ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ο Alonso μπορούσε να έχει πέντε τίτλους σήμερα, υποστηρίζει ο Nelson Piquet


Ο βραζιλιάνος τρις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, Nelson Piquet, με δηλώσεις του κατέκρινε την πολιτική που ακολουθεί ο Fernando Alonso και πιστεύει ότι ο Ισπανός μπορούσε να έχει περισσότερους τίτλους.

Ο Alonso είναι στη Formula 1 από το 2001, ενώ υπάρχουν 12 χρόνια διαφοράς από την κατάκτηση του δεύτερου παγκόσμιου τίτλου του μέχρι σήμερα, και πέντε χρόνια από την τελευταία νίκη του.

Η κακή τύχη(όπως εξελίχθηκε) του Ισπανού συνεχίστηκε στη McLaren μετά από τρία πολύ προβληματικά χρόνια με τον προμηθευτή κινητήρων της Honda, γεγονός που τον έκανε να ψάξει και εκτός Formula 1, σε άλλες μορφές αγώνων για να δώσει στον εαυτό του ένα έξτρα κίνητρο, θέτοντας ως στόχο το triple crown.

Όμως, ο Nelson Piquet θεωρεί ότι όλα αυτά θα μπορούσαν να αποφευχθούν αν δεν υπήρχε τέτοιο "χάος" που μερικές φορές να έχει προκληθεί από τον ίδιο τον Alonso, ίσως λόγω της ανάγκης του να αυτό-επιβεβαιωθεί, σε κάθε ομάδα που αγωνίζεται.

Ο βραζιλιάνος πρωταθλητής δήλωσε στον ισπανικό ραδιοφωνικό σταθμό La Sexta:

"Ο Fernando Alonso είχε την ευκαιρία να κερδίσει μέχρι και πέντε παγκόσμια πρωταθλήματα, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι υπάρχει, προκαλείται πάντα ένα χάος όπου και να βρίσκεται".
"Είναι ένας φανταστικός οδηγός, αλλά είναι και αυτός που δημιουργεί πολλά προβλήματα και στο τέλος καταλήγει να φεύγει από την ομάδα.
"Είναι πολύ κακός στην πολιτική του, στο έργο του για την ομάδα. Όταν πας σε μια νέα ομάδα, πρέπει πρώτα να είσαι υπομονετικός και να συνεργαστείς. Αργότερα πας για να κερδίσεις και να διεκδικήσεις.
"Αλλά πάντα θέλει το καλύτερο [αμέσως], και αυτό δεν είναι ο καλύτερος τρόπος."

Παρόλο που ο Piquet αμφισβήτησε τη νοοτροπία του Alonso και τον τρόπο με τον οποίο ασκεί την επιρροή του, εξακολουθεί να πιστεύει ότι ο Ισπανός είναι από την άποψη οδηγικών ικανότητων ισάξιος με τον τέσσερις φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή Lewis Hamilton.

Πρόσθεσε: "Δεν νομίζω ότι ο Alonso είναι καλύτερος, πιστεύω ότι βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο."

Πηγή: Planetf1.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code