ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ανέτοιμες οι ομάδες μας στην Ευρώπη

Παλεύοντας επί μέρες να βρουν τη λύση στον γρίφο «παίζουμε - δεν παίζουμε πρωτάθλημα την Κυριακή», οι τρεις ελληνικές ομάδες που συνεχίζουν στο Γιουρόπα Λιγκ δεν είχαν πολύ χρόνο στη διάθεσή τους για να προετοιμάσουν το ευρωπαϊκό τους μέλλον.
Η διακοπή του πρωταθλήματος λόγω εθνικών ομάδων πάντα είναι πρόβλημα εξαιτίας της απουσίας αρκετών διεθνών, αλλά προγραμματισμένο και συνηθισμένο πρόβλημα, γνωστό εξαρχής και αναπόφευκτο. Εγινε μεγαλύτερο γιατί με την επιστροφή των διεθνών οι προπονητές είχαν μεν διαθέσιμους όλους τους παίκτες, δεν ήξεραν, όμως, για ποιον αγώνα να τους προετοιμάσουν.

Για το πρωτάθλημα που υποτίθεται ότι θα εκτροχιαζόταν επ’ αόριστον αλλά στην πορεία φάνηκε πιθανό να μείνει στις ράγες ή για τα καθοριστικά ματς της 5ης αγωνιστικής του Γιουρόπα Λιγκ; Εξυπακούεται πως είναι εντελώς διαφορετική η προετοιμασία από διοργάνωση σε διοργάνωση. Αλλες οι ανάγκες, άλλη η φιλοσοφία, εντελώς διαφορετικό το προφίλ των αντιπάλων και τα συστήματα που έπρεπε κάθε προπονητής να δουλέψει.

Ο Ολυμπιακός είναι η μόνη ελληνική ομάδα που βρίσκεται σε θέση ισχύος. Τον κυνηγάνε και δεν κυνηγά, παίζει στην έδρα του, έχει σαφώς πιο αδύναμο αντίπαλο και προκρίνεται με δύο αποτελέσματα, νίκη ή ισοπαλία. Κι αν υποθέσουμε ότι για κάποιο λόγο όλα του πάνε στραβά και χάσει, θα έχει μία ακόμη ευκαιρία στην τελευταία αγωνιστική κόντρα στον ΑΠΟΕΛ στην Κύπρο, που εάν κερδίσει στη Λευκωσία την Αστάνα, θα έχει εξασφαλίσει την πρόκριση και θα είναι βαθμολογικά αδιάφορος. Αντίπαλος του Ολυμπιακού την ερχόμενη Πέμπτη (22.05) στο «Γ. Καραϊσκάκης» είναι η Γιουνγκ Μπόις, η ομάδα που τον κυνηγάει και θεωρητικά τον απειλεί να τον ρίξει στην 3η θέση του 2ου ομίλου. Για να συμβεί αυτό, πρέπει υποχρεωτικά να τον κερδίσει. Η ισοπαλία δεν την ευνοεί, μιας και η ελληνική ομάδα είναι στο +3 και έχοντας κερδίσει στην Ελβετία, ευνοείται στην ισοβαθμία. Εν ολίγοις, με νίκη ή ισοπαλία την Πέμπτη, οι «ερυθρόλευκοι» εξασφαλίζουν και μαθηματικά την πρόκριση.

Ο Παναθηναϊκός είναι με το ενάμισι πόδι εκτός συνέχειας και κυνηγάει μια σειρά θαυμάτων για να προκριθεί. Με μόνο έναν βαθμό σε τέσσερα παιχνίδια, πρέπει να νικήσει την Πέμπτη (20.00) τον Αγιαξ στο Αμστερνταμ, να έλθει υποχρεωτικά ισοπαλία την ίδια ώρα το ματς Θέλτα Βίγκο - Σταντάρ Λιέγης, να νικήσει στην τελευταία αγωνιστική τη Θέλτα στη Λεωφόρο και να νικήσουν οι Ολλανδοί στο Βέλγιο. Οποιοσδήποτε κρίκος κι αν σπάσει απ’ αυτή την αλυσίδα, οι «πράσινοι» μένουν εκτός συνέχειας. Δεν δικαιούνται όμως να τα παρατήσουν κι όσο έχουν μαθηματικές πιθανότητες, είναι υποχρεωμένοι να κυνηγήσουν και το τελευταίο ψίχουλο ελπίδας, ειδικά όταν οι οπαδοί τους θα έχουν εντυπωσιακή σε όγκο παρουσία στο Αμστερνταμ κι ας μην έχουν πολλοί απ’ αυτούς εισιτήρια για τον αγώνα!

Με την πλάτη στον τοίχο βρίσκεται και ο ΠΑΟΚ. Μετά την ήττα-σοκ στην Τούμπα από την Καραμπάκ, κυνηγάει κι αυτός μια μεγάλη ανατροπή, ψάχνοντας τέσσερις παραπάνω βαθμούς από τους Αζέρους σε δύο αγωνιστικές. Ουσιαστικά, η μπάλα δεν είναι στα δικά του πόδια και ενδεχομένως να αποκλειστεί απ’ αυτή την αγωνιστική ακόμα κι αν κερδίσει την Πέμπτη (20.00) τη Φιορεντίνα στην Ιταλία. Η Καραμπάκ παίζει στην Τσεχία με την αδιάφορη βαθμολογικά Σλόβαν Λίμπερετς κι αν τη νικήσει, η πρόκριση κρίνεται και μαθηματικά. Ο ΠΑΟΚ θέλει ή δύο νίκες δικές του και να κερδίσουν οι Αζέροι μόνο έναν βαθμό στις τελευταίες δύο αγωνιστικές ή τέσσερις βαθμούς δικούς του και κανέναν για την Καραμπάκ. Δεν ευνοείται στην ισοβαθμία και κάθε άλλο σενάριο τον αφήνει εκτός της φάσης των «32» του Γιουρόπα Λιγκ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code