ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Η ζωή του στην Ευρωλίγκα; 40 λεπτά υπόθεση!

Ζαλγκίρις – Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Η «πράσινη» μονομαχία του Κάουνας με τη… ματιά της Euroleague (video)

  Με 7 ομάδες να έχουν μπει σε ένα κλειστό ματς διεκδίκησης 2 θέσεων στην Ευρωλίγκα και τον Παναθηναικό να ανήκει σε αυτές, το μέλλον του στη διοργάνωση αναπόφευκτα θα κριθεί από πιθανές υπερβάσεις, συγκυρίες και βέβαια την ετοιμότητα που θα δείξει όταν η μπάλα θα ''βράζει''.

  Αν προτιμάτε, για να μη γινόμαστε και κουραστικοί, η μισή πρόκριση για την οχτάδα της διοργάνωσης θα κριθεί για τους ''πρασίνους'' την Παρασκευή στο Κάουνας. Τόσο απλά, τόσο λιτά και απέριττα, για την ομάδα του Ρικ Πιτίνο τα 40 αγωνιστικά λεπτά στη Λιθουανία θα τον συνοδεύουν για το υπόλοιπο της διοργάνωσης. Απέναντι σε μια ομάδα με κοινούς στόχους, με παρόμοια πορεία και μόλις μια νίκη λιγότερη ως τώρα στην Ευρωλίγκα και με τεράστια δίψα για μια εντός έδρας νίκη, μετά από συνεχόμενες αποτυχίες. Για το ''τριφύλλι'' η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για ένα μεγάλο διπλό χάθηκε στην Βαρκελώνη. Και το κρίμα της υπόθεσης είναι πως ο Παναθηναικός έπαιξε καλά, έδειξε ότι μπορούσε να φύγει αλώβητος από την Καταλονία και να αλλάξει τη μοίρα του (θα πλησίαζε στην έκτη θέση και θα παρέσυρε την Μπαρτσελόνα στο δικό του γκρουπ), όμως πληγώθηκε από την απίστευτη αδυναμία να καθαρίσει τα αμυντικά ριμπάουντ...

                            Ενισχυμένος για την πρώτη...υπέρβαση

 Όπως είπαμε, ο Παναθηναικός για να είναι στην οχτάδα χρειάζεται μια σειρά από συγκυρίες και υπερβάσεις. Μια τέτοια θα χρειαστεί και αύριο, σε μια πάρα πολύ δύσκολη και καυτή έδρα, απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα. Ο Ρικ Πιτίνο έχει την ευτυχία να υπολογίζει στο έμψυχο δυναμικό του τους δύο νεοφερμένους Αμερικανούς, τον Σον Κιλπάτρικ και τον Άντριαν Πέιν. Ο Σον Κιλπάτρικ ντεμπούταρε τη Δευτέρα στην Χαλκίδα απέναντι στην Κύμη και ''έλαμψε'' με 20 πόντους και αψεγάδιαστα νούμερα, παρουσιάζοντας μια μικρή ένδειξη του τι μπορεί να προσφέρει, σε ένα σύνολο με τρανταχτές αδυναμίες που υπολειτουργεί. Ο Πέιν από την άλλη έρχεται ακριβώς ίδια εποχή με πέρυσι στην Ελλάδα για λογαριασμό του Παναθηναικού. Αν κάτι μπορούμε να ξεχωρίσουμε σε αυτόν από το δείγμα που έχουμε είναι η τεράστια έφεση στο ριμπάουντ, κάτι που αναμφίβολα λείπει από το ''τριφύλλι'', τόσο το σίγουρο αμυντικό ριμπάουντ, όσο και η δυνατότητα να έχει έξτρα επιθέσεις. Ο Ρικ Πιτίνο θα τους χρησιμοποιήσει και ευελπιστεί να πάρει όσο το δυνατόν περισσότερα πράγματα σε έναν αγώνα ''ζωής και θανάτου''.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code