ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

ΠΑΟΚ-Τσέλσι: Ξεκίνημα με την μεγαλύτερη πρόκληση της ευρωπαικής του ιστορίας


Ο Δικέφαλος του Βορρά φιλοξενεί απόψε στην κατάμεστη Τούμπα, την πολυέμπειρη αλλά και πολύ ισχυρή Τσέλσι του Μαουρίτσιο Σάρι στις 19.55 το απόγευμα (Cosmote Sport 2), ως κύριο στόχο να ξεκινήσει με θετικό αποτέλεσμα τις υποχρεώσεις του στο Γιουρόπα Λίγκ και να γραφτεί ακόμα μία "χρυσή" σελίδα στην ως τώρα ευρωπαική του ιστορία. Με πολλές αλλαγές από το παιχνίδι με την Κάρντιφ στο Λονδίνο οι Μπλέ, έμειναν εκτός αποστολής οι Αζάρ, Νταβίντ Λουίζ, Κόβασιτς και Έμερσον.

Για τον ΠΑΟΚ, το παιχνίδι κόντρα στους Μπλέ, αποδεικνύεται για τον ίδιο μια μεγάλη πρόκληση, μπαίνοντας ήδη στην χρονιά που ο Δικέφαλος, προσπαθεί να δείξει τελείως διαφοροποιημένος σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, τίθοντας αντιμέτωποι με σύλλογο τον οποίο γνωρίζουν πολύ καλά άπαντες στις τάξεις του ΠΑΟΚ πως πρόκειται για ένα ματς το οποίο μόνο εύκολο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, ενώ πρόκειται για ομάδα εκ των κορυφαίων στην Ευρώπη, μετρώντας ήδη 22 εγχώριους τίτλους και άλλους 5 στα ευρωπαικά σαλόνια (ο τελευταίος μάλιστα το 2013 απέναντι στην Μπενφίκα στο Άμστερνταμ για την ίδια διοργάνωση, με λυτρωτή τον Ιβάνοβιτς στο 93'), κρίνοντας όμως βάσει την προιστορία που έχει απέναντι σε αγγλικούς συλλόγους, προσωπικά δεν θα το "βάφτιζα" δύσκολο.

Οι παίκτες του Σάρι προπονήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Αθλητικού Κέντρου Λώλα της Σουρωτής εχθές το απόγευμα, μέρος που προτιμήθηκε από τους ποδοσφαιριστές του Ιταλού τεχνικού, σε κοντινή απόσταση απ'το ξενοδοχείο στο οποίο διαμένει, παρουσίας δεκάδων εκπροσώπων του Διεθνούς και Ελληνικού Τύπου, δεκάδες κόσμου που παρακολούθησαν την προπόνηση των Άγγλων και παρουσίας αστυνομικής δύναμης στην περιοχή, σε κανονικούς ρυθμούς και με 15 λεπτά καθυστέρηση απ'το προκαθορισμένο, για να συνομιλήσει μαζί τους.

Όπως ανέφεραν σε δηλώσεις τους, αναφορικά με το αποψινό παιχνίδι, οι Γουίλιαν και Σάρι το θεωρούν το πιο δύσκολο παιχνίδι του ομίλου, όσο για την έδρα του όσο και για την δυναμική που διαθέτει στο ρόστερ του, και τόνισαν το πόσο επιθυμούν την πρώτη θέση και την πρόκριση στους 32.

Γουίλιαν: «Θα είναι ένας δύσκολος αγώνας σίγουρα, ο ΠΑΟΚ έχει παίκτες με ποιότητα, αλλά εμείς θέλουμε με κάθε τίμημα τη νίκη σε αυτόν τον αγώνα».


