ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

ΑΕΚ: ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΗΜΑ ΕΓΙΝΕ


Η τρίτη θέση στην περσινή Basket League ήταν η πρώτη απόδειξη ότι η ΑΕΚ ξαναμεγαλώνει. Η χθεσινή πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου το δεύτερο. Τώρα η “Ένωση” οφείλει να ψάξει το επόμενο (μεγάλο) βήμα της.

Η ΑΕΚ έχει επιστρέψει στο προσκήνιο. Φάνηκε πέρυσι όταν κατέκτησε την τρίτη θέση στην Basket League, φάνηκε και με την πρόκρισή της στα Ημιτελικά του Κυπέλλου για πρώτη φορά έπειτα από 11 χρόνια.

Στην “Ένωση” γίνεται καλή δουλειά και αυτό είναι δεδομένο. Δεν είναι όλα τέλεια, κάτι που φαίνεται και από τις δηλώσεις του τεχνικού της ομάδας, Γιούρι Ζντοβτς, μετά τη νίκη πρόκριση επί του Κόροιβου. Το μόνο σίγουρο ωστόσο είναι ότι γίνονται σταθερά βήματα μπροστά. Είναι δύσκολα βήματα, έχουν “ιδρώσει” πολύ οι “Κιτρινόμαυροι” για να τα καταφέρουν, αλλά τα έχουν κάνει. Τώρα ωστόσο είναι που η “Ένωση” είναι που καλείται να δει μπροστά και να κάνει τα επόμενα βήματα στην εξέλιξή της, τα οποία σαφώς και είναι πιο δύσκολα από αυτά που έχει κάνει μέχρι τώρα.

Να μεγαλώσει κι άλλο


Η φετινή ΑΕΚ είναι μία γεμάτη ομάδα. Στα χαρτιά ενδέχεται να είναι φέτος η ομάδα με το μεγαλύτερο βάθος μετά τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Έχει δύο παίκτες σε κάθε θέση, έχει ποντάρει σε νεαρούς Έλληνες παίκτες, προσπαθεί να χτίσει μία φιλοσοφία υπό τις οδηγίες του Γιούρι Ζντοβτς. Υπάρχει όμως κάτι ακόμα που χρειάζεται να κάνει για να αποδείξει ότι έχει ξαναμεγαλώσει και έχει επιστρέψει πραγματικά: Μία μεγάλη νίκη κόντρα σε έναν από τους δύο ισχυρούς του Ελληνικού μπάσκετ, του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού.

Την περσινή σεζόν η “Ένωση” έφτασε πολύ κοντά στο να το καταφέρει αυτό. Φέτος ωστόσο είναι που πρέπει να κάνει μία μεγάλη νίκη και για να ζεστάνει τον κόσμο της, αλλά και για να καταλάβουν και οι παίκτες της ομάδας ότι μπορούν πραγματικά να τα καταφέρουν.

Ο Νίκολα Ιβάνοβιτς ήταν ο πρώτος παίκτης των “Κιτρινόμαυρων” που δήλωσε πριν λίγες ημέρες ότι η ΑΕΚ μπορεί να μπει σφήνα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης δήλωσε κι αυτός ότι πιστεύει πως η ΑΕΚ μπορεί να τα καταφέρει, αλλά πρέπει να το δείξει στο γήπεδο. Είναι ξεκάθαρο πως όλοι οι παίκτες της ομάδας, παλιοί και νέοι, έχουν καταλάβει το μέγεθος της ΑΕΚ και ότι είναι πολύ βασικό για την ομάδα να σπάσει το ταβάνι της. Και για να γίνει αυτό πρέπει να έρθει μία μεγάλη νίκη.


Η νίκη βέβαια επί ενός μεγάλου αντιπάλου δεν είναι πανάκεια. Είναι καλό όμως να υπάρχει στο μυαλό όλων στην “Ένωση”. Στο παρελθόν οι υπόλοιπες μεγάλες ομάδες του Ελληνικού μπάσκετ (Άρης, ΠΑΟΚ) έδειξαν ότι έχουν ανέβει επίπεδο παίρνοντας μεγάλες νίκες επί των δύο “αιωνίων” του Ελληνικού μπάσκετ. Τώρα είναι και η σειρά της ΑΕΚ να δείξει κατά πόσο μπορεί να διαχειριστεί την πίεση που υπάρχει σε μία ιστορική ομάδα όταν (ξανα)μεγαλώνει σε μέγεθος, δίνοντας νέο ενδιαφέρον σε ένα Πρωτάθλημα που έχει χάση προ πολλού την αίγλη του.

Θέλει δουλειά ακόμα, αλλά...


Κακά τα ψέματα βέβαια, την δεδομένη στιγμή το τελευταίο πράγμα που σκέφτονται στην ΑΕΚ αυτή την στιγμή είναι μία νίκη επί του Ολυμπιακού ή του Παναθηναϊκού. Αυτό που σκέφτονται είναι το... τώρα, το οποίο χρειάζεται ακόμα δουλειά. Γιατί καλές είναι οι βαρύγδουπες δηλώσεις, αλλά το θέμα είναι τι γίνεται και στο παρκέ.

Η φετινή ΑΕΚ είναι δεδομένο ότι στη μέρα της μπορεί να κοντράρει τον οποιοδήποτε, αφού διαθέτει σπάνιο επιθετικό ταλέντο, ειδικά στις θέσεις των περιφερειακών. Η άμυνα ωστόσο παραμένει ένα σημαντικό θέμα για την ομάδα. Δεδομένου βέβαια ότι μόλις χθες ενσωματώθηκε επίσημα για πρώτη φορά ο Νίκολα Ιβανοβιτς στην ομάδα, είναι λογικό να υπάρχουν θέματα χημείας. Χημεία που θα έρθει μέσα από τα παιχνίδια και τα...λάθη στην άμυνα, είτε είναι στο πως καλύπτουν οι παίκτες την αδύνατη πλευρά είτε το πως αντιμετωπίζουν το Πικ εν Ρολ. Για αυτό ακριβώς και παρά την πρόκριση στα Ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας δεν υπάρχουν πανηγυρισμοί στην ΑΕΚ.

Όλα αυτά βέβαια δεν αλλάζουν ότι οι “Κιτρινόμαυροι” εξακολουθούν να είναι μία ομάδα με ψηλό ταβάνι, το οποίο και είναι αρκετά ψηλότερο σε σχέση με το περσινό. Όσο για το πιο ψηλό είναι; Αυτό θα το μάθουμε στο τέλος της σεζόν. Μέχρι τότε, στην “Ένωση” θα πρέπει να συνεχίσουν να δουλεύουν σκληρά και να δείξουν αν μπορούν να σταθούν στο ύψος των απαιτήσεων.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code