ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Οι 20+1 καλύτερες σκηνές της 7ης σεζόν του Game of Thrones

Άλλη μία σεζόν της πολυαγαπημένης μας σειράς Game of Thrones τελείωσε,
ανανεώνοντας το ραντεβού της για το καλοκαίρι του 2018, όπου μάλιστα θα είναι η όγδοη και τελευταία σεζόν της σειράς.Στην σεζόν που μας πέρασε παρά το γεγονός ότι τα επεισόδια ήταν μόλις 7(σε σχέση με τα 10 επεισόδια που είχαν οι άλλες σεζόν)συνέβησαν πολλά γεγονότα και μάλιστα καταλυτικά για την εξέλιξη της πλοκής.Πάμε όμως να τα δούμε ένα-ενα:
Κάλο θα ήταν όσοι σκέφτεστε να αρχίσετε την σειρά,ή είστε στην διάρκεια αυτής να μην προχωρήσετε καθώς περιέχονται πολλά spoilers.
1.ΗΡΘΕ Ο ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΦΡΕΥ



Η πρώτη σκηνή της  πρεμιέρας δεν θα μπορούσε να μην ήταν εντυπωσιακή.Όλοι θυμόμαστε την Άρια να σκοτώνει τον Γουόλτερ Φρέυ ως ο Θέος με τον πολλά πρόσωπα παίρνοντας εκδίκηση για τον θάνατο της οικογενείας της στον Κόκκινο Γάμο.Φαίνεται πως δεν αρκέστηκε σε αυτό και είπε να δηλητηριάσει όλο τον κλάδο των Φρέυ σε δείπνο με την μάσκα του Γουόλτερ Φρέυ.
2.Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΕΝΤ ΣΙΡΑΝ 
Κάνεις δεν φαντάστηκε πως στην πρεμιέρα της σειράς θα βλέπαμε τον τραγουδιστή Εντ Σιράν να υποδύεται ένα στρατιώτη των Λάννιστερς.Και όμως.Μάλιστα η Μαισίε Γουίλιαμς(Άρια) έδειξε ότι απόλαυσε  αυτήν την σκηνή καθώς είναι ένας από τους αγαπημένους της τραγουδιστές.
3.Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ























Η τελευταία σκηνή του επεισοδίου 1 ήταν η επιστροφή της Καλλίσι στο θρόνο του πατέρα της (Αίμον Ταργκαρίεν) σε μία σκήνη που η Καλλίσι πήγε με όλους τους πιστούς συμμάχους της και επικεντρώθηκε πλήρως στην κατάκτηση του θρόνου.
4.ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ


Στο στρατόπεδο των Λάννιστερς μεγάλος προβληματισμός δημιουργήθηκε για το πως θα σταματήσουν τους τρεις δράκους της Κάλλίσι.Ο πιστός συνεργάτης της Σέρσει ο Κάιμπερν βρήκε το όπλο που σκότωσαν τον δράκο του Αίμον Ταργκαρίεν του πατέρα της Καλλίσι.Προκέιται για να μεγάλο τόξο στο οποίο τοποθετείται ένα μεγάλο βέλος και μπορεί να ρίξει σε μεγάλη απόσταση.
5.ΤΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ


Όλοι θυμόμαστε το ατύχημα του Τζόρα,όταν πήγε να παραδώσει τον Τίριον στην Καλλίσι.Ο Σαμγούελ καλείται με όσα γνωρίζει(γιατί πρόκειται να γίνει μέιστερ) να βγάλει το φίδι από την τρύπα και να τον γιατρέψει.
6.Η ΘΕΑΜΑΤΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΟΥ ΓΙΟΥΡΟΝ
Και καθώς φτάναμε ομαλά στο τέλος του επεισοδίου σκάει από το πουθενά ο Γιούρον και μαζί με τους στρατιώτες του πολιόρκησαν το πλοίο το οποίο είχε μέσα δύο συμμάχους της Καλλίσι,  ο στρατός της Γιάρα και τα Φίδια της Ερήμου.Τελικά ο Γιουρόν αφού πείραξε τον Θίον και τον ανάγκασε να φύγει από το πλοίο πήρε ως αιχμάλωτες την Γιάρα και την Ελλάρια Σαντ.

