ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ο Toto Wolff αποκαλύπτει την στιγμή που κατάλαβε ότι ο Lewis Hamilton θα κερδίσει τον φετινό τίτλο


Ο Tοto Wolff  λέει ότι η στιγμή που ο Lewis Hamilton έδωσε πίσω τη θέση στον Valtteri Bottas στο Grand Prix της Βουδαπέστης ήταν το σημείο που κατάλαβε πως η Mercedes θα έφτανε στον τίτλο.

Την στιγμή εκείνη ο Lewis Hamilton μάχονταν με τον Sebastian Vettel της Ferrari για το πρωτάθλημα των οδηγών.
Στο Grand Prix της Ουγγαρίας, ο Hamilton ζήτησε να προσπεράσει τον Bottas στην τρίτη θέση για να κυνηγήσει τις δυο Ferrari που βρισκόταν στις δύο πρώτες θέσεις.
Ο Φινλανδός συμφώνησε να αφήσει τον team mate του, προκειμένου να προσπαθήσει, αλλά μετά την αποτυχία του να φτάσει τις Ferrari, ο Hamilton έδωσε στον Bottas πίσω τη θέση και μαζί την 3η θέση στο βάθρο.

Εκεί είναι που εστιάζει ο Wolff λέγοντας ότι ο σεβασμός μεταξύ των δύο οδηγών του απέδειξε ότι η Mercedes θα πάρει τους τίτλους οδηγών και κατασκευαστών στο τέλος.

Ο αυστριακός εκτελεστικός διευθυντής της Mercedes δήλωσε στο BBC:
"Για μένα η κυριότερη στιγμή ήταν στη Βουδαπέστη όπου αλλάξαμε θέση στους οδηγούς στο τέλος του αγώνα".
"Είμαστε κολλημένοι στις αξίες μας.
"Ο Lewis ζήτησε να το πάει όσο μπορεί και να προσπαθήσει να πιάσει τις Ferrari - και αν δεν δουλέψει, θα δώσω στον Valtteri τη θέση πίσω. Και το κάναμε αυτό.
"Η πίστη στις αξίες είναι πιο δύσκολη σε τέτοιες περιπτώσεις, αλλά το καταφέραμε αυτό.
"Έχοντας κάνει αυτό και πιθανώς χάνοντας τρεις βαθμούς σε αυτό το σημείο φαινόταν ότι θα είχε μια σκληρή συνέχεια, αλλά αυτό έκανε τον Lewis να επιστρέψει πολύ δυνατός μετά τις καλοκαιρινές διακοπές στο Spa.
"Και από τότε το υπόλοιπο ήταν rock & roll."
O Toto Wolff, επικεφαλής της Mercedes

Στη συνέχεια ο επικεφαλής της φετινής πρωταθλήτριας δεν παρέλειψε να σταθεί στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η ομάδα, άλλα και για το φετινό μονοθέσιο, την ντίβα όπως χαρακτήρισαν την W08 EQ Power+,  καθώς έκαναν μια σκληρή αρχή στο πρωτάθλημα, αφού τα προβλήματα στο αυτοκίνητο, τα οποία ο Wolff κάποτε χαρακτήρισε ως "gremlins", συνέχισαν.

"Με ένα αυτοκίνητο που ήταν δύσκολο στην αρχή της σεζόν ο Lewis έβγαλε αυτό που μπορούσε να έχει από το αυτοκίνητο", δήλωσε για τον Hamilton.
"Ήταν δύσκολο και για τους δύο οδηγούς να καταλάβουν πώς να οδηγούν ένα αυτοκίνητο που ήταν ιδιότροπο. Γρήγορο αλλά δύσκολο κατά καιρούς. Έτσι είδαμε τα σκαμπανεβάσματα στις επιδόσεις.
"Στο Μονακό το αυτοκίνητό μας ήταν σχεδόν μη οδηγήσιμο. Αλλά ο Lewis άρχισε να καταλαβαίνει το αυτοκίνητο μετά από κάποιους αγώνες και πώς έπρεπε να το οδηγήσει για να κρατήσει τα ελαστικά στο σωστό παράθυρο λειτουργίας και στη συνέχεια να γίνει καλύτερος και καλύτερος.

Πηγή: express.co.uk

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code