ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

"Λύγισε" στο τέλος ο Πανιώνιος, 0-1 η Μακάμπι με αυτογκόλ του Κόρμπου!

Σε ένα αμφίρροπο παιχνίδι που έμενε ανοιχτό για τον Πανιώνιο έως τη μοιραία
φάση του 79', η Μακάμπι "απέδρασε" με το διπλό από το γήπεδο της Νέας Σμύρνης. Στάθηκε στο ύψος του ο Πανιώνιος αλλά προδώθηκε από την ατυχία του. Αποχώρησε με θλάση ο Οικονόμου.

Στο πρώτο ημίχρονο παρακολουθήσαμε ένα παιχνίδι...αλληλοεξουδετέρωσης. Πανιώνιος και Μακάμπι μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με πρωταρχικό στόχο να μη δεχθούν γκολ νωρίς και θωράκισαν τα μετώπισθεν, αντιμετωπίζοντας όμως πολλά προβλήματα στη δημιουργία. Οι Ισραηλινοί αντιμετώπισαν έξυπνα και αποτελεσματικά δύο παίκτες-κλειδιά των κυανέρυθρων, τον Μασούντ και τον Γεσίλ, μην επιτρέποντας στον πρώτο να δημιουργήσει με κάθετο παίξιμο και πιέζοντας δυνατά τον Γερμανό στράικερ που δε μπορούσε να υποδεχθεί και να σπάσει στους συμπαίκτες του τη μπάλα.



Από τη μεριά τους οι γηπεδούχοι με πρωταγωνιστές το δίδυμο της μεσαίας γραμμής(Κόρμπο, Σαββίδη) έκλεισαν όλους τους διαδρόμους προς την εστία του Κότνικ.
Μοιραία έγινε ένα νευρικό και πολύ δυνατό ματς, στα όρια του αντιαθλητικού σε μερικές φάσεις(ο διαιτητής κιτρίνισε στο πρώτο 45λεπτο πέντε παίκτες). Ελάχιστες φάσεις σημειώθηκαν εκατέρωθεν έως το 35ο λεπτό.

Δύο ευκαιρίες είχε η Μακάμπι με τον πιο δραστήριό της ποδοσφαιριστή, τον Ατζίλι, στο 11' και στο 32', με τον Σλοβένο γκολκίπερ του Πανιωνίου να εξουδετερώνει τα σουτ του Ισραηλινού. Στο 38' ο Ατζίλι έφυγε στην πλάτη της άμυνας, ο εξερχόμενος Κότνικ τον βρήκε χαμηλά, εκτός περιοχής ανατρέποντάς τον αλλά ο διαιτητής έδωσε τη μπάλα στον Πανιώνιο καταλογίζοντας θέατρο.

Ο Πανιώνιος, ο οποίος έχασε με θλάση τον Οικονόμου στο 13', πίεσε περισσότερο από το 35' και μετά, κατάφερε να κλείσει την αντίπαλό του στα καρέ της και έχασε καλή ευκαιρία με τον Βλάχο στο 39', αλλά επενέβη ο Ραΐκοβιτς, όπως και σε κάθε άλλη υποψία φάσης. Στο 43' ο Μπεν Χαϊμ πάτησε μέσα στην περιοχή τον Γεσίλ που έπεσε, αλλά ο ρέφερι Νεβελάινεν τον τιμώρησε με κίτρινη κάρτα για θέατρο.



Με το ξεκίνημα του β' ημιχρόνου οι γηπεδούχοι φάνηκαν να πατούν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, κυκλοφορούσαν ευκολότερα τη μπάλα και προσπάθησαν να τη φέρουν στην αντίπαλη περιοχή. Ο Σοτζεί Μασούντ ωστόσο εξακολούθησε να είναι ουσιαστικά εκτός παιχνιδιού, κάνοντας πολλά λάθη στις μεταβιβάσεις του, γεγονός που στοίχισε στον Πανιώνιο. Αν και η Μακάμπι ήταν αυτή που απείλησε πρώτη στο 52' με κοντινό σουτ του Κγιάρτανσον που έφυγε άουτ, οι κυανέρυθροι ήταν απειλητικοί και έχασαν κλασσική ευκαιρία στο 54', όταν ο Μασούρας πάτησε πολύ έξυπνα ελευθερώνοντας για τον Χατζισαφί που είχε ανέβει από αριστερά. Ο Ιρανός έπιασε δυνατό σουτ αλλά ο Ραΐκοβιτς απέκρουσε για μια ακόμη φορά.

