ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

5+1 ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΣΕ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΣ ΤΗΝ ΠΡΑΓΑ



Η Πράγα, πρωτεύουσα της Τσεχίας, γνωστή και ως Παρίσι της Ανατολικής Ευρώπης, αποτελεί έναν από τους top τουριστικούς προορισμούς και όχι άδικα.Η ιδιαίτερα εντυπωσιακή αυτή πόλη με τα μοναδικά χρώματα και την αρχιτεκτονική ποικιλία στα μεσαιωνικά κτίρια, την καθιστά εξαιρετικά δημοφιλή παγκοσμίως.
Χτισμένη στον ποταμό Μολδάβα, εντυπωσιάζει με τα χρωματιστά σπίτια και τα καταπράσινα πάρκα της. Οι ιστορικές πλατείες, οι παραδοσιακές εκκλησίες και τα επιβλητικά κτίρια προσδίδουν μια ατμοσφαιρική χροιά στην πόλη, ενώ κατορθώνει να αποπλανήσει με την ομορφιά της ακόμη και τους πιο «δύσκολους» ταξιδευτές.
Η τσεχική πρωτεύουσα, γνωστή και ως «Χρυσή πόλη», ανήκει στις 10 πραγματικά μαγικές ευρωπαϊκές πόλεις που αξίζει να επισκεφθείτε έστω και μία φορά στη ζωή σας. Πριν ετοιμάσετε βαλίτσα, όμως, πάρτε μια γεύση για το τι θα πρέπει να συμπεριλάβετε στη λίστα σας με τα πιο γνωστά αξιοθέατα της πόλης.

1.      Το κάστρο της Πράγας

Πρόκειται για το μεγαλύτερο μεσαιωνικό κάστρο της Ευρώπης το οποίο αποτελούσε κύρια κατοικία των Τσέχων βασιλιάδων για πολλούς αιώνες. Ανήκει στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO και περιλαμβάνει τους βασιλικούς κήπους, το παλιό βασιλικό ανάκτορο, πύργους και εκκλησίες και τη σημερινή επίσημη προεδρική κατοικία. Το κάστρο φαίνεται από πολλά σημεία της πόλης, αφού βρίσκεται σε ύψωμα και είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό τη νύχτα. Κάθε ώρα γίνεται αλλαγή φρουράς, ενώ ειδικά το μεσημέρι, η τελετή λαμβάνει χώρα με τη συμμετοχή μουσικής μπάντας. Αναμφισβήτητα, κατατάσσεται στα δημοφιλέστερα αξιοθέατα της πόλης και κάθε χρόνο δέχεται πολλές χιλιάδες τουρίστες.

2.       Η Πλατεία της Παλιάς Πόλης 


Η πλατεία αυτή είναι ένα από τα πιο δημοφιλή μέρη της πόλης τόσο για τους Τσέχους όσο και για τους επισκέπτες. Η ιστορία της ξεκινά τον 11ο αιώνα όπου αποτελούσε τη διασταύρωση αρκετών μακρινών δρόμων του εμπορίου αφού την αξιοποιούσαν ως τόπο ανταλλαγής προϊόντων. Σήμερα, συνιστά ιδανικό μέρος για να απολαύσετε έναν καφέ ή ένα γεύμα, νιώθοντας ταυτόχρονα ότι γυρνάτε πίσω στο χρόνο.

 3.       Το Αστρονομικό Ρολόι


Ένα από τα πιο αξιόλογα αξιοθέατα είναι ο Πύργος του Αστρονομικού Ρολογιού. Χρονολογείται από τα τέλη του 1400 και είναι μοναδικό στον κόσμο, όπως αναφέρεται σε σχετικό ενημερωτικό σημείωμα του Τσεχικού Οργανισμού Τουρισμού. Το ρολόι έχει τροποποιηθεί, καταστραφεί και επισκευαστεί αρκετές φορές από την κατασκευή του. Είναι ίσως το πιο γνωστό αστρονομικό ρολόι στον κόσμο, με τέσσερα κινούμενα αυτόματα και τα αγάλματα των 12 αποστόλων που περιστρέφονται. 
Δείχνει τις φάσεις του φεγγαριού και το ταξίδι του ήλιου μέσα από τους αστερισμούς του ζωδιακού κύκλου. Το ημερολόγιο, ακριβώς κάτω από το ρολόι, δείχνει την ημέρα του μήνα, την ημέρα της εβδομάδας, εορταστικές ημέρες και αλληγορικές εικόνες από τον τρέχοντα μήνα και ζώδιο. Η παρέλαση των Αποστόλων πραγματοποιείται κάθε ώρα ακριβώς, και συγκεκριμένα, από τις 09.00 ως τις 21.00.
Όταν, λοιπόν, βρεθείτε στη γραφική Πράγα, μη χάσετε τη μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσετε την παράσταση που δίνουν οι πιο διάσημες φιγούρες της τσεχικής πρωτεύουσας και στη συνέχεια να ξαποστάσετε στην απέραντη πλατεία αναμένοντας το επόμενο χτύπημα των δεικτών του ρολογιού...