7.ΟΦΘΑΛΜΟΣ ΑΝΤΙ ΟΦΘΑΛΜΟΥ

Πήρε την εκδίκηση της η Σέρσει που με τον ίδιο τρόπο θανάτωσε την κόρη της Ελλάρια.Στην προηγούμενη σεζόν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο η Ελλάρια θανάτωσε την κόρη της Σέρσει αλλά αυτή την φορά το πλήρωσε καθώς η κόρη της υπέστη την ίδια μοίρα.
8.ΘΕΛΩ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΠΩΣ ΗΜΟΥΝ ΕΓΩ
Ο στρατός των Ταιρέλ αποδεκατίστηκε από τους Λάννιστερ και ο Τζέιμι με εντολή της Σέρσει πήγε να θανατώσει με δηλητήριο την Ολέννα αφού ο οίκος της ουσιαστικά χάθηκε.Η Ολέννα πρόθυμα δέχθηκε το δηλητήριο ξεστόμισε όμως 6 λέξεις που θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στο μυαλό του Τζέιμι:Θέλω να ξέρει πως ήμουν εγώ.Αναφέρομενη φυσικά στον δηλητηριασμό του Τζόφρευ που όλοι πίστεψαν πως το έκανε ο Τίριον.
9.ΜΙΑ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
Στο τρίτο επεισόδιο έγινε η μεγάλη συνάντηση που περιμέναμε όλον αυτόν τον καιρό.Αυτή της Καλλίσι και του Τζον Σνόου ωστόσο και οι δύο πλευρές ήταν επιφυλακτηκές φοβούμενες την προδοσία.Παρατηρούμε επίσης ότι και οι δύο έχουν διαφορετικές ηγετικές φιλοσοφίες.Η Καλλίσι θέλει τον θρόνο καθώς πιστεύει πως της αξίζει δικαιωματικά ενώ ο Τζον Σνόου έχει ως προτεραιότητα την αντιμετώπιση του κοινού εχθρού όλων, των Night Walkers.
Στο Γουέστερος έγινε μία επανένωση της Σάνσα και του Μπραν μία συνάντηση που είχε να γίνει από την πρώτη σεζόν.Πολλά έχουν αλλάξει από τότε με την Σάνσα να είναι Αρχόντισσα του Βορρά και τον Μπραν να είναι το τριόθαλμο κοράκι που βλέπει τα πάντα.
9.ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ  ΑΡΙΑ 



Η Άρια έφτασε στο Γουέστερος και συναντήθηκε με τον Μπραν και την Σάνσα.Βρήκε την ευκαιρία να εξασκηθεί  με την Μπριέν και υπό το βλέμμα της αδερφής της την νίκησε κατά κράτος αποδεικνύοντας για άλλη μία φορά πως έχει αλλάξει μετά την επίσκεψη που έκανε στον Πολυπρόσωπο Θεό.
10.ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ

Βλέποντας ότι χάνει αρκετούς συμμάχους,η Καλλίσι μαζί με τους Ντοθράκι και τον μεγάλο της δράκο όχι μόνο νίκησε αλλά κατατρόπωσε τους Λάννιστερς οι οποίοι βρίσκονταν εκεί για να πάρουν το χρυσάφι των Ταιρέλ.
11.ΠΟΥ ΠΑΣ ΡΕ ΤΖΕΙΜΙ?

Το επεισόδιο τελείωσε με τον Τζέιμι να βυθίζεται στην θάλασσα, στην προσπάθεια του να.. σκοτώσει τον πληγωμένο δράκο της Καλλίσι όταν την τελευταία στιγμή ο Μπρόν τον έσωσε και μάζι  έπεσαν στην θάλασσα.
12.Ο ΠΙΣΤΟΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ
Ο Επίμονος Τζόρα,αφού γιατρεύτηκε από τον Σαμγούελ γύρισε στο πλευρό της Καλλίσι ζητώντας να την υπηρετήσει ξανά και αυτή τον δέχθηκε.
13.Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΜΠΑΡΑΘΗΟΝ
Ο Γκέντρυ τον οποίο είχαμε να τον δούμε η αλήθεια πολύ καιρό,εμφανίστηκε ξανά ο οποίος ως σφυρηλάτης έγινε πολύ καλός με την τεχνική του σφυριού, τον βρήκε μάλιστα ο άνθρωπος που τον έσωσε από τον Στάννις ο Σερ Ντάβος.Ο Γκέντρυ  είναι ο τελευταίος γιος του Ρόμπερτ Μπαράθηον.
14.Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΔΕΡΦΩΝ























Μετά την δολοφονία του πατέρας τους από τον Τίριον είχαν να συναντηθούν τα δύο αδέρφια, και μάλιστα ο Τζέιμι ήταν αυτός που τον έσωσε να φύγει σώος και ασφαλής από το Κινγκς Λάντινγκ.Μία συνάντηση που βρίσκει τα δύο αδέρφια να είναι σε αντίπαλα στρατόπεδα,και ίσως οι σχέσεις τους να μην γίνουν όπως ήταν πριν.
15.ΣΤΗΝ ΦΩΛΙΑ ΤΟΥ ΛΥΚΟΥ 
Προκειμένου να πείσουν την Σέρσει ότι υπάρχουν αυτοί οι Night Walkers,o Τζον Σνόου και η ομάδα του(με λίγα λογια οι καλύτεροι πολεμιστές της σειράς)πήγαν στο στρατόπεδο των Night Walkers προκειμένου να αιχμαλωτίσουν έναν από αυτούς και να το δείξουν στην Σέρσει.Εκεί ο μόνος από τους πρωταγωνιστές που πέθανε ήταν ο Θώρος του Μυρ.Τελικά πήραν τον αιχμάλωτο που ήθελαν με μία σημαντική απώλεια αυτή του ενός από τους τρεις δράκους της Καλλίσι τον Βισέριον ο οποίος είναι πλέον δράκος του Night King.
16. Η ΘΥΣΙΑ ΤΟΥ ΜΠΕΝΖΕΝ 