Σάρι: «Ελπίζω να τα ξέρω όλα. Παρακολούθησα όλους τους αγώνες για το Champions League και το ελληνικό πρωτάθλημα. Θέλω να παίξουμε το παιχνίδι μας, να έχουμε τον έλεγχο του αγώνα. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι σε μία δύσκολη ατμόσφαιρα, όπως μου έχουν πει. Ο ΠΑΟΚ είναι καλή ομάδα και θα είναι δύσκολος αγώνας.
Οι παίκτες είναι επαγγελματίες και δεν ανησυχούμε για την ατμόσφαιρα αλλά για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ είναι μια εξαιρετική ομάδα. Είμαστε σε θέση να παίζουμε καλά ανεξαρτήτως συνθηκών. Στόχος μας είναι η πρόκριση και η πρωτιά στον όμιλό μας κι αυτό θα είναι το πιο δύσκολο παιχνίδι».

Ο Μαουρίτσιο έχει προχωρήσει ήδη στις επιλογές του για το αρχικό σχήμα που θα παρατάξει για την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ απόψε. Κάτω απ'τα δοκάρια θα βρίσκεται ο Καμπαγιέρο, επανερχόμενος απ'την αναμέτρηση με την Άρσεναλ για το Διεθνές Κύπελλο Πρωταθλητριών στις αρχές Αυγούστου, με τον Μάρκος Αλόνσο να ξεκινά στην αριστερή πτέρυγα της άμυνας και τον Ζαπακόστα στο δεξί. Στο δίδυμο στα στόπερ θα ξεκινήσουν οι Κρίστενσεν και Κέιχιλ. Στην μεσαία γραμμή θα κινηθούν οι Μπάρκλει, Φάμπρεγκας και Αμπαντού, με τον τελευταίο να αγωνίζεται μόνο αν δεν είναι στο 100% των δυνατοτήτων του ο Λόφτους Τσίκ. Επιθετικά θα καθίσουν οι Γουίλιαν μαζί με τους Χάντσον Οντόι και Μοράτα.

Στο στρατόπεδο των "ασπρόμαυρων", στην προτινόμενη ενδεκάδα που θα παρατάξει ο Λουτσέσκου, θα έχει ως μοναδικό απών, για το δεξί άκρο της άμυνας, τον Λεο Μάτος, κουβαλώντας την κίτρινη κάρτα που δέχτηκε στο δεύτερο παιχνίδι με την Μπενφίκα για τα πλέι-οφ του Τσάμπιονς Λίγκ, και την θέση του θα καλύψει ο Βιειρίνια, με τον Τόσκα να παίρνει θέση βασικού στην 11αδα, και τους Βαρέλα με Κρέσπο να βρίσκονται στα στόπερ, ενώ κάτω απ'τα δοκάρια παραμένει ο Πασχαλάκης, τον οποίο θυμίζουμε πως δεν θα αγωνιστεί κόντρα στην ΑΕΚ την ερχόμενη Κυριακή, έπειτα και από την τιμωρία που του επιβλήθη για την συμπεριφορά που έδειξε στην αναμέτρηση της  Κρήτης με τον ΟΦΗ το περασμένο Σάββατο. Για την επίθεση, θα χρησιμοποηθεί μια εναλλαγή δύο ποδοσφαιριστών, αυτών των Δημήτρη Πέλκα και Ελ Καντουρί, ξεκουράζοντας τον Πρίγιοβιτς στον πάγκο, επανερχόμενος πολύ γρήγορα απ'τον μυικό τραυματισμό του, σχήμα που έχει ξαναδοκιμαστεί με απόλυτη επιτυχία στο φιλικό με την Στεάουα απ'τον Ρουμάνο τεχνικό στην καλοκαιρινή προετοιμασία, όσο ο Σέρβος αγωνιζόταν με την Εθνική του στο Παγκόσμιο Κύπελλο και στα δύο άκρα της επίθεσης πιθανόν να προτιμηθούν οι Ζαμπά και Μπίσεσβαρ και στα αμυντικά χαφ, παρτενέρ του Μαουρίσιο θα είναι ο Σακχόφ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code