4.       Γέφυρα του Καρόλου


Η Γέφυρα του Καρόλου είναι μία από τις πλέον φημισμένες αψιδωτές και ιστορικές γέφυρες της Ευρώπης. Εδώ και 600 χρόνια εντυπωσιάζει τους επισκέπτες της Πράγας και συνιστά την παλαιότερη γέφυρα της πόλης. Η γέφυρα διακοσμείται σ΄ όλο το μήκος της με 30, κυρίως, μπαρόκ αγάλματα και γλυπτά, τα περισσότερα από τα οποία χρονολογούνται από το 1700. Απεικονίζουν διάφορους αγίους προστάτες και έχουν κατασκευαστεί από τους πιο διάσημους γλύπτες της περιόδου. Από το 1965 και μετά, όλα τα αγάλματα σταδιακά αντικαταστάθηκαν από αντίγραφα και τα πρωτότυπα βρίσκονται στο Εθνικό Μουσείο.




5.        Πλατεία Βέντσεσλας






Στη νότια άκρη της λεωφόρου Na příkopě βρίσκεται η πλατεία Βέντσεσλας. Είναι το πολυσύχναστο κέντρο του εμπορίου το οποίο «ζωντανεύει» όταν πέφτει το σκοτάδι και όταν τα εστιατόρια, τα σινεμά και τα νυχτερινά κέντρα προσελκύουν τα πλήθη των επισκεπτών.
Σε κοντινή απόσταση βρίσκονται τα πιο σημαντικά ιστορικά αξιοθέατα της πόλης, ενώ βόρεια της πλατείας εδράζεται το Εθνικό Μουσείο της Τσεχίας. Άλλο ένα σημαντικό κτίριο είναι το Παλάτι Κορούνα. Λειτουργεί ως εμπορικό κέντρο και καλύπτεται από έναν εντυπωσιακό γυάλινο θόλο του 1911. Δείτε την ημέρα αλλά οπωσδήποτε νύχτα!

6.       Ο λόφος του Πέτριν





Σε απόσταση αναπνοής από το Κάστρο της Πράγας, βρίσκεται ο Λόφος Πέτριν ο οποίος είναι ιδανικός για έναν απολαυστικό περίπατο μακριά από το συνωστισμό των τουριστών. Αγαπημένο σημείο συνάντησης για τους ρομαντικούς και με καταπληκτική θέα στις όχθες του ποταμού Μολδάβα.
Έχει υψόμετρο 300 μέτρα και συνδέεται με τελεφερίκ για εύκολη πρόσβαση. Στην κορυφή του λόφου βρίσκεται ο πύργος, ο οποίος κατασκευάστηκε το 1891. Για όσους επιθυμούν να φτάσουν στον εξώστη είναι απαραίτητο να ανεβούν 300 σκαλοπάτια. Εκεί ψηλά επίσης βρίσκεται ο κήπος με τις τριανταφυλλιές, γνωστός ως ο κήπος των ρόδων.
Οδεύοντας προς τα κάτω, στα μισά περίπου της διαδρομής, θα συναντήσετε το περίφημο εστιατόριο Νεμπόζιζεκ – όπου έχετε τη δυνατότητα να απολαύσετε ένα γεύμα με τέλεια θέα προς την Πράγα. Εξίσου εντυπωσιακή και η αίθουσα με τους καθρέφτες για μια νέα και διαφορετική οπτική του εαυτού σας!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code