ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Στο Μπουένος Άιρες χτυπάει η καρδιά των Νέων Ολυμπιονικών!

Η πρωτεύουσα της Αργεντινής είναι έτοιμη να υποδεχτεί όλους τους νεαρούς αθλητές του κόσμου που κατάφεραν να κερδίσουν μια θέση στη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού. Οι 3οι Θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες Νέων ξεκινούν το Σάββατο, θα διαρκέσουν 12 ημέρες και είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να δούμε, να ξεχωρίσουμε και να θαυμάσουμε τα μελλοντικά «αστέρια» του Παγκόσμιου αθλητισμού.


Η αλήθεια είναι πως οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν για την ύπαρξη της συγκεκριμένης διοργάνωσης. Κάτι απολύτως λογικό, αφού στη χώρα μας δεν έχει διαφημιστεί όσο θα έπρεπε. Μπορεί να μην εκπέμπει την «λάμψη» της κανονικής Ολυμπιάδας αλλά αξίζει την προσοχή καθώς μέσα από αυτή, ενδέχεται να προκύψουν τα επόμενα “next big thing”.

Η ιδέα των Ολυμπιακών Αγώνων Νεότητας ξεκίνησε το 1998 σε μια προσπάθεια να εξαλειφθεί -ως ένα ποσοστό- η παιδική παχυσαρκία και να ωθήσει τα νεαρά παιδιά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και πόσο μάλλον με τα αθλητικά ιδεώδη που προσφέρουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Η Παγκόσμια ομοσπονδία ωστόσο δεν… προχώρησε την ιδέα, η οποία μπήκε στο «συρτάρι» αλλά 9 χρόνια μετά επανήλθε και τελικώς έγινε πράξη. Αυτό που έβγαινε τότε από επίσημα χείλη των ανθρώπων της Δ.Ο.Ε (λίγο πριν την ανάθεση των πρώτων Αγώνων, το 2007) ήταν πως ήθελαν μια διοργάνωση με την συγκέντρωση των καλύτερων νεαρών αθλητών του κόσμου σε μια πρόβα τζενεράλε για την ομαλή εισαγωγή τους στη διοργάνωση των «μεγάλων».

Το πρώτο χρίσμα πήρε η Σιγκαπούρη το 2010 εκεί όπου συμμετείχαν περισσότεροι από 3,500 νεαροί αθλητές από 204 κράτη του πλανήτη. Δύο χρόνια μετά πραγματοποιήθηκαν και οι πρώτοι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες Νέων, για τους οποίους θα κάνουμε την αναφορά μας όταν έρθει η ώρα, στο Ίνσμπρουκ της Αυστρίας. Στη συνέχεια Ναντσίνγκ (θερινοί Αγώνες 2014) και Λιλεχάμερ (Χειμερινοί 2016) έγιναν το επίκεντρο του κόσμου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων για να φτάσουμε στην –προ των πυλών- Ολυμπιάδα του Μπουένος Άιρες.

Συνολικά 4.000 αθλητές ηλικίας 14-18 ετών από 206 χώρες θα αγωνιστούν στην Αργεντίνικη πρωτεύουσα, από τις 6 ως τις 18 Οκτωβρίου, ευελπιστώντας να ζήσουν την «μαγεία» των Αγώνων κερδίζοντας παράλληλα μια διάκριση. Φυσικά ανάμεσα σε αυτές τις χώρες βρίσκεται και η Ελλάδα που θα «παραταχθεί» στο Μπουένος Άιρες με 33 αθλητές σε περισσότερα από 10 αθλήματα. Οι Αργεντινοί διοργανωτές όπως βγαίνει μέσω των ανακοινώσεών τους περιμένουν με μεγάλη ανυπομονησία την έναρξη των Αγώνων κάτι που φαίνεται και από τον τρόπο που θα διεξαχθεί η τελετή έναρξης, αφού προχώρησαν σε μια νέα καινοτομία. Συγκεκριμένα, η «εκκίνηση» της διοργάνωσης θα δοθεί στην πλατεία της δημοκρατίας (Plaza de la República), στη διασταύρωση των λεωφόρων Corrientes και 9 de Julio, μπροστά δηλαδή στο Εθνικό ιστορικό μνημείο της Αργεντινής, τον Οβελίσκο του Μπουένος Άιρες. Κάτι πρωτόγνωρο για ένα τέτοιο γεγονός, να πραγματοποιηθεί δηλαδή μια τελετή έναρξης εκτός σταδίου. Όπως ανακοίνωσαν οι οικοδεσπότες όλοι είναι προσκεκλημένοι σε αυτή την γιορτή, υπόσχοντας σε όσους παρευρεθούν μια μοναδική εμπειρία σε μια από τις πιο κεντρικές λεωφόρους της χώρας.           

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code