ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Το πρωτάθλημα θα το κρίνει η... Ευρώπη

Η φετινή Superleague Σουρωτή μας επιφύλασσε μία έκπληξη, αυτή της δυναμικότητας που παρουσιάζουν όλες οι ομάδες.
Από την τελευταία μέχρι και την πρώτη.Από τον Πλατανιά μέχρι τον Ατρόμητο αντίστοιχα. Για εμάς μόνο καλό μπορεί να είναι αυτό , ανεβάζοντας έτσι την ποιότητα του πρωταθλήματος . Ένα ελληνικό πρωτάθλημα που θυμίζει περισσότερο... Premier League.

Βλέπουμε έναν απίστευτο Ατρόμητο στην κορυφή, μία ΑΕΚ που έχει επιστρέψει, έναν ΠΑΟΚ που έχει φιλοδοξίες αλλά...κάτι του λείπει . Έναν Ολυμπιακό που φέτος έχει προβλήματα αλλά και ανταγωνισμό. Τέλος , έχουμε έναν Πανιώνιο που είναι ο καλός παλιός γνωστός που βλέπουμε τα τελευταία χρόνια. Ο Παναθηναϊκός στη σημερινή κουβέντα ,στο συγκεκριμένο άρθρο δεν θα αναφερθεί . Ευχόμαστε σίγουρα τα καλύτερα για τους πράσινους και να βρουν τον παλιό καλό τους εαυτό.

Το πρωτάθλημα φέτος λοιπόν... δεν θα κριθεί τόσο από την δυναμική της κάθε ομάδας αλλά ... από το ποιος θα συνεχίσει στην Ευρώπη . Είναι εύκολα κατανοητό να αντιληφθεί κάποιος πως η κούραση παίζει μεγάλο ρόλο , ειδικά εάν οι ομάδες που διεκδικούν το πρωτάθλημα δεν έχουν τρεις ενδεκάδες. Καλή ομάδα στο θέμα των αναπληρωματικών δηλαδή.

Στις αρχές πιστέψαμε πως ο Ολυμπιακός είχε πράγματι τρεις καλές ενδεκάδες. Κάπου όμως στράβωσε το πράγμα... Το όλο θέμα προέκυψε από την προετοιμασία με προπονητή τότε τον Χάσι.Η ομάδα του Πειραιά , ψάχνει ένα θαύμα ουσιαστικά προκειμένου να συνεχίσει σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, εννοώντας το Europa League μέσω της τρίτης θέσης στον όμιλο του Champions League. Δεν τέθηκε θέμα ποτέ για το εάν θα καταφέρει να πλασαριστεί στις δύο πρώτες θέσεις, ήταν φύση αδύνατον με τις ομάδες που κληρώθηκε.

Όσον αφορά την ΑΕΚ , ο Μανόλο Χιμένεθ μέχρι στιγμής διαχειρίζεται τέλεια το υπάρχον ρόστερ της ομάδας. Η αλήθεια είναι πως κάποια παράπονα μετά τις ήττες με Αστέρα Τρίπολης και Ατρόμητο υπήρξαν, αλλά ήταν πάνω στα νεύρα της στιγμής. Η Ένωση όπως όλα δείχνουν θα συνεχίσει στην Ευρώπη, το περιμέναμε άλλωστε μόλις είδαμε την κλήρωση , αφού ήταν η δεύτερη καλύτερη ιστορικά αλλά και στο υπάρχον ρόστερ, ομάδα μετά την Μίλαν.

Ο ΠΑΟΚ «σηκώνει» πολύ συζήτηση. Ο δικέφαλος του Βορρά δεν έχει τους ανθρώπους τους κατάλληλους μέσα στην ομάδα προκειμένου να βρει το αντίδοτο . Κατάφερε να μείνει εκτός ευρωπαϊκής πορείας , χάνοντας έτσι ένα σημαντικό μέρος του εισοδήματος της χρονιάς. Αγωνίζεται χωρίς φιλάθλους και όμως καταφέρνει να βρίσκεται ψηλά. Ο λόγος έχει να κάνει με το ότι η ομάδα του Ράσβαν Λουτσέσκου δεν αγωνίζεται στην Ευρώπη.

Θέμα κατάκτησης πρωταθλήματος από Πανιώνιο και Ατρόμητο δεν τίθεται καν. Κάθε υγιής φίλαθλος θα το επιθυμούσε, αυτό είναι σίγουρο αλλά η Ελλάδα δεν είναι ακόμη έτοιμη για κάτι τέτοιο.

Καταλήγουμε στο ότι η συνέχεια στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις θα κρίνει και τον πρωταθλητή, χωρίς να εννοώ πως εάν και εφόσον συνεχίσουν οι κιτρινόμαυροι και όχι οι ερυθρόλευκοι, τότε το πρωτάθλημα πάει προς Πειραιά μεριά. Όλα είναι θέμα διαχείρισης των παικτών που διαθέτεις αλλά και στους ίδιους τους ποδοσφαιριστές.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code