ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Kimi ως Ιφιγένεια...Lewis Respect...

 Το γκραν πρι της Ουγγαρίας μας χάρισε απρόσμενες συγκινήσεις πριν φύγουμε όλοι για τα περιβόητα μπάνια του λαού μιας και η F1 θα απουσιάσει όλο τον Αύγουστο από της οθόνες μας.

Ο Sebastian Vettel μαζί με τον ομόσταυλο του Kimi Raikkonen  μπήκαν ως μεγάλο φαβορί στον αγώνα διότι από το Σάββατο φάνηκε πως η πίστα ,που θυμίζει έντονα Μονακό, ταίριαζε πιο πολύ στο κόκκινο μονοθέσιο, ενώ ο μεγάλος του αντίπαλος Lewis Hamilton θα εκκινούσε μόλις για τα δικά του δεδομένα από την τέταρτη θέση.Ο αγώνας ξεκίνησε καλά για τους πρωτοπόρους ενώ μετά την πρώτη στροφή ο Hamilton είχε χάσει και δύο θέσεις από τις Red Bull. Αυτό κράτησε ως τη δεύτερη στροφή μιας και ο Max Verstappen με μια κίνηση καμικάζι τρύπησε το ψυγείο του Ricciardo και έθεσε τον συμπαθή Αυστραλό εκτός αγώνα.Η κίνηση αυτή τιμωρήθηκε από τους αγωνοδίκες με ποινή στάσης δέκα δευτερολέπτων στο επόμενο πιτ στοπ του Max και είχε ως αποτέλεσμα να βρεθεί στην πέμπτη θέση.Στην κορυφή ο Vettel έδειχνε να ελέγχει ταχύτητα και αγώνα ως που λίγους γύρους μετά την απόσυρση του Safety car παρατήρησε πως το τιμόνι του και γενικά το μονοθέσιο άρχισε να γέρνει προς τ΄αριστερά. Η εντολή της ομάδας του ήταν να αποφεύγει τα κερμπ ,αλλά αυτό είχε προφανώς επιπτώσεις στους χρόνους του που δεν ήταν πλέον ανταγωνιστικοί. Πιο πίσω ο Raikkonen άρχισε να μειώνει την διαφορά αλλά κυρίως οι δύο Mercedes έδειχναν καθαρά τα δόντια τους. Και σ΄ αυτό το σημείο έγινε αυτό που όλοι μας είχαμε στο μυαλό,εντολή στον τρίτο ως τότε Bottas να αφήσει τον Lewis να περάσει ώστε να δώσει μάχη με τους κόκκινους .Όντως ο Lewis κατάφερε να βρεθεί πίσω από τον Kimi ο οποίος και με το δίκιο του παραπονιόταν στο  teamradio πως θα μπορούσε να κινηθεί πολύ πιο γρήγορα αλλά και πως τα ελαστικά του φθείρονταν πολύ πιο γρήγορα εφόσον οδηγούσε τόσο κοντά πίσω από τον Vettel. Η Ferrari  σ΄αυτό το σημείο έδειξε για πολλούς πως θα καταστρέψει τον αγώνα και για τους δυο οδηγούς της αλλά στο τέλος το αποτέλεσμα τους δικαίωσε μιας και παρόλο που ο Lewis κατάφερε να μειώσει τη διαφορά και κάτω από το δευτερόλεπτο η προσπέραση στο Hungaroring είναι σχεδόν αδύνατη.Και λέμε σχεδόν διότι ο μοναδικός Alonso και προσπέρασε τον ομοεθνή του Sainz για να πάρει το καλύτερο αποτέλεσμα για τον ίδιο και την ομάδα του ,μια έκτη θέση βάλσαμο,αλλά κατάφερε να κάνει και τον ταχύτερο γύρο του αγώνα. Και ενώ στον τελευταίο γύρο του αγώνα ο Vettel και Kimi έκαναν το 1-2 για τους κόκκινους, ο Lewis τράβηξε σχεδόν χειρόφρενο ώστε στην τελευταία στροφή του αγώνα να τον προσπεράσει ο Bottas που εντωμεταξύ είχε μείνει σχεδόν πέντε δευτερόλεπτα πίσω.Κίνηση που αξίζει αναφοράς και σεβασμού και που δείχνει πως ο Άγγλος πέρα από κορυφαίος οδηγός γνωρίζει και από fair play ή Ευ αγωνίζεσθαι αν προτιμάτε.
 Τέλος λυπάμαι για τον Kimi που και πάλι έπρεπε να θυσιαστεί ως άλλη Ιφιγένεια, αλλά υποψιάζομαι πως θα ανταμειφθεί με ένα συμβόλαια ενός ακόμη χρόνου στους κόκκινους όπου και πάλι θα πρέπει να τσαλακώνει την υστεροφημία του...κρίμα...






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code