ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

GP Abu Dhabi_Ο τελευταίος αγώνας της χρονιάς- Με το βλέμμα στο 2018


Σε εξέλιξη βρίσκεται το τελευταίο αγωνιστικό τριήμερο της Formula 1, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με τις πρώτες ελεύθερες δοκιμές να έχουν ξεκινήσει από χθες στην πίστα της Yas Marina Bay.

Το ενδιαφέρον βέβαια θα είναι καθαρά αγωνιστικό αφού και οι δύο τίτλοι(οδηγών-κατασκευαστών) έχουν κριθεί. Οι εξελίξεις φυσικά δεν σταματούν όμως, αφού οι περισσότερες ομάδες έχουν στρέψει το βλέμμα τους στην επόμενη χρονιά.

Η Liberty media σχεδιάζει νέο λογότυπο από την καινούρια χρονιά, ίσως παρουσιάσει επιλογές αυτό το διήμερο, ενώ  φημολογείται και η ανακοίνωση της ανανέωσης της συνεργασίας των πρωταθλητών, Hamilton-Mercedes, αφού έχει προηγηθεί η θετική στάση των δυο πλευρών. Το ποσό του συμβολαίου αναμένεται αστρονομικό..
Hamilton και Mercedes αναμένεται να έρθουν σε 3ετή συμφωνία, ίσως και στο Abu Dhabi 

Hello… Halo!

Το κυριακάτικο ηλιοβασίλεμα στη Yas Marina, θα πάρει μαζί του και τα μονοθέσια με την μορφή που τα ξέραμε έως σήμερα. Από την επόμενη σεζόν το halo θα έχει προσαρμοστεί από όλους υποχρεωτικά για την αύξηση της ασφάλειας για το κεφάλι των οδηγών. Απόψεις, γνώμες και κριτικές διίστανται, με πιο χαρακτηριστική τη δήλωση του Πρωταθλητή, Lewis Hamilton,(που έχει σύμμαχο του και τον Vettel) πως τα μονοθέσια θα είναι για τελευταία φορά όμορφα. Επίσης οι φήμες λένε πως οι οδηγοί ίσως πρέπει να χάσουν βάρος για την προσθήκη του halo.

Εδώ τα καλά τα λάστιχα! 
H Pirelli παρουσίασε τα ελαστικά της επόμενης χρονιάς φέρνοντας.. επτά(!) διαθέσιμες γόμες για στεγνό οδόστρωμα. Η superhard και hypersoft διεύρυναν τη γκάμα επιλογών, αναμένεται όμως να είναι αρκετά διαφορετική η λειτουργία και η διάρκεια της κάθε γόμας, έτσι ώστε να είναι όλες χρήσιμες. Μετά τον αγώνα θα πραγματοποιηθεί το τεστ ελαστικών, που δεν έγινε στη Βραζιλία λόγω των συνθηκών ασφαλείας.

Στη δύση του ηλίου
Το Grand Prix του Abu Dhabi βρίσκεται στο καλεντάρι της F1 από το 2009. Ο εξωτικός αυτός προορισμός έχει κρίνει τον πρωταθλητή τρεις φορές, με συναρπαστικά φινάλε. Το 2010, με τέσσερις φινάλιστ, τον Fernando Alonso φαβορί, τον Mark Webber και τον Lewis Hamilton πίσω του, και τον πιτσιρικά Vettel αουτσάιντερ. Το στόρι γνωστό, με τον Vettel να αποδίδει τα μέγιστα(pole, νίκη)ενώ οι Alonso, Webber να έχουν εγκλωβιστεί στις πιο πίσω θέσεις.

Το 2014 και το 2016 ήταν οι άλλες δύο φορές που κρίθηκε ο τίτλος ανάμεσα στους οδηγούς της Mercedes. Το 2014 ο Nico Rosberg είχε προβλήματα στον αγώνα και ο Lewis Hamilton πανηγύρισε τον 2ο τίτλο του(με διπλάσιους βαθμούς στον αγώνα εκείνη τη χρονιά) ενώ ο 2016 αντίστροφα ο γερμανός πανηγύρισε τον τίτλο του παίζοντας άμυνα απέναντι στον βρετανό που.. επίσης έπαιζε άμυνα για να φτάσουν οι υπόλοιποι τον 2ο Nico! Ο Rosberg άντεξε, πανηγύρισε και… αποχώρησε.

Η πίστα ένα σιρκουί πόλης ουσιαστικά με πολύ χαμηλή φθορά ελαστικών, με 3ο κομμάτι να είναι το πιο τεχνικό, και το πιο φαντασμαγορικό αφού οι πιλότοι περνάνε κάτω από… δωμάτια ξενοδοχείου! Ο αγώνας είναι διάρκειας 55 γύρων, και τα μονοθέσια καλύπτουν συνολικά 305.355 χλμ.(μήκος γύρου:5.554χλμ). Ο αγώνας ξεκινά απόγευμα, με τη δύση του ηλίου και τελειώνει βράδυ υπό το φως προβολέων.

1η ημέρα δοκιμών
Οι ομάδες έδειξαν εχτές ότι βρίσκονται πολύ κοντά, και σήμερα αναμένεται μεγάλη μάχη για την pole position(15:00 ώρα Ελλάδος). Στο FP1 ο Sebastian Vettel με την Ferrari βρέθηκε μπροστά από τον Lewis Hamilton, με πολύ μικρές διαφορές οι πρώτες θέσεις, ενώ στη 2η περίοδο δοκιμών ο βρετανός επανήλθε στην κορυφή κάνοντας και το ρεκόρ πίστας. Στη μάχη είναι πολύ κοντά και η Reb Bull αφού βοηθά αρκετά το σασί της σε τέτοιου είδους τεχνικές πίστες.

Το FP3 ξεκινά σήμερα στις 12:00. Δείτε τα χθεσινά αποτελέσματα των ελεύθερων δοκιμών:


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code