ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Grand Prix Μαλαισίας_Για μία τελευταία φορά..


Για 19η φορά στην ιστορία της η Μαλαισία θα φιλοξενήσει αγώνα της Formula 1, στην πίστα της Kuala Lumpur.
Η Μαλαισία μπήκε στο καλεντάρι το 1999 σε μια εποχή αναζήτησης για το άθλημα και με τον γερμανό σχεδιαστή Hermann Tilke, να αρχίζει να παρουσιάζει στον κόσμο της F1 το αμφιλεγόμενο για πολλούς ταλέντο του(όσον αφορά τις πίστες που έχει σχεδιάσει)..

O περσινός αγώνας έκρινε για πολλούς τον περσινό τίτλο οδηγών, καθώς η εγκατάλειψη του Hamilton από κινητήρα, (ενώ εκκίνησε από την pole position και βρισκόταν στην πρώτη θέση) έγειρε την πλάστιγγα υπέρ του Rosberg. Οι Red Bull κάνανε ένα απρόσμενο 1-2 και τελικός νικητής ήταν ο Daniel Ricciardo.

Η πίστα αποτελείται από τις δύο μεγάλες ευθείες που βρίσκονται δίπλα δίπλα, ενώ η υπόλοιπη αποτελείται από αργές φουρκέτες και γρήγορες καμπές δοκιμάζοντας το στήσιμο του μονοθεσίου. Το τροπικό κλίμα είναι το σήμα κατατεθέν και στο Μαλαισιανό αγώνα με την υγρασία και τη ζέστη να φτάνει σε πολύ υψηλά επίπεδα. Η πίστα μήκους 5.543 χιλιομέτρων, χρειάζεται από τα μονοθέσια και τους οδηγούς 56 γύρους για να καλύψουν μια απόσταση 310.408 χιλιομέτρων, γύρω από τις ιδιαίτερες-σήμα κατατεθέν-κερκίδες της που έχουν το σχήμα του ιβίσκου, το εθνικό φυτό της Μαλαισίας.

Ο πολυνίκης οδηγός είναι o Sebastian Vettel, με 4, ενώ ακολουθούν οι Fernando Alonso με 3 και ακολουθεί ο Kimi Raikkonen με 2. Ο πρωτοπόρος του φετινού πρωταθλήματος, Lewis Hamilton, έχει μόλις μία νίκη. Στους κατασκευαστές η Ferrari είναι η ομάδα με τις περισσότερες νίκες, με την Red Bull να ακολουθεί.

Οι κορυφαίες στιγμές του #malaysiaGP 
Το Grand Prix της Μαλαισίας παρά το ότι μπήκε λίγο πριν την νέα χιλιετία στο άθλημα, έχει προσφέρει αρκετές συγκινήσεις σε αυτά τα 18 χρόνια..

Ποιος μπορεί να ξεχάσει την επιστροφή του M. Schumacher, το 1999, μετά το ατύχημα του στο Silverstone και το σπασμένο πόδι; Ο Michael γύρισε ‘σαν από άλλο πλανήτη’ αφήνοντας τους πάντες άφωνους με την προσαρμογή του(και το χρόνο του!) και δεν θα ήταν πότε πια ο ίδιος ξανά.. ενώ σαν πιστός στρατιώτης της Ferrari βοήθησε τον Irvine δίνοντας του τη νίκη(άκουσον άκουσον!).

Το 2001 μετά την νεροποντή στην αρχή του αγώνα και τις δύο Ferrari του Schumacher και του Barrichello στην 11η και 12η θέση; Τελικά επιλέγοντας τα ενδιάμεσα ελαστικά έκαναν το 1-2..

Το 2003 από την Μαλαισία άρχισαν να λάμπουν τα αστέρια των πιλότων της νέας εποχής τότε, καθώς στις κατατακτήριες ο Alonso κατέκτησε την 1η του pole position και το 1ο βάθρο του, στην 2η του χρονιά στη Formula 1, ενώ η νίκη πήγε στον Kimi Raikkonen, 1η για τον Φινλανδό.

Τον Kimi Raikkonen να τρώει το παγωτό του αφού εγκατέλειψε στον επεισοδιακό αγώνα του 2009; Ένας αγώνας που λόγω της καταιγίδας σταμάτησε στον 31ο γύρο πριν καν όσο απαιτούνταν να συμπληρωθούν..

Την καταιγίδα που χτύπησε ξανά την Kuala Lumpur το 2012 κάνοντας τον αγώνα ρώσικη ρουλέτα, αναδεικνύοντας τον Alonso για 3η φορά στην καριέρα του (με 3η διαφορετική ομάδα παρακαλώ!) και τον Μεξικανό Cheko Perez να τον ακολουθεί κατά πόδας λίγο πριν ο Θεός της βροχής ‘λυπηθεί’ τον Fernando;

Το 2013 με την πίστα να στεγνώνει και τον Mark Webber να φωνάζει ‘multi 2-1’ στον Sebastian; Ένας αγώνας που άλλαξε τις σχέσεις όλων στην ομάδα της Red Bull αφού επικρατούσε εμφύλιος πόλεμος στην πίστα..

Την σκηνή της απογοήτευσης του Lewis Hamilton μόλις αντιλήφθηκε το σπασμένο μοτέρ πέρυσι; Ένας αγώνας που ο Rosberg πήρε το μεγάλο αβαντάζ, διαδραματίζοντας το σπουδαιότερο ρόλο στην καμπή του πρωταθλήματος.

Ο τελευταίος χορός
Στις 7 Απριλίου ανακοινώθηκε ότι η πίστα της Μαλαισίας θα φιλοξενήσει αγώνα για τελευταία φορά αφού αδυνατεί να πληρώσει για το επόμενο έτος, πάσχοντας από τις άδειες κερκίδες κάνοντας τους διοργανωτές να αποφασίσουν την οριστική διακοπή διεξαγωγής του αγώνα..

Ας απολαύσουμε λοιπόν τον τελευταίο αγώνα στην εξωτική Μαλαισία το Σαββατοκύριακο που έρχεται γιατί άλλον δεν θα έχει! Ο καιρός αναμένεται βροχερός και φέτος αν και πότε δεν ξέρεις το πόσο δυνατά θα βρέξει στο συγκεκριμένο μέρος ενώ το grid θα είναι διαφορετικό από μεθαύριο καθώς σήμερα ανακοινώθηκε ο Gasly αντί του Kvyat στην Toro Rosso..

Δείτε τις επιλογές ελαστικών των οδηγών και τα χαρακτηριστικά της πίστας:



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code