ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Πρέπει να γλείψει εκεί που έφτυνε

Ολοκληρώνοντας τα 2/3 της φετινής regular season, τα πράγματα για τον φετινό Παναθηναϊκό δείχνουν να είναι κάτι παραπάνω από δύσκολα, καθώς βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο όσον αφορά την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης .
Γράφει ο Βασίλης Κορωναίος

Η χρονιά της ΄΄απογείωσης΄΄ και της απόφασης ότι μόνο οι εγχώριοι τίτλοι δεν αρκούν, βρίσκει την ομάδα με μοναδικό αποκούμπι  την δυνατότητα της διατήρησης των σκήπτρων στο ελληνικό πρωτάθλημα. Είναι σκληρό αλλά μιλάμε για το χειρότερα δομημένο ρόστερ στην σύγχρονη ιστορία του.

Ξεκινώντας από το ΄΄καυτό΄΄ θέμα του ποιος είναι ο υπεύθυνος της στελέχωσης της ομάδας, νομίζω ότι υπάρχει απάντηση για όλα τα ενδεχόμενα. Στην περίπτωση που ΚΑΚΩΣ η διοίκηση υπερέβη τις αρμοδιότητες της, ο Xavi Pasqual έχει την ευθύνη για το ότι δέχτηκε-ανέχτηκε να συμβεί κάτι τέτοιο και μάλιστα την 3η του χρονιά στην ομάδα. Αλλά και στην περίπτωση που οι επιλογές είναι δικές του, οι ευθύνες τον βαραίνουν εξίσου, αφού δεν μπόρεσε να διαβλέψει τις τρανταχτές ανορθογραφίες που δημιούργησε.

Στο αγωνιστικό κομμάτι ο ΠΑΟ καλείται να δώσει μια άνιση πλέον μάχη για την είσοδο του στην 8αδα, έναν στόχο που θα σώσει μεν την υστεροφημία του αλλά στην ουσία θα τον οδηγήσει σε έναν ακόμη αποκλεισμό (7ο συνεχόμενο) στα playoffs της euroleague, αφού είναι σχεδόν αδύνατον να καταφέρει να κάνει 3 νίκες με αντίπαλους δυναμικής Fener, Real, Cska. Αυτή την μάχη μάλιστα πρέπει να την δώσει με έναν καινούργιο προπονητή που δεν έχει δουλέψει ποτέ σε ευρωπαϊκή ομάδα, ( όσο σπουδαίος και να είναι χρειάζεται χρόνο προσαρμογής ) ένα τεράστιο έλλειμα στην θέση 5 και τρομερή αδυναμία στο μακρινό σουτ που του δημιουργεί περαιτέρω προβλήματα στο άνοιγμα των αντίπαλων αμυνών. Το κυριότερο όμως πρόβλημα της ομάδας είναι ότι δεν έχει φτιάξει ένα σύνολο που να πλαισιώνει σωστά τον καλύτερο της παίχτη. Ο Calathes έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που πρέπει να αξιοποιηθούν με τα σωστά εργαλεία δίπλα του. Σε κάθε άλλη περίπτωση είναι αδύνατον να πάρεις το maximum της αδιαμφησβήτητα μεγάλης του κλάσης. Τα παιχνίδια που ακολουθούν είναι δύσκολα και θα συνεχίσουν να είναι εφόσον δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το καλό πρόγραμμα του πρώτου μισού της σεζόν και ο αγώνας που πρέπει να δώσει θα είναι μεγάλος. Το καλό είναι ότι πλέον, έχοντας αναγνωρίσει τα προβλήματα του, έχει αποκτήσει μεγαλύτερη αυτογνωσία στο παιχνίδι του και δείχνει μια μικρή βελτίωση στην αντιμετώπιση των εκτός έδρας παιχνιδιών, χωρίς βέβαια αυτό να έχει αποδειχθεί ικανό μέχρι τώρα να του φέρει κάποια σπουδαία εκτός έδρας νίκη.

Ο χρόνος βέβαια δεν γυρίζει πίσω και η χρονιά αν δεν συμβεί κάτι εκτός μπασκετικής λογικής, μοιάζει χαμένη. Παρόλα αυτά ο παναθηναϊκός έχει μπροστά του ένα φως για να βγει από το τούνελ που έπεσε μονός του. Αυτό που προσπάθησε αφελώς ο ίδιος να σνομπάρει στην αρχή της σεζόν και του δίνει ζωή τα τελευταία χρονιά είναι το πρωτάθλημα και ευτυχώς για αυτόν, κρίνεται σε 4 μήνες. Έχει λοιπόν τον χρόνο να δουλέψει και είναι έτοιμος να ανταγωνιστεί τον σίγουρα σε καλύτερη μοίρα ολυμπιακό. Οι συνθήκες που καλείται να το κάνει είναι αντίξοες και λογικά θα δυσκολέψουν κι άλλο, παρόλα αυτά είναι υποχρεωμένος να το κάνει και να σωθεί και φέτος στο τέλος.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code