Στο 58' και στο 63' οι Ισραηλινοί είχαν δύο καλές ευκαιρίες για γκόλ με τους Κγιάρτανσον και Ατζίλι. Στο πρώτο η μπάλα έφυγε άουτ, ενώ στην εκτέλεση του Ισραηλινού η μπάλα πέρασε δίπλα από το τείχος, αλλά επενέβη σωτήρια ο Κότνικ.

Στο τελευταίο εικοσάλεπτο ο Πανιώνιος βγήκε μπροστά διεκδικώντας ένα γκολ για να ισοφαρίσει το συνολικό σκορ. Στο 70ο λεπτό ο Σαββίδης έκανε μια πολύ όμορφη ατομική προσπάθεια, έπιασε δυνατό σουτ με το δεξί από τα 15 μέτρα, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Πέντε λεπτά αργότερα ο Γρηγορίου πέρασε τον Ντουρμισάι στη θέση του Λάμπρου, αλλάζοντας και τη διάταξη σε 4-4-2, σε σχήμα ρόμβου. Ο "Ιστορικός" πίεσε ψηλά έχοντας ενισχυμένη μεσοεπιθετική λειτουργία, όμως όπως και στο Ισραήλ έτσι και σήμερα στάθηκε άτυχος. Γενική αδράνεια στο 79' σε κόρνερ του Ατζίλι, ο Κόρμπος απλώνει το πόδι αλλά βρίσκει άτσαλα τη μπάλα και τη στέλνει στα δίχτυα της εστίας του Κότνικ. Ψυχρολουσία και 0-1.

Τα τελευταία δέκα λεπτά ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, αφού η Ελληνική ομάδα έψαχνε πλέον τρία γκολ για να προκριθεί. Στο 82ο λεπτό απείλησε για τελευταία φορά ο κορυφαίος του γηπέδου Ατζίλι, το σουτ του οποίου πέρασε ελάχιστα άουτ. Στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Πανιώνιος είχε την ευκαιρία να πετύχει το γκολ της τιμής, όταν η μπάλα στρώθηκε από κόρνερ του Μασούντ στον Μπανανά, το σουτ του οποίου εξουδετέρωσε ο Ραΐκοβιτς, ενώ στη συνέχεια του έγινε φάουλ.


Η λήξη του αγώνα σηματοδοτεί και το τέλος της φετινής ευρωπαϊκής πορείας του "Ιστορικού". Μένει μια αίσθηση πικρίας γιατί η ομάδα έδειξε πως μπορούσε το κάτι παραπάνω, αλλά άπαντες αισθάνθηκαν ικανοποιημένοι από την προσπάθεια της ομάδας κόντρα σε έναν παραδοσιακά δυνατό αντίπαλο που άλλωστε έχει γίνει δήμιος των ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη!

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μιχάλης Γρηγορίου):
Κότνικ, Βλάχος, Μπανανά, Οικονόμου(13' Σταυρόπουλος), Χατζισαφί, Κόρμπος, Σαββίδης(86' Γλυνός), Λάμπρου(73' Ντουρμιασάι), Μασούντ, Μασούρας, Γεσίλ

ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ (Τζόρντι Κρόιφ): Ράικοβιτς, Σπούνγκιν, Ατζίλι, Κγιάρτανσον(83' Πέρετζ), Γέινι, Τίμπι, Γκολάσα(88' Ρίκαν), Σόενφελντ, Μπεν Χαΐμ, Νταβιντζάντα, Μπατόκιο(76' Μίχα)

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code