ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Fernando Alonso: Τα γρήγορα μονοθέσια ήταν μεγάλο πλεονέκτημα στις pole position του Lewis


Ο Fernando Alonso πιστεύει ότι το κυρίαρχο αυτοκίνητο είναι εν μέρει υπεύθυνο για τις 68 pole position που έχει κερδίσει ο βρετανός στην καριέρα του.

Το Σάββατο, ο Lewis Hamilton πήρε την 68η 1η θέση στην εκκίνηση, στο Βέλγιο για τον αγώνα της Κυριακής. Αλλά αυτό ήταν αναμενόμενο στατιστικά και το περιμέναμε, με αυτή τη pole, ο Hamilton ισοφάρισε το ρεκόρ του Michael Schumacher στις pole position. Ο δυο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Fernando Alonso συνεχάρη το Lewis για το κατόρθωμα του, αλλά παραδέχθηκε ότι κυριαρχεί κυρίως χάρη στο ταχύτερο μονοθέσιο που του προσφέρει η ομάδα της Mercedes.

"Τον συγχαίρω, είναι ένας μεγάλος αριθμός που έπρεπε να επιτευχθεί στις pole position", δήλωσε ο Ισπανός. "Είναι εκπληκτικοί αριθμοί για ένα Σάββατο και ένα από τα οφέλη αυτών των ετών ήταν αυτά τα κυρίαρχα αυτοκίνητα. Έχει  το κυρίαρχο αυτοκίνητο, αλλά τότε πρέπει να αποδόσεις και τα μέγιστα και εφόσον το κάνει αυτό τον συγχαίρω».

Με οκτώ αγώνες να απομένουν, ο Hamilton πιθανότατα θα ξεπεράσει το ρεκόρ του Schumacher και θα πάρει την πρώτη θέση. Την Κυριακή, ο Hamilton μετέτρεψε την pole σε νίκη στο 200ο αγώνα του. Με τη νίκη αυτή, ο Χάμιλτον έχει 58, οι οποίες εξακολουθούν να υπολείπονται του ρεκόρ των 91 νικών του M.Schumacher. Ο Lewis έχει ακόμα χρόνο για να φτάσει κοντά, αλλά φαίνεται απίθανο ότι μπορεί να ξεπεράσει το ρεκόρ νικών του Κόκκινου Βαρώνου.

Σίγουρα θα δοθεί μεγάλη ώθηση λόγω της Mercedes που εκμεταλλεύεται μια απόφαση της FIA για την καύση πετρελαίου. Η FIA αποφάσισε ότι κάθε αναβάθμιση κινητήρα από τη Monza και μετά θα επιτρέπεται να καίει μόνο 0,9 λίτρα καυσίμου ανά 100 χλμ. Η Mercedes παρουσίασε την τελική αναβάθμισή τους στο Βέλγιο(έναν αγώνα πριν δηλαδή) και εξαιρέθηκε από την απόφαση αυτή. Οι εξελίξεις βέβαια πάνω στο συγκεκριμένο θέμα ‘τρέχουν’ ακόμη..

Πηγή: essentiallysports.com
Επιμέλεια: Κώστας Νασιάκος

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code