ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Τα προφίλ των αντιπάλων της ΑΕΚ στο Γιουρόπα Λιγκ (εάν αποκλειστεί απ'την Σέλτικ)


Πρίν άπο λίγο ολοκληρώθηκε η κλήρωση του 3ου προκριματικού γύρου του Γιουρόπα, με την Ένωση να κληρώνεται με τον νικητή του ζευγαριού Σπαρτάκ Γιουρμάλα- Σουντούβα, που αυτομάτως στην ΑΕΚ θεωρούνται μεγάλο φαβορί, εάν τελικώς μείνει εκτός συνέχειας των προκριματικών Τσάμπιονς λίγκ άπο τους Σκωτσέζους.

Ας δούμε αναλυτικά το τι εστί Σπαρτάκ Γιουρμάλα:

Η Σπάρτακς Γιουρμάλα έχει μόλις 11 χρόνια ζωής. Ιδρύθηκε το 2006 και κατάφερε μέσα σε έξι χρόνια μετά να ανέβει στη μεγάλη κατηγορία της Λετονίας και το 2017 κατέκτησε για 1η φορά το πρωτάθλημα. Με το πρωταθλημα Λετονίας να βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και μετά από 16 αγωνιστικές (με αγώνα λιγότερο) κατρακύλησε οκτώ βαθμούς από την κορυφή. Το γήπεδό της είναι το Σλόκα Στάντιουμ, χωρητικότητας μόλις 2.500 θεατών. Τα χρώματά της είναι το κόκκινο και το άσπρο και προπονητής της είναι ο Ρώσος Αλεξάντρ Γκρισίν, με τους παίκτες της στο ρόστερ να είναι αν μη τι άλλον εντελώς άγνωστοι.
Στον 1ο προκριματικό γύρο έβαλε πολύ δύσκολα στον Ερυθρό Αστέρα. Στο πρώτο ματς εντός έδρας ήρθε 0-0 και στο Βελιγράδι ηττήθηκε με 2-0. Στον δεύτερο προκριματικό του Γιουρόπα Λιγκ πήρε άνετη πρόκριση απέναντι στη Φιορίτα του Σαν Μαρίνο, σημειώνοντας δύο νίκες: 6-0 εντός έδρας και 3-0 εκτός.
Η Σουντούβα, με έδρα της την Μαριούπολη της Λιθουανίας, κατέκτησε και εκείνη με την σειρά της το πρωτάθλημα το 2017, το πρώτο στην ιστορία της. Έτος ίδρυσης το 1921, φοράει ερυθρόλευκα χρώματα ενώ το γήπεδο της είναι το ARVI Football Arena, χωρητικότητας 6.250 θεατών. Προπονητής της ήταν ο Καζάκος Βλάντιμιρ Τσέμπουριν και στο ρόστερ της διαθέτει κυρίως Λιθουανούς παίκτες, χωρίς να ξεχωρίζει κάποιο όνομα. Στον 1ο προκριματικό του Τσάμπιονς Λίγκ απέκλεισε τον ΑΠΟΕΛ με 3-1 εντός έδρας και με ήττα 1-0 στο ΓΣΠ και στον 2ο προκριματικό αποκλείστηκε με 3-0 και 2-0 από τον Ερυθρό Αστέρα.
Το πρώτο ματς θα γίνει στις 23.08, στην Λετονία ή την Λιθουανία και η ρεβάνς θα γίνει στο ΟΑΚΑ, 1 εβδομάδα μετά.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code