ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Η Santander αποχωρεί από την Formula 1 και τη Ferrari


Η Formula 1 έχασε έναν σημαντικό χορηγό της, καθώς ο χρηματοοικονομικός γίγαντας της Ισπανίας, η τράπεζα Banco Santander επιβεβαίωσε ότι δεν θα ανανεώσει τη συμφωνία της με τη Ferrari μετά από οκτώ συνεχόμενες χρονιές.

Η Santander, η οποία ανακοίνωσε τριετή συμφωνία για την υποστήριξη του Τσάμπιονς Λιγκ, θα τερματίσει επίσης τη συνεργασία της και με τον οργανισμό της F1. Αυτό συμπεριελάμβανε την ανάληψη της χορηγίας τίτλων από διάφορες πίστες κατά τη διάρκεια αυτών των ετών, συμπεριλαμβανομένου του Βρετανικού Grand Prix από το 2007 έως το 2014 και του Ισπανικού GP από το 2011-13.

Η σχέση της εταιρείας με τη Ferrari ξεκίνησε το 2010, μαζί με την άφιξη του Fernando Alonso.

Η Santander έχει επίσης απολαύσει μια μακρά συνεργασία με την McLaren, ξεκινώντας από το 2007, όταν ο Alonso προσχώρησε για πρώτη φορά στην ομάδα.

Αλλά τις τελευταίες σεζόν η συμφωνία της McLaren ήταν μόνο με την Santander UK plc και ήταν μια σχετικά μικρή συμφωνία, η οποία ήταν στενά συνδεδεμένη με τη συμμετοχή του Jenson Button - χωρίς να μαρκάρει τα πραγματικά αυτοκίνητα.

Η επιβεβαίωση ότι ένα τόσο μεγάλο όνομα αποχωρεί από το πρωτάθλημα θα αποτελέσει πλήγμα για την νέα ιδιοκτήτρια της F1, Liberty Media, την ίδια μέρα που η Alfa Romeo ανακοίνωσε ότι εντείνει τη συμμετοχή της από μικρά αυτοκόλλητα στα μονοθέσια της Ferrari σε χορηγία πλήρους τίτλου και τεχνική συνεργασία με τη Sauber.

Σε μια λιτή δήλωση, η Santander δήλωσε ότι στα τέλη του 2017 «θα ολοκληρώσει την επιτυχημένη χορηγία της στην αγωνιστική ομάδα της Ferrari στη Formula 1, τη, την οποία υποστήριξε για τις τελευταίες οκτώ σεζόν.
"Η τράπεζα έχει συνάψει επίσης συμφωνίες εταιρικής χορηγίας με την F1, οι οποίες βοήθησαν στην αύξηση της αναγνώρισης του τραπεζικού ομίλου Santander σε όλο τον κόσμο τα τελευταία 11 χρόνια".

Πηγή: autosport.com 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code