ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Στο Κάρντιφ για το 12ο η Ρεάλ

Η Ατλέτικο πήρε από νωρίς προβάδισμα δύο τερμάτων (12’ Σαούλ, 16’ Γκριεζμάν πεν.) στο «Βιθέντε Καλντερόν», όμως
το γκολ του Ίσκο (42’), μετά από επική ενέργεια του Μπενζεμά, μείωσε το σκορ σε 2-1 και έδωσε στη Ρεάλ το εισιτήριο για τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου θα διεκδικήσει το 12ο τρόπαιο.

Ρεάλ εναντίον Γιουβέντους είναι ο φετινός τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ. Η «βασίλισσα» ηττήθηκε με 2-1 από την Ατλέτικο στο «Βιθέντε Καλντερόν», ωστόσο έχοντας… προίκα το 3-0 του πρώτου αγώνα, πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του Κάρντιφ, όπου θα διεκδικήσει το δεύτερο σερί τρόπαιο.

Η Ρεάλ ψάχνει τον τρίτο τίτλο σε τέσσερα χρόνια, επιχειρώντας να σπάσει την «κατάρα» των σερί κατακτήσεων Τσάμπιονς Λιγκ. Αντίπαλος της η Γιουβέντους, με τις δύο ομάδες να συναντιούνται ξανά στον τελικό μετά από 19 χρόνια (η «βασίλισσα» είχε κερδίσει με 1-0), όταν ο Ζινεντίν Ζιντάν ήταν παίκτης της «Γηραιάς Κυρίας».

Η Ατλέτικο μπήκε με το… μαχαίρι στα δόντια στο ματς και μέχρι το 16’ κατάφερε να πάρει προβάδισμα δύο τερμάτων, μπαίνοντας για τα καλά στο κόλπο της πρόκρισης. Στο 12’ ο Σαούλ «έγραψε» το 1-0 με καρφωτή κεφαλιά, ενώ τέσσερα λεπτά μετά, ο Βαράν ανέτρεψε τον Τόρες στην περιοχή και ο Γκριεζμάν «έγραψε» το 2-0 από την άσπρη βούλα του πέναλτι.

Όλα βέβαια θα μπορούσαν να ήταν διαφορετικά εάν στο 7ο λεπτό ο Όμπλακ δεν είχε πραγματοποίησε εντυπωσιακή επέμβαση σε κοντινή κεφαλιά του Καζεμίρο. Μετά το 2-0 η Ρεάλ κατάφερε να ρίξει το ρυθμό, κυκλοφορόντας σωστά τη μπάλα, ωστόσο δυσκολεύονταν να δημιουργήσει φάση της προκοπής. Το παιχνίδι ήταν πραγματικό ντέρμπι με μεγάλη ένταση και αρκετά σκληρά μαρκαρίσματα, αναγκάζοντας τον Τσακίρ να βγάλει αρκετές φορές την κίτρινη κάρτα από το τσεπάκι του.

Η Ατλέτικο πίεζε προκειμένου να κλέψει και «χτυπήσει» στην κόντρα, όμως στο 42’ μια τρομερή ενέργεια του Μπενζεμά επέτρεψε στην Ρεάλ να μειώσει σε 2-1. Ο Γάλλος φορ απέφυγε τρεις αμυντικούς της Ατλέτικο στη γραμμή του άουτ, έκοψε στον Κρόος που σούταρε στον Όμπλακ, όμως ο Ίσκο πήρε το ριμπάουντ και από κοντά πέτυχε το εκτός έδρας γκολ, αναγκάζοντας τους γηπεδούχους να ψάξουν τρία τέρματα στο δεύτερο μέρος.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης, η Ρεάλ «φλέρταρε» σε δύο περιπτώσεις με το 2-2, όμως στο 47’ ο Όμπλακ αντέδρασε σωστά στο απευθείας φάουλ του Ρονάλντο, ενώ στο 58’ το σκαστό σουτ του Πορτογάλου πέρασε δίπλα από το δοκάρι. Η απάντηση της Ατλέτικο ήρθε στο 66’, με τον Νάβας να νικά σε τετ-α-τετ με τον Καράσκο και εν συνεχεία να αποκρούει και την κεφαλιά του Γκαμεϊρό. Στο 70’ ο Κοσταρικανός πορτιέρο αντέδρασε ξανά σωστά, διώχνοντας σε κόρνερ το βολέ του Γκριεζμάν, ενώ στο 74’ η κεφαλιά του Μπενζεμά πέρασε δίπλα από το δοκάρι.

Τα εναπομείναντα λεπτά ήταν διαδικαστικά, ωστόσο η Ατλέτικο πίεζε μέχρι το τέλος για ένα τρίτο γκολ. Στο 78’ ο Κορέα έδωσε πάρε-βάλε στον Γκαμειρό αλλά αυτός αστόχησε σε κενή εστία, ενώ στις καθυστερήσεις ο Νάβας έδιωξε το σουτ του Γκριεζμάν, κρατώντας το 2-1 μέχρι το φινάλε. Οι «ροχιμπλάνκος» αποκλείστηκαν για 4η σερί χρονιά από την Ρεάλ στο θεσμό και η «βασίλισσα» θα διεκδικήσει στο Κάρντιφ το 12ο Ευρωπαϊκό. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code