Ο Μπένζεν για άλλη μία φορά όπως έγινε και με τον Μπραν στην προηγούμενη σεζόν λειτούργησε σαν από μηχανής θεός και έσωσε τον ανιψιό του αφήνοντας τον να φύγει με το άλογο του, έχοντας ως συνέπεια τον θάνατο του έναν χαρακτήρα τον οποίο αν και τον είδαμε λίγες φόρες τον λατρέψαμε για τις πολεμικές ικανότητες και για το ήθος που είχε.
17.Ο ΓΑΛΑΖΙΟΣ ΒΙΣΕΡΙΟΝ

O Night King κατάφερε να ρίξει τον Βισέριον με ένα μεγάλο δόρυ και να τον κάνει δικό του,θέτοντας σε εφαρμογή την υλοποίηση του σχεδίου του το οποίο δεν είναι άλλο από το να ρίξει το μαύρο κάστρο.
18.ΚΑΙΡΟΣ ΗΤΑΝ
Μία αίσθηση ανακούφισης και δικαιοσύνης έδωσε στους τηλεθεατές ο θάνατος του Πίτερ Μπέιλις ή αλλιώς μικροδάκτυλου.Ο άνθρωπος ο οποίος πάνω από όλα λειτουργούσε με συμφέρον και κατάφερνε να δημιουργεί διχόνοιες ανάμεσα σε οικογένειες βγάζοντας την πάντα καθαρή.Όχι όμως αυτή την φορά όταν και προσπάθησε να στρέψει την Άρια και την Σάνσα  εχθρούς,η Σάνσα με την πολύτιμη βοήθεια του Μπραν(ο οποίος είδε στο παρελθόν ότι ο Μπέιλις πρόδωσε τον πατέρα τους)έδωσε εντολή στην Άρια να τον σκοτώσει ευχαριστώντας τον για τα μαθήματα που της έδωσε.
19.Η ΠΡΩΤΗ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΗΣ ΣΕΡΣΕΥ


Ο Τζέιμι βρέθηκε σε μία διαφωνία με την αδερφή του την Σέρσευ για το ποια θα είναι η επόμενη τους κίνηση.Τελικά ο Τζέιμι έφυγε από το Kings Landing,και όλα δείχνουν πως τα δύο αδέρφια θα τερματίσουν την σχέση τους.
20.ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΕΠΕΣΕ ΤΟ ΤΟΙΧΟΣ

Η τελευταία σκηνή του φινάλε δεν θα μπορούσε να μην είναι εντυπωσιακή αφού από το πουθενά εμφανίζεται ο Night King μαζί με τον Βισέριον και με μία εντυπωσιακή γαλάζια φλόγα ο Βισέριον σπάει το τοίχος ,και o  στρατός του Night King ξεπερνά τα σύνορα του μαύρου κάστρου για πρώτη φορά.
21.Η ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ
Τελικά αποκαλύφτηκε τι είπε η Λυάννα στον Νεντ Σταρκ το οποίο είδαμε μέσα από τον Μπραν.Ο Τζον Σνόου δεν ήταν ποτέ o μπάσταρδος γιος του Νεντ Σταρκ,αλλά είναι Ταργκαρίεν , γιος του Ρέιγκαρ Ταργκάριεν και διάδοχος του.Επομένως η Καλλίσι πέρα από το γεγονός ότι είναι μικρότερη του είναι θεία του και μένει να δούμε ποιος και πότε θα αποκαλύψει αυτή την αλήθεια και στους δύο.
ΤΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΛΛΉ ΣΕΖΟΝ:Έτσι όπως τελείωσε η έβδομη σεζόν με τα πράγματα να μπαίνουν στην τελική εξίσωση της πορείας που έχει η σειρά,αναμένεται να υπάρχει εξέλιξη όσο αναφορά τους συμμάχους.Είναι πιθανό η Σέρσευ να μείνει μόνη της και ο Τζέιμι να στραφεί στο πλευρό του αδερφού του.Περιμένουμε επίσης μία μεγάλη μάχη ανάμεσα στο Λυκόσκυλο ή αλλιώς τον Σάντρο Κλεγκέιν και τον αδερφό του το Βουνό.Επίσης μεγάλο ενδιαφέρον έχει η αποκάλυψη ότι ο Τζόν Σνόου είναι συγγενής με την Καλλίσι και πως αυτό το γεγονός θα επηρεάσει την σχέση τους. Σχετικά με τον νικητή του Θρόνου όλα είναι ανοιχτά και αναμένεται μεγάλη μάχη με πολλές εκπλήξεις και ανατροπές όπως άλλωστε μας έχει συνηθίσει η σειρά.Ραντεβού λοιπόν το επόμενο καλοκαίρι για να δούμε  την τελική έκβαση  αυτής της αγαπημένης μας σειράς.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code