ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Formula 1: Ποιος χρειάζεται τους.. V8;


H Formula 1 μπορεί με τους συγκεκριμένους υβριδικούς κινητήρες να συναρπάσει τους οπαδούς στο μέλλον χωρίς να γυρίσουν πίσω στο παρελθόν και να επαναφέρουν τους V8,
ισχυρίζονται 2 κορυφαία ηγετικά στελέχη του σπορ, ο Toto Wolff και ο Ross Brawn.

Ενώ οι επικεφαλής της F1 συνεχίζουν τις συνομιλίες για τους νέους κανονισμούς ισχύος από το 2021, οι οποίοι πιθανότατα θα είναι για ένα υβριδικό twin-turbo V6 χωρίς MGU-H, παραμένουν πολλοί οπαδοί  που θα ήθελαν το άθλημα να γίνει πιο ακραίο επαναφέροντας τους V8  ή ακόμα και τους V10 κινητήρες.

Όμως, ο επικεφαλής της Mercedes και ο διευθύνων σύμβουλος της F1, Ross Brawn, υποστηρίζουν ότι οι βελτιώσεις στους τωρινούς υβριδικούς κινητήρες, μπορούν να ευχαριστήσουν και τους κατασκευαστές και τους οπαδούς και να δώσουν ξανά τον ενθουσιασμό - και κυρίως τον θόρυβο.

Ο Wolff δήλωσε: "Πιστεύω ακράδαντα ότι η F1 αντιπροσωπεύει την υψηλή τεχνολογία και την καινοτομία, τις επιδόσεις. Αν προσπαθήσετε να σέρνετε πίσω στο χρόνο στις δεκαετίες των 80s και 90s, μόνο και μόνο επειδή σας άρεσε τόσο πολύ, είναι λάθος στρατηγική.
"Οι συζητήσεις που έχουμε είναι πολύ καλές, καθώς βλέπουμε τι θέλουμε να διατηρήσουμε από τους ισχύοντες κανονισμούς.
"Έχουν τεθεί κάποια στάνταρ που πρέπει να έχει ο νέος κινητήρας: το κόστος ανάπτυξης πρέπει να είναι υπό έλεγχο, πρέπει να είναι υψηλής τεχνολογίας, πρέπει να είναι υβριδικό, η αναλογία ισχύος / βάρους πρέπει να είναι καλύτερη από είναι τώρα, και τώρα πρέπει να δούμε την ποιότητα του ήχου.
«Εξετάζουμε τις μεταβλητές για το πώς μπορούμε να το επιτύχουμε αυτό, και στο βαθμό που όλοι έχουν σχεδόν ακολουθήσει την ίδια πορεία, πιστεύω ότι μέχρι το τέλος του χρόνου μπορούμε να φτάσουμε στο τέλος και να πούμε ότι αυτό θέλουμε να το κάνουμε το 2021. "

Ο Brawn, ο οποίος εργάζεται σκληρά για να διαμορφώσει ένα όραμα για το μέλλον της F1 που να το κάνει πιο ελκυστικό για τους οπαδούς, πιστεύει ότι οι προσκλήσεις για μια επιστροφή σε V8 μοτέρ πρέπει να τεθούν στο πλαίσιο.
«Έχουμε πολλούς οπαδούς που λένε:
«θέλουμε να επιστρέψουμε στους παλιότερους κινητήρες», αλλά στη συνέχεια πρέπει να ρωτήσετε και την επόμενη ερώτηση: γιατί αυτό;» είπε ο Brawn.
"Είναι επειδή δημιουργεί περισσότερο συναίσθημα με το θόρυβο και τις υψηλές στροφές.
"Έτσι μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα υβριδικό κινητήρα που έχει αυτόν τον θόρυβο, έχει τις στροφές και έχει αυτή την δυνατότητα; Νομίζω ότι οι κατασκευαστές που εμπλέκονται στην F1 γνωρίζουν ότι αυτό είναι ένα βασικό στοιχείο.
"Πρέπει να έχουμε μια επιτυχημένη F1. Δεν έχει νόημα μια άσκηση μηχανικής που να δείχνει την τεχνολογία μας, αν κανείς δεν την παρακολουθεί.
"Οι κατασκευαστές γνωρίζουν ότι πρέπει να υπάρξει μια ισορροπία στο θέαμα  του σπορ, αλλά να εξακολουθεί και να είναι σε θέση να εξιτάρει το πάθος των οπαδών."

Πηγή: motorsport.com
Επιμέλεια: Κώστας Νασιάκος



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code