ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Το "σήκωσε" η Μ.Βρετανία, ξανά στην ελίτ η Ελλάδα!

Η Μ.Βρετανία ήταν η μεγάλη θριαμβεύτρια του 24ου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στίβου στο Βερολίνο "κλέβοντας" την πρώτη θέση στον πίνακα των μεταλλίων από την Πολωνία στο τελευταίο αγώνισμα της διοργάνωσης. Εξαιρετική και η συγκομιδή της Ελληνικής αποστολής που ισοφάρισε την καλύτερή της επίδοση σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Η αυλαία στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου έπεσε χθες αργά το βράδυ στο Βερολίνο, αφήνοντάς μας ευχαριστημένους από το θέαμα που παρακολουθήσαμε τις 7 ημέρες των αγώνων. Ένας λόγος όμως που μας κάνει ακόμα πιο χαρούμενους και συνάμα περήφανους είναι η εκπληκτική παρουσία της Ελλάδας στην διοργάνωση, η πιο παραγωγική από το 2002, τότε που είχαμε κατακτήσει 6 μετάλλια, όσα και τώρα δηλαδή με την μόνη διαφορά ότι στο Μόναχο ήταν 4 χρυσά και 2 χάλκινα ενώ τώρα 3 χρυσά, 2 ασημένια και 1 χάλκινο.

Κατερίνα Στεφανίδη, Μίλτος Τεντόγλου, Βούλα Παπαχρήστου, Νικόλ Κυριακοπούλου, Μαρία Μπελιμπασάκη και Δημήτρης Τσιάμης "βροντοφώναξαν" πως ο ελληνικός στίβος είναι εδώ, είναι ξανά υπολογίσιμος. Οι Έλληνες πρωταθλητές μας λοιπόν με τα 6 μετάλλια που κέρδισαν, έφεραν την χώρας μας στην 5η θέση του πίνακα των μεταλλίων (από τις συνολικά 52), αποδεικνύοντας πως η Ελλάδα ανήκει και πάλι στην ελίτ του ευρωπαϊκού στίβου.

Την πρωτιά σε αυτή την 24η στροφή του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κατέκτησε η Μ.Βρετανία με τα συνολικά 18 μετάλλια που έβαλε στην συλλογή της (7 χρυσά, 5 ασημένια, 6 χάλκινα), κερδίζοντας στο... νήμα την προηγούμενη "νικήτρια" στο Άμστερνταμ, Πολωνία, καθώς στην σκυταλοδρομία 4χ100 των ανδρών που έκλεισε το πρόγραμμα των αγώνων, οι Βρετανοί ήταν ''άπιαστοι'' κατακτώντας το χρυσό, φτάνοντας έτσι τα 7, όσα και οι Πολωνοί, αλλά ήταν αυτοί που πήραν την πρώτη θέση λόγω καλύτερης συγκομιδής αργυρών μεταλλίων. Τρίτη κατετάγη η διοργανώτρια Γερμανία με ένα χρυσό λιγότερο από τους άλλους δύο ενώ την 5αδα έκλεισαν Γαλλία και... Βέλγιο που τερμάτισε 5ο μαζί με την Ελλάδα.

Επόμενο ραντεβού για τον ευρωπαϊκό στίβο σε δύο χρόνια στο Παρίσι αλλά ως τότε μεσολαβεί το Παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Ντόχα του Κατάρ, του χρόνου τον Σεπτέμβριο!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code