ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Formula 1: Δείτε την ανασκόπηση της φετινής σεζόν μέσα με την ματιά της Pirelli


Η μοναδική προμηθεύτρια ελαστικών τα τελευταία χρόνια, η Pirelli, εδώσε και φέτος στη δημοσιότητα και στα social media, πολλά και ενδιαφέροντα στατιστικά για όλη τη δράση που είχαμε κατά τη διάρκεια των Grands Prix, τη χρονιά που τελείωσε με τον αγώνα του Αμπού Ντάμπι.

Γραφήματα με τις πιο ακραίες θερμοκρασίες που επικράτησαν στις πίστες, υψηλότερες ταχύτητες που σημειώθηκαν. Ποιος αγώνας ήταν ο μεγαλύτερος σε διάρκεια; Ποιος πιλότος έκανε τους περισσότερους ταχύτερους γύρους(εικόνα 1);

Αρκετά ενδιαφέρον είναι ο συγκριτικός πίνακας(εικόνα 3) που καταγράφονται οι διαφορές μεταξύ των περσινών κατατακτήριων και ταχύτερων γύρων με φέτος. Η διαφορά είναι εντυπωσιακή! Δείτε ποιοι πιλότοι φόρεσαν πιο πολύ κάθε γόμα και πόσα ελαστικά χρησιμοποιήθηκαν για στεγνό και βρεγμένο οδόστρωμα(εικόνα 2).

Τέλος το αξιοσημείωτο, που αποτελεί και την απόδειξη της ταχύτητας που ανέβασαν τα μονοθέσια λόγω της αλλαγής των κανόνισμων, είναι το γράφημα με τα χιλιόμετρα που περάσανε οι πιλότοι φέτος και πέρυσι, σε τρεις χαρακτηριστικές στροφές της πίστας της Ισπανίας, της Μ. Βρετανίας και του Βελγίου(εικόνα 4). Η διαφορά της τάξης των 40 χιλιομέτρων παραπάνω είναι εντυπωσιακή..

Δείτε τη σεζόν του 2017 μέσα από τα γραφήματα στις παρακάτω εικόνες:






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code