ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Η Κίνα βάζει φρένο στα αστρονομικά ποσά για μεταγραφές στο ποδόσφαιρο

Την επιβολή ορίου στα χρήματα που καταβάλλουν για το έμψυχο δυναμικό τους οι κινεζικές ποδοσφαιρικές ομάδες –πρωταγωνίστριες με διαφορά στο φετινό μεταγραφικό παζάρι– προτείνει εκπρόσωπος της ανώτατης αθλητικής αρχής της πολυπληθέστερης χώρας του κόσμου.

Με παρακίνηση και του προέδρου της Κίνας, Ζι Τζινπίνγκ, οι κινεζικοί σύλλογοι δαπανούν τα τελευταία χρόνια δυσθεώρητα ποσά για να προσελκύσουν στην Απω Ανατολή μεγάλους αστέρες του ευρωπαϊκού και του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Τελευταίες αφίξεις στη χώρα που προτίμησαν και οι Αβραάμ Παπαδόπουλος και Απόστολος Γιάννου, είναι οι Κάρλος Τέβες, Οσκαρ και Αξελ Βίτσελ, έναντι δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Ωστόσο, το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Κίνας Ζινχουά μετέδωσε χθες τη δήλωση ανώνυμου εκπροσώπου της Γενικής Αρχής Αθλητισμού της Κίνας σύμφωνα με την οποία πρέπει να επιβληθεί πλαφόν, γνωστό στην Αμερική ως Σάλαρι Καπ, στις δαπάνες των ποδοσφαιρικών συλλόγων της χώρας για παίκτες και παράλληλα να συσταθεί ταμείο για την ενίσχυση των εγχώριων ποδοσφαιρικών ταλέντων από τις επαγγελματικές ομάδες.

«Πρέπει να τεθεί ένα όριο δαπανών στις ομάδες για την απόκτηση ποδοσφαιριστών και τους μισθούς τους, και να διεξαχθεί έρευνα για τη χρήση μέρους των δαπανών των συλλόγων για ακριβούς παίκτες με σκοπό τη δημιουργία ενός ποδοσφαιρικού ταμείου ανάπτυξης προκειμένου να ενισχυθεί η ανάδειξη νέων παικτών», φέρεται από το κινεζικό πρακτορείο να δήλωσε ο εκπρόσωπος του κρατικού αυτού οργανισμού.

Προχώρησε μάλιστα και σε πρόταση αλλαγής της βαθμολόγησης στο πρωτάθλημα ώστε να ενισχύονται οι ομάδες που νικούν με παίκτες από την Κίνα, χωρίς να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code