ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Στην επίθεση τρίβαμε τα ΜΑΤ-ια μας, στην άμυνα πονέσανε!

Κάθε αρχή και δύσκολη, κάθε πρεμιέρα ελλοχεύει πολλούς κινδύνους και από αυτή τη συνθήκη δεν θα μπορούσε να εξαιρεθεί η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ.

Γράφει ο Αντώνης Παναγόπουλος

Μια ομάδα ανομοιογενής, με πολλά καινούρια πρόσωπα, που όπως κάθε ομάδα της Ευρώπης το μήνα Οκτώβρη δεν έχει προλάβει να μονταριστεί και να βρει χημεία. Μάλιστα, για τον Παναθηναικό η πρεμιέρα ήταν ιδιαίτερα απαιτητική. Κόντρα σε μια καλή ομάδα, εντός έδρας, επομένως πέραν του άγχους της πρεμιέρας υπήρχε και το επιπρόσθετο άγχος να μείνει αλώβητο το ΟΑΚΑ. Η Μακάμπι από την άλλη έδειξε ότι διαθέτει μια πολύ καλή ομάδα και με ηγέτη τον ασταμάτητο Γουίλμπεκιν, ο οποίος έρχεται με φόρα από τη Νταρουσάφακα, εκεί όπου κατέκτησε το Γιούροκαπ πέρυσι, θέλει να επανέλθει μετά από τρεις συνεχόμενες αποτυχίες στα πλει οφ της Ευρωλίγκας.

Άμυνα- σκορποχώρι στο πρώτο ημίχρονο

Μπορεί ο Παναθηναικός στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου να είχε το προβάδισμα στο σκορ, ωστόσο η εμφάνιση του ειδικά στην άμυνα ήταν αποκαρδιωτική. Τα ελαφρυντικά πολλά, η ομάδα δεν έχει δέσει ακόμα, αλλά σίγουρα ο Τσάβι Πασκουάλ οφείλει να προβληματιστεί για την εικόνα της αμυντικής λειτουργίας των ''πρασίνων'' απόψε. Δεν είναι οι 45 πόντοι σε ημίχρονο εντός έδρας αγώνα, οι οποίοι μοιάζουν και είναι πολλοί. Περισσότερο ο τρόπος που σκόραρε η Μακάμπι πρέπει να απασχολήσει τον Καταλανό coach. Αμαρκάριστα τρίποντα, υπερβολικά soft τα hedge out, αργή αντιμετώπιση του pick n' roll, εύκολα λει απ για τους Ισραηλινούς, με το ''τριφύλλι'' να σώζεται κυρίως από το καλό ξεκίνημά του στο ματς ( 15-4 στο 4') και από τις εκλάμψεις των Καλάθη και Λοτζέσκι, μένοντας κοντά στο σκορ ενώ η εμφάνιση του ήταν κάκιστη.

Είχε την ποιότητα να το φέρει στα μέτρα του

Το κέρδος από όλη αυτή την ιστορία ήταν η αντίδραση που είχε η ελληνική ομάδα στο παιχνίδι της. Μπορεί να της στράβωσε το ματς αμυντικά, ειδικά μέχρι το 30ο λεπτό, αλλά είχε τις λύσεις, αντιπαραβάλοντας την πολύ καλή εικόνα στην επίθεση. Υπήρχε πλουραλισμός, ο Θανάσης έβγαλε άμυνα και βοήθησε την ομάδα να τρέξει, ο Καλάθης ακόμα...μοιράζει ασσίστ και ο Λοτζέσκι απόψε έστειλε το πιο ηχηρό μήνυμα από όλους...Αν είναι υγειής, μπορεί να αποτελέσει εσωτερική μεταγραφή για τον Τσάβι Πασκουάλ. Άλλωστε ο Αμερικανός με βέλγικο διαβατήριο, έσωσε το συμβόλαιό του στους τελικούς με τις τρομερές εμφανίσεις του, ήταν εκ των κορυφαίων στην προετοιμασία και αυτό πιστοποιήθηκε σήμερα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. 20 πόντοι με 8 στα 10 σουτ εντός παιδιάς, 5 ριμπάουντ και 22 στο σύστημα αξιολόγησης. Όλα αυτά για έναν παίκτη που πριν τους τελικούς της Α1 θεωρούταν μάλλον απίθανο να παραμείνει στην ομάδα!

''Διαβολοβδομάδα'', ευκαιρία για το 3-0!

H πρώτη διπλή αγωνιστική της Euroleague μοιάζει με...λουκούμι για τον Παναθηναικό. Θεωρητικά πάντα, γιατί όλα μπορούν να γυρίσουν και μπούμερανγκ. Πρώτα την Τρίτη στο Μόναχο απέναντι στη Μπάγερν, η οποία διασύρθηκε στην πρεμιέρα από την Εφές εντός έδρας. Αυτό δεν πρέπει πάντως να αποπροσανατολίσει τους παίκτες του Πασκουάλ. Στη συνέχεια απέναντι στη Γκραν Κανάρια την Πέμπτη στο ΟΑΚΑ, το ματς μοιάζει να είναι από τα πιο βατά που έχει να δώσει ο Παναθηναικός στο θεσμό απέναντι σε μια ομάδα που θεωρείται εκ των φαβορί για την τελευταία θέση. Ευκαιρία λοιπόν για τον Παναθηναικό να ξεκινήσει με 3x3 τη διοργάνωση, την ώρα που θα διεξάγονται παιχνίδια μεταξύ των ομάδων από το πάνω ράφι και σίγουρα θα υπάρξουν απώλειες για ομάδες που έχουν κοινό στόχο με τον Παναθηναικό.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code