ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Grand Prix Ρωσίας_Κατατακτήριες| Pole Position...τόνωσης για τον Μπότας


Από την πρώτη θέση εκκινεί ο Βάλτερι Μπότας στον 16ο φετινό αγώνα που διεξάγεται στο Σότσι.
Η Mercedes μάλιστα, άφησε πίσω τον ανταγωνισμό και με τον Lewis Hamilton δεύτερο, κλείδωσε την πρώτη σειρά της εκκίνησης.
Αυτή ήταν η 6η pole για τον Φινλανδό πιλότο της Mercedes ο οποίος μόλις φτάνει στη Ρωσία μεταμορφώνεται σε άλλο πιλότο! Ο Μπότας στο Ρωσικό GP δεν έχει χάσει ποτέ από team mate σε κατατακτήριες, ενώ δεν έχει εκκινήσει κάτω από την 3η θέση! Επιπλέον, εδώ πέρυσι κατέκτησε την παρθενική του νίκη, περνώντας από την αρχή του αγώνα τις δυο Ferrari στην εκκίνηση.

Η pole στην πίστα του Σότσι όμως, νομίζω ότι ήταν η πιο σημαντική μέχρι τώρα στην καριέρα του Βάλτερι Μπότας, ειδικά με την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα στη φετινή σεζόν.
Καταρχήν ο Φινλανδός δεν έχει κάνει νίκη φέτος, έτσι αναγκάστηκε να δώσει-όταν χρειάστηκε-χείρα βοηθείας στον Χάμιλτον που διεκδικεί τίτλο. Η τελευταία νίκη του ήταν στο Αμπού Ντάμπι, πέρυσι. Φέτος, εώς σήμερα, στο Αζερμπαϊτζάν έφτασε πολύ κοντά στη νίκη, ένα κλατάρισμα όμως από θραύσματα των δύο Red Bull που..κυνηγιούνται προηγουμένως ενώ βρισκόταν στις δύο πρώτες θέσεις, του στέρησε βέβαιη νίκη, γεγονός που φάνηκε ότι τον πείραξε αναμφισβήτητα.
O Bottas μετά την εγκατάλειψη του, στο GP του Αζερμπαϊτζάν

Στη συνέχεια, ο Μπότας πήρε την πρώτη του φετινή pole στην Αυστρία σε έναν αγώνα που την Κυριακή εξελίχθηκε σε εφιάλτη για την πρωταθλήτρια, που είδε και τα δύο μονοθέσια της να εγκαταλείπουν έχοντας μηχανικά προβλήματα.
Και ύστερα τα γεγονότα του αγώνα της Ουγγαρίας και τα λεγόμενα του Toto Wolff περί… wingman, δηλαδή ξεκάθαρα υποστηρικτικός ρόλος, αφού ο Φινλανδός έπρεπε να κρατήσει πίσω του τους πάντες, να έρθει σε επαφή με τον Ricciardo, και να τερματίσει 5ος, με νικητή όμως τον ομόσταυλο του, Λιούις Χάμιλτον.
Όλα αυτά πλήγωσαν την ψυχολογία και τον εγωισμό του Μπότας, ειδικότερα αυτά που είπε Wolff. Ο Φινλανδός παρόλα αυτά χειρίστηκε άψογα το θέμα χωρίς δηλώσεις εν θερμώ, που ίσως αργότερα να μετανιώσει, έτσι, όπως δήλωσε άλλωστε, θα έπρεπε να μιλήσει και λύσουν τα -όποια- προβλήματα με την ομάδα του.

Στον αγώνα του Σότσι όμως και ανάλογα με την εξέλιξη που θα έχουμε, θα φανεί αν τελικά ο Μπότας είναι ο… κατάλληλος wingman και back up του Χάμιλτον. Η Mercedes αν δεν κινδυνεύσει ο Λιούις, θα αφήσει τον Μπότας να φορτσάρει για τη νίκη, κάτι που θα τονώσει το ηθικό του, αλλά θα νιώσει και λίγη εμπιστοσύνη από τη μεριά της ομάδας του. Το παιχνίδι θα αρχίσει να μπλέκει όμως, αν οι δυο Ferrari..μπερδευτούν στα πόδια των Γερμανών, αφού ξεκινούν από τις θέσεις 3 και 4, φιλοδοξώντας να πάρουν εκδίκηση για τον περσινό αγώνα αλλά και να μειώσουν φυσικά στην βαθμολογία τη διαφορά από Χάμιλτον-Mercedes.

Εκεί, εντός πίστας δηλαδή, θα κληθεί να απαντήσει στην πράξη ο επικεφαλής της Mercedes για το τι τελικά θεωρεί τον Βάλτερι Μπότας. Και ελπίζω να μην είναι και άλλο χτύπημα στην ψυχολογία του Φινλανδού...

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code