ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Πήρε το ντέρμπι στο 90+6’ ο Ολυμπιακός

Με γκολ του Μιλιβόγιεβιτς στο 90+6’ ο Ολυμπιακός κέρδισε με 2-1 τον ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης», σ’ ένα επεισοδιακό ντέρμπι 2,5 ωρών (!) με ένταση, αψιμαχίες και διακοπές.
Προηγήθηκαν με Βαρέλα (6’) οι φιλοξενούμενοι, ισοφάρισε ο ίδιος παίκτης με αυτογκόλ (25’), σε φάση που είχε προηγηθεί οφσάιντ.

Ο Ολυμπιακός ήταν ο νικητής στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης». Με γκολ του Μιλιβόγιεβιτς στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων οι «ερυθρόλευκοι» πήραν τη νίκη με 2-1 και διατηρήθηκαν στην κορυφή της βαθμολογίας. Ο «δικέφαλος του Βορρά» προηγήθηκε στο 6ο λεπτό με γκολ του Βαρέλα, ωστόσο στο 25’ ο αμυντικός του ΠΑΟΚ υπέπεσε σε αυτογκόλ, αν και η φάση θα έπρεπε να διακοπεί νωρίτερα με οφσάιντ.

Ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις μεγάλες ευκαιρίες που του προέκυψαν και το πλήρωσε λίγο πριν το τελικό σφύριγμα, με αποτέλεσμα να γνωρίσει την πρώτη του ήττα στο φετινό πρωτάθλημα.

Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε δυόμιση ώρες μετά την προγραμματισμένη ώρα έναρξης, αφού η ρίψη καπνογόνων προκάλεσε 7λεπτη καθυστέρηση στο ξεκίνημα του αγώνα, 9λεπτη καθυστέρηση στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, ολιγόλεπτη καθυστέρηση στο γκολ της ισοφάρισης, ενώ μετά το 2-1, νέα καπνογόνα από την εξέδρα έκαναν την ατμόσφαιρα αποπνικτική, αναγκάζοντας τον Αρετόπουλο να διακόψει και πάλι το παιχνίδι.

Το ματς:

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον ιδανικότερο τρόπο για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος κατάφερε να προηγηθεί στο 6ο λεπτό του ματς. Μετά από πλάγιο, ο Μαλεζάς έκανε την κεφαλιά στην περιοχή, ο Καπίνο έδιωξε πάνω στον Βαρέλα και αυτός δεν δυσκολεύτηκε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, «γράφοντας» το 1-0 για τους φιλοξενούμενους.

Οι «ερυθρόλευκοι», μετά την αρχική ψυχρολουσία, πήραν την κατοχή της μπάλας και έψαχναν τον τρόπο για να φέρουν το σκορ στα ίσια. Η πρώτη τους ευκαιρία ήρθε στο 15’ με σουτ του Ελιονούσι και δέκα λεπτά μετά οι παίκτες του Μπέντο βρήκαν την ισοφάριση με… αυτογκόλ. Ο Φορτούνης βγήκε στην αντεπίθεση και έδωσε στον Ιντέγε (ήταν οριακά σε θέση οφσάιντ), αυτός έκανε το γύρισμα για τον Σεμπά, αλλά ο Βαρέλα έκανε παρέμβαση και με τάκλιν έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε να «χτυπήσει» από την πλευρά του Βιάνα, ο οποίος δεν μπορούσε να παίξει ως αριστερός μπακ και στην ανάπαυλα αντικαταστάθηκε από τον Ομάρ. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε χωρίς σπουδαίες φάσεις, με τους φιλοξενούμενους να φωνάζουν στο 43’ για κόκκινη κάρτα σε μαρκάρισμα του Μιλιβόγιεβιτς. Ωστόσο ο Αρετόπουλος έδειξε κίτρινη, θεωρώντας ότι ο Σέρβος είχε πρόθεση να κόψει τη μπάλα και πως ο Κλάους δεν βρισκόταν σε προφανή θέση για γκολ.

Η 9λεπτη διακοπή στο ξεκίνημα της επανάληψης φάνηκε να επηρεάζει περισσότερο τον Ολυμπιακό και όχι τον ΠΑΟΚ, αφού ο «δικέφαλος του Βορρά» είχε μεγάλες ευκαιρίες για να ξαναπάρει το προβάδισμα. Στο 59’ μετά από σέντρα του Ροντρίγκες, ο Αθανασιάδης πέρασε τη μπάλα πάνω από τον Καπίνο αλλά αυτή κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Δύο λεπτά μετά, ο Τσίμιροτ «τρύπησε» την άμυνα του Ολυμπιακού με εξαιρετική κάθετη πάσα, όμως ο Κάμπος αστόχησε στο τετ-α-τετ με τον Καπίνο, στέλνοντας τη μπάλα δίπλα από το δοκάρι.

Η φάση αυτή αφύπνισε τους παίκτες του Ολυμπιακού, οι οποίοι ανέβασαν την απόδοση τους, ψάχνοντας αυτοί το 2-1. Στο 62' ο Γλύκος απόκρουσε το σουτ του Σεμπά, ενώ το σουτ του Φορτούνη στο 63’ πέρασε άουτ. Το παιχνίδι είχε εξαιρετικό ρυθμό και στο 75’ ο ΠΑΟΚ έχασε ακόμα μια μεγάλη ευκαιρία, με τον Αθανασιάδη να αστοχεί με σουτ μέσα από την περιοχή. Στο 78’ ο Κάμπος δεν κατάφερε να σκοράρει από κοντά και ένα λεπτό μετά, ο Γλύκος πραγματοποίησε διπλή επέμβαση στα κοντινά σουτ τον Ελιουνούσι και Ιντέγε.

Στο 83’ ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ έκανε την επέμβαση της χρονιάς, διώχνοντας με το ένα χέρι την κοντινή κεφαλιά του Μποτία... Τέσσερα λεπτά μετά, οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν την αποβολή του Μποτία για μαρκάρισμα με τις τάπες στον Ροντρίγκες, ωστόσο ο Αρετόπουλος έδειξε μόνο κίτρινη. Δευτερόλεπτα μετά έγινε γνωστό ότι θα παιχτούν 11 λεπτά καθυστερήσεις και στο 6ο εξ αυτών ο Ολυμπιακός κατάφερε να σκοράρει.

Μετά από φάση διαρκείας ο Φιγκέιρας έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Μιλιβόγεβιτς με γυριστή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, λυτρώνοντας τον Ολυμπιακό. Ακολούθησε νέα διακοπή λόγω καπνογόνων με τους παίκτες του ΠΑΟΚ να πηγαίνουν στα αποδυτήρια. Το παιχνίδι άρχισε ξανά χωρίς να αλλάξει κάτι και το τελικό 2-1 επέτρεψε στον Ολυμπιακό να διατηρηθεί στην κορυφή του πρωταθλήματος.

Ολυμπιακός (Πάουλο Μπέντο): Καπίνο, Φιγκέιρας, Βιάνα (46' Ελαμπντελαουί), Μποτία, Ντα Κόστα, Μιλιβόγεβιτς, Μάρτινς, Φορτούνης (90'+8 Καμπιάσο), Σεμπά, Ελιουνούσι, Ιντέγε (85' Καρντόσο).

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος, Λέοβατς (80' Κρέσπο), Βαρέλα, Μαλεζάς, Μάτος, Κάνιας (46' Χαρίσης), Τσίμιροτ, Σάκχοφ (74' Μπίσεσβαρ), Ροντρίγκες, Κάμπος, Αθανασιάδης.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code