάφορα σημεία της σεζόν σε πολλούς παίκτες. Στην προκειμένη περίπτωση απουσιάζουν Ινσούα και Κουλιμπαλί, ο Κάτσε, ο Μουνιέ και ο Κουρμπέλης έχουν χάσει αρκετά ματς, ο Μακέντα το ίδιο, ενώ μέχρι και ο Διούδης και ο Κότσαρης, οι δύο πρώτοι τερματοφύλακες δηλαδή, έχουν ταλαιπωρηθεί από τραυματισμούς, με αποτέλεσμα αρκετές φορές ο Γιώργος Δώνης να έχει πολύ περιορισμένες επιλογές. Εκτός όλων των άλλων, οι Χατζηγιοβάννης και Μπουζούκης δείχνουν αρκετά ντεφορμέ, κάτι που μπορεί να δικαιολογηθεί από την άποψη ότι έχουν αναγκαστεί να κουβαλήσουν αυτοί τον Παναθηναικό επιθετικά σε πολλά παιχνίδια, με αποτέλεσμα η κόπωση να τους έχει καταβάλει. Ο Όμρι Άλτμαν αποτελεί ένα από τα ''γρανάζια'' που αρχίζουν να προστίθενται στις λύσεις του Μακεδόνα τεχνικού. Ο Ισραηλινός μεσοεπιθετικός, ο οποίος υπέστη πέρυσι τέτοια εποχή ρήξη χιαστού στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, αρχίζει σιγά σιγά και επανέρχεται στα στάνταρ του, κάτι που πιστοποίησε στον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης, που ήταν και ο πρώτος αγώνας που ο Άλτμαν είχε ξεκινήσει ως βασικός και πέτυχε το νικητήριο τέρμα. Είχαν προηγηθεί οι αγώνες με Λάρισα, Λεβαδειακό και ΠΑΣ Γιάννινα, όπου ο Ισραηλινός είχε χρησιμοποιηθεί ως αλλαγή, έδειχνε εκτός ρυθμού, αλλά ευδιάθετος, και μάλιστα σταδιακά ανέβαζε ρυθμό. Γι' αυτό το λόγο οι άνθρωποι του ''τριφυλλιού'' έχουν έναν λόγο να αισιοδοξούν πως ο Αλτμάν θα δώσει σημαντικές λύσεις εν όψει των δύσκολων αγώνων που ακολουθούν.


                                       